معرفی برترین سیستم‌های آموزش عالی جهان در سال ۲۰۲۱

مهمترین نگرانی جامعه بشری، بهره‌مندی از بهترین آموزش است. جامعه امروز متکی به جوانان است و جوانان با آموزش ساخته می‌شوند. آموزش، عاملی برای تمایز نسبت به دیگران و برجسته‌شدن شخصیت است و به افراد قدرت، توانایی تفکر و مسئولیت‌پذیری می‌دهد.

تحصیلات برای همه بسیار مهم است، زیرا نه تنها شغل فرد را مشخص می‌کند، بلکه برای توسعه کشور نیز ضروری است. تحصیلات، فرصت‌های بی‌پایان برای زندگی در جهان و یادگیری بسیاری از چیزهای جدید را فراهم می‌کند. تحصیلات عالی در یک کالج یا دانشگاه نقش مهمی در زندگی افراد دارد. هر کشوری سیستم آموزشی خاص خود را دارد که حداقل تحصیلات متوسطه را به شهروندان خود ارائه می‌دهد.

محققان اظهار کردند: بسیاری از افراد به دنبال برخی از بهترین کالج‌ها و دانشگاه‌های جهان هستند تا از بهترین آموزش بهره ببرند. همچنین بسیاری از کشورها پذیرای دانشجویان کشورهای دیگر هستند. کیفیت آموزش، تنها دلیلی است که بسیاری از دانشجویان کشورهای دیگر را برای ادامه تحصیل مدنظر قرار می‌دهند.

بهترین کشورها برای آموزش در جهان به عوامل مختلفی از جمله تعداد بورسیه تحصیلی، رتبه‌بندی دانشگاه‌ها، دانشجویان بین‌المللی که در آن دانشگاه تحصیل می‌کنند، سطح تحصیلات و غیره بستگی دارد. سیستم آموزش در اکثر کشورها متفاوت است، اما کشورهایی مانند ایالات‌متحده آمریکا، انگلستان، کانادا و استرالیا در فهرست بهترین کشورهای برتر برای آموزش در جهان قرار دارند، با این حال کشورهای آسیایی مانند چین، کره و ژاپن نیز در این بررسی پیشتاز هستند.

یک کشور ممکن است زیرساخت‌های بسیار خوبی داشته باشد، در حالی که کشور دیگر ممکن است برنامه‌های تحصیلی جدید، منحصربه‌فرد و مفید برای دانشجویان ارائه دهد. دانشگاه‌های مختلف را می‌توان بر اساس پارامترهایی مانند کیفیت زندگی، رابطه استاد با دانشجو، در دسترس بودن منابع عمومی برای تحصیل، فرصت‌های شغلی و غیره تفکیک کرد.

ایالات‌متحده به ارائه بهترین کیفیت آموزش در جهان معروف است که توسط دانشکده‌های مشهور و شناخته‌شده جهانی ارائه می‌شود. هر ساله این کشور، میزبان دانشجویان بین‌المللی زیادی است (سالانه بیش از ۴۰ میلیون دانشجوی بین‌المللی برای ادامه تحصیل به ایالات‌متحده سفر می‌کنند). این کشور بیش از هر کشور دیگر به دارا بودن بیشترین برندگان جایزه نوبل افتخار می‌کند.

انگلستان، دومین کشور برتر جهان برای ارائه بهترین آموزش است و هر ساله میزبان حدود نیم میلیون دانشجوی بین‌المللی است که در دوره‌های مختلف ثبت‌نام می‌کنند. این کشور به دلیل ارائه آموزش در دوره‌های هنر، ادبیات و طراحی بسیار مشهور است. از محبوب‌ترین مکان‌ها برای تحصیلات عالی در انگلستان گلاسگو، منچستر، لیورپول، لندن، بیرمنگام و ادینبورگ هستند.

سیستم آموزشی در کانادا به دلیل فرهنگ متنوع، شهریه و هزینه زندگی پایین شناخته شده است. رتبه بندی کیو اس(QS) و رتبه‌بندی تایمز، دانشگاه‌های کانادا را در زمره برترین موسسات آموزشی در جهان قرار داده است.

استرالیا یکی از زیباترین کشورهای جهان است و بسیاری از دانشجویان جوان آن را دوست دارند. این کشور نه تنها یک مقصد گردشگری بلکه بهترین کشور جهان در آموزش است. استرالیا به دلیل تحصیلات با کیفیت بالا و فرصت‌های شغلی بسیار خوبی که ارائه می‌دهد، مشهور است.

 

دانمارک کشوری با ۹۹  درصد میزان سواد است و در زمره بهترین سیستم‌های آموزشی جهان قرار می‌گیرد و تحصیلات از ابتدایی تا عالی در این کشور رایگان است.

کشور آلمان نیز بیشترین مقصد تحصیل افراد غیر انگلیسی زبان است. برتری آلمان در صنعت خودروسازی و بورسیه تحصیلی از مهمترین موارد برای قرارگرفتن این کشور در بهترین سیستم آموزشی جهان است. سالانه بسیاری از کالج‌ها و دانشگاه‌های آلمان هزاران دانشجو پذیرش می‌کنند که ۲۰ درصد آنان هندی هستند. آلبرت انیشتین و والتر بنیامین، برندگان بزرگ جایزه نوبل از آلمان بودند. بهترین چیزی که بسیاری از دانشجویان را به سمت آلمان سوق می‌دهد، هزینه‌های زندگی بسیار مقرون‌به‌صرفه و عدم دریافت هزینه برای تحصیل است.

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد سیستم آموزشی در دانمارک این است که دولت این کشور اطمینان می‌دهد دانش‌آموزان تا ۱۶ سال به‌طور اجباری تحت آموزش قرار گیرند. سیستم آموزشی کشور فنلاند تاکید زیادی بر ارائه آموزش رایگان به دانشجویان از دوره ابتدایی تا آموزش عالی دارد و همیشه جای تغییرات جدید و بهتر را حفظ می‌کند.

کره جنوبی نیز مکانی عالی برای گردشگری یا زندگی و همچنین انتخابی ایده‌آل برای آموزش عالی است. هزینه‌های تحصیل، حمل‌ونقل و اقامت در این کشور بسیار پایین است.

چین نیز از محبوب‌ترین کشورها در این زمینه است، زیرا ساختار و هزینه زندگی پایین وبسیار مقرون‌به‌صرفه است.

کشور ژاپن نیز مکان مناسب دیگری برای ادامه تحصیلات عالی است.

بهترین موسسات آموزشی جهان در سال ۲۰۲۱

سطح تحصیلات در کشورهای مختلف جهان متفاوت است. به طور کلی، مردم در کشورهای توسعه‌نیافته و پیشرفت نکرده به آموزش یا آموزش باکیفیت دسترسی ندارند. در کشورهای پیشرفته افراد سطح سواد بالاتر و حداقل تحصیلات دبیرستانی دارند. طبق مشارکت جهانی آموزش، آموزش به عنوان یک حق انسانی تلقی می‌شود و نقشی اساسی در توسعه انسانی، اجتماعی و اقتصادی دارد. آموزش برابری جنسیتی و صلح را تقویت می‌کند  و شانس فرد را برای داشتن فرصت‌های زندگی بهتر افزایش می‌دهد. بهترین کشورها برای آموزش بر اساس یک نظرسنجی مشاهده‌ای رتبه‌بندی شدند و این نظرسنجی شامل سیستم آموزش عمومی پیشرفته، حضور در دانشگاه و آموزش باکیفیت است. رتبه‌بندی تحصیلات به جنبه‌های مختلف یادگیری مانند اتمام دوره‌ابتدایی یا فارغ‌التحصیلی دبیرستان نیز بستگی دارد.

در رتبه‌بندی سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ کشورهای فنلاند، دانمارک، آلمان، کره‌جنوبی، کانادا، سوئد و هنگ‌کنگ انتخاب شدند و رتبه‌بندی نهایی سال ۲۰۲۰ شامل کشورهای دانمارک، فنلاند، ژاپن، کانادا، سوئد و آلمان است.

در سیستم رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۱، فهرستی از برترین موسسات آموزش عالی در سراسر جهان ارائه شده است. همه این موسسات بهترین فرصت‌ها و تجربیات یادگیری را برای دانشجویان خود ارائه می‌دهند که شامل موارد ذیل است:

موسسه فناوری ماساچوست

 

موسسه فناوری ماساچوست (ایالات‌متحده)

موسسه فناوری ماساچوست به عنوان یکی از بهترین‌ها در پنج رتبه برتر دانشگاه‌های جهانی شناخته می‌شود. ۷۷ نفر از برندگان جایزه نوبل فارغ‌التحصیل این دانشگاه هستند. این دانشگاه  همچنین  به کسب بهترین رتبه‌های علمی نسبت به سایر موسسات آموزشی در جهان افتخار می‌کند.

دانشگاه آکسفورد

 

دانشگاه آکسفورد (انگلستان)

دانشگاه آکسفورد به چندین دلیل از جمله چشم‌انداز بین‌المللی، تحقیقات و فنون تدریس، در صدر جدول محبوب‌ترین لیگ‌های دانشگاه در سطح جهان قرار دارد. دانشگاه آکسفورد به دانشجویان خود بهترین چشم‌انداز فارغ‌التحصیلی، تدریس و دوره‌های آموزشی با کیفیت عالی و پشتیبانی دانشجویان در هر زمینه را ارائه می‌دهد.

دانشگاه استنفورد

 

دانشگاه استنفورد (ایالات‌متحده)

دانشگاه استنفورد یکی از دانشگاه‌های جهان است که به عنوان بهترین موسسه آموزشی و پژوهشی شناخته شده است. اگرچه دانشجویان باید زیاد درس بخوانند، اما آنان زندگی اجتماعی فعالی نیز دارند.

دانشگاه هاروارد

 

دانشگاه هاروارد (ایالات‌متحده)

جالب است بدانید که دانشگاه هاروارد تقریبا در همه زمینه‌ها یکی از بهترین موسسات آموزشی در جهان است. هاروارد به دانشجویان خود هزاران فرصت همراه با بهترین کتابخانه‌ها، تجهیزات و زیرساخت‌ها را ارائه می‌دهد.

دانشگاه پرینستون

 

دانشگاه پرینستون (ایالات‌متحده)

پرینستون با سنت‌ها و ویژگی‌های خاص خود یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایالات‌متحده است. این دانشگاه برای دانشجویان تحصیلات تکمیلی و کارشناسی در زمینه‌های مختلف مهندسی، علوم انسانی، هنر و علوم  آموزش ارائه می‌کند.

دانشگاه کمبریج

 

دانشگاه کمبریج (انگلستان)

دانشگاه کمبریج در انگلستان از دانشگاه‌های برتر و یکی از متنوع‌ترین دانشگاه‌های جهان است. هزاران نفر از گوشه و کنار جهان برای تحصیل یا فعالیت شغلی کمبریج را انتخاب می‌کنند.

دانشگاه کالیفرنیا

 

دانشگاه کالیفرنیا، برکلی (ایالات‌متحده)

دانشگاه کالیفرنیا برکلی با توجه به امکانات کلاس جهانی، بهترین تدریس، بهترین استادان، مدرسان و  فضایی چالش‌برانگیز اهمیت ویژه‌ای دارد.

دانشگاه کلمبیا

 

دانشگاه کلمبیا (ایالات‌متحده)

دخالت سیاسی دانشجویان این دانشگاه، یکی از شناخته‌شده‌ترین حقایق درباره دانشگاه کلمبیاست. این دانشگاه محل چندین جنبش و اعتراض شناخته شده است که مورد توجه سیاستمداران قرار گرفت.  دانشجویان بیان کردندکه یکی از مزایای تحصیل در دانشگاه کلمبیا زندگی در شهر نیویورک است.

دانشگاه شیکاگو

 

دانشگاه شیکاگو (ایالات‌متحده)

از تاثیرگذارترین موسسات آموزشی در جهان است و فرصت‌های گسترده برای تحقیق، برنامه‌های جامع شغلی و تجربه یادگیری فوق‌العاده، دانشگاه شیکاگو را به یکی از بهترین موسسات آموزش عالی در سراسر جهان تبدیل کرده است.

دانشگاه جان هاپکینز

 

دانشگاه جان هاپکینز (ایالات‌متحده)

دانشگاه جان هاپکینز طیف وسیعی از فرصت‌ها را برای فارغ‌التحصیلان و دانشجویان خود در رشته‌های مختلف ارائه می‌دهد. علاوه بر این، دانشگاه فرصت‌هایی را برای تحقیقات در زمینه امنیت و تحقیقات مربوط به فضا فراهم می‌کند. از این رو، دانشگاه جان هاپکینز موسسه آموزشی با فرصت‌های متنوع و تجارب یادگیری است.

مهمترین کشورهای پیشرو در آموزش آنلاین

آموزش آنلاین به سرعت در حال تبدیل شدن به یک پدیده مهم در سراسر جهان است، با این‌حال برخی از کشورها بیشتر از دیگران از آموزش آنلاین استقبال می‌کنند و از نظر تعداد و تنوع برنامه‌ها و نوآوری‌های جدید در خودآموزی آنلاین پیشگام هستند که مهمترین آنها شامل موارد ذیل است.

ایالات‌متحده با داشتن صدها کالج آنلاین و هزاران دوره آنلاین در دسترس دانشجویان، رهبر آموزش آنلاین در جهان است. بررسی کنسرسیوم اسلوم (آموزش مجازی) در سال ۲۰۱۱ نشان داد که ۶ میلیون دانشجو و تقریبا یک سوم از افرادی که در آموزش عالی ثبت‌نام کرده‌اند، حداقل یک دوره آنلاین را می‌گذرانند، همچنین ۶۵  درصد از موسسات آموزش عالی بر این باورند که یادگیری آنلاین بخش مهم از راهبردهای بلندمدت آنهاست.

هند، سهم عمده‌ای در رشد فرصت‌های یادگیری آنلاین در حال ظهور در سراسر آسیا دارد. استرالیا مقصدی در حال رشد است و رتبه سوم جهان در بخش آموزش را دارد. دانشجویان بین‌المللی به دلیل شیوه‌های آموزشی با کیفیت و دسترسی به همه موضوعات مورد علاقه در این کشور به استرالیا می‌روند. چین، مالزی، انگلستان، استرالیا و افریقای‌جنوبی از دیگر کشورهای پیشرو در این زمینه هستند.

بیماری کووید- ۱۹ نحوه آموزش و یادگیری را تغییر داده است. داده‌های بزرگ، یادگیری ماشینی و اینترنت اشیاء  بزرگترین روند فناوری آموزشی سال ۲۰۱۹ بودند. با این حال، آموزش از راه دور تبدیل به روشی شده است که بر همه آنها حاکم است. فناوری این امکان را برای همه فراهم کرده است که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند؛ دانش‌آموزان و معلمان با یکدیگر ارتباط دارند و بحث می‌کنند، نظرات خود را به اشتراک می‌گذارند و در موارد مختلف به‌طور مشترک شرکت می‌کنند.

منبع: ایسنا