کرونا و توفیق اجباری نظام آموزش کشور

کرونا و توفیق اجباری نظام آموزش کشور برای تحول به سوی ” رسانه معلم

 

کزونا و توفیق اجباری

مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما به تازگی، گزارش نظرسنجی خود از نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال درباره برنامه‌های سیما در فصل بهار ۱۳۹۹ را منتشر کرد که با اعلام‌این نتایج مشخص شد ۸۳٫۷ درصد از این رده سنی ، بیننده برنامه‌های سیما بوده‌اند.

بر اساس این نظرسنجی، شبکه پویا با جذب ۴۱٫۸ مخاطب نوجوان، در رتبه اول قرارگرفته و پس‌ازآن شبکه‌های دو (۳۲٫۳) و آموزش (۳۰٫۸) در رتبه‌های بعدی جا گرفته‌اند.
تحلیل و بررسی این آمار اما نکته های مهمی را به دست می دهد.
نکته ویژه اما در این بین بدون شک با توجه به حضور شبکه آموزش در جایگاه سوم این رده بندی ، استقبال کودکان و نوجوانان و تا حدی جوانان به بهره گیری از برنامه های آموزشی با شیوه های غیر حضوری در دوران کرونا است .
این مهم وقتی بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد که در نظر بگیریم در این ماهها و در شرایط تعطیلی مدارس ، رویکرد رسانه ای این گروه سنی بنا به طبیعت ذاتی در این فصل و البته در شرایط تکثر رسانه ای در سالهای اخیر به تماشای برنامه های تفریحی در قیاس با برنامه های آموزشی متمرکزتر است.
با این توضیح وقتی در نظر بگیریم که به جز شبکه پویا ، شبکه دو نیز به عنوان شبکه ستادی کودک و نوجوان در ساختار سازمان صدا و سیما معرفی شده است و از دیگر سو برنامه پرمخاطب ” بچه محل ” با هنرمندی ” داریوش فرضیایی ” نیز از جمله پربیننده ترین برنامه های گروه سنی کودک و نوجوان و حتی بزرگسالان است ، به نتیجه قابل توجهی می رسیم .
بارها از زبان مدیران سازمان صدا و سیما شنیده ایم که پس از شیوع ویروس کرونا دو مسئولیت کمک به جبهه آموزش و از سوی دیگر بهداشت ایران دو بال اصلی رسانه ملی جهت پرواز مخاطبان از قفس کرونا بوده است.
پژوهش اشاره شده در بالا که به خوبی گواه بر مقبولیت برنامه های آموزشی شبکه ” هفت ” به ویژه ” مدرسه تلویزیونی ایران ” است ، جدای از اثبات موفقیت این شبکه در این راه ، سند مشخصی برای نمایش جای خالی سامانه ” رسانه معلم ” در نظام آموزشی کشور است.
” رسانه معلم ” به حکم شیوع ویروس کرونا ، حالا به توفیقی اجباری برای سیستم آموزش کشور بدل شده است ، تا نه تنها این روز ها بلکه در برنامه ریزی برای دوران ” پسا کرونا ” از این بستر در راه اجرای عدالت آموزشی و فراهم‌کردن فرصت برابر آموزشی برای جامعه هدفش طرحی نو دراندازد.
وزارت آموزش و پرورش که در دوران پاندمی ویروس کرونا در کنار پخش برنامه ” مدرسه تلویزیونی ایران “شبکه آموزش سیما ، با راه اندازی سامانه ” شاد ” سعی کرد با توسعه زیرساخت های مجازی ، پرچم آموزش کشور را برافراشته نگه دارد ، جدای از مشکلات قابل توجه دسترس نبودن زیر ساخت های بهره گیری از سامانه ” اینترنت محور ” ، اعم‌ از گوشی هوشمند ، اینترنت و زیر ساخت سرورهای قدرتمند با امکان پاسخگویی به حجم بالای ریکوئست ( درخواست ) بدون شک به این نتیجه رسیده است که‌ نه تنها در ایام پاندمی کرونا ، بلکه ان شاءالله در ” پسا کرونا ” چاره ای جز میل به تحول در راستای نیل به ” رسانه معلم ” ندارد. میلی که شاید در ادامه و در سال های بعد کمترین ثمره آن جدای از فرصت برابر ، عدالت آموزشی و یکسان شدن سطح برخورداری علمی دانش آموزان ، حذف غول ” کنکور ” باشد.

 

منبع:https://www.ghatreh.com

مرتبط:

دوچرخه نامی ماندگار در تاریخ مطبوعات خواهد بود

اقدامات کشورهای مختلف در بازگشایی مدارس در دوران کرونایی

جهش ویروس کرونا ترسناک است