توجه به ادبیات کودک و نوجوان زمینه‌ساز بالندگی جامعه است

حجت الاسلام ناصر خدایاری روز دوشنبه در کارگاه آموزشی قصه گویی در ارومیه با قدردانی از برگزار کنندگان این کارگاه و همچنین فعالان حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان اظهار داشت:  رشد و شکوفایی و پیشرفت هر جامعه مرهون سرمایه گذاری و برنامه ریزی برای کودکان است. توجه هرچه بیشتر به حوزه ادبیات کودک و نوجوان و حمایت از فعالان و نویسندگان این حوزه بدون تردید می تواند خلاقیت را در کودکان بیدار کرده و اعتماد به نفس و دانش آنان را افزایش دهد.

وی ادامه داد: هراندازه حوزه ادبیات کودک و نوجوان، در اولویت قرار گیرد به همان اندازه در آینده صاحب افرادی توانمند و خلاق خواهیم شد.

حجت الاسلام خدایاری بیان کرد: سرمایه گذاری در حوزه ادبیات کودکان و نوجوانان، نتیجه ارزشمندی به دنبال داشته و باعث تاثیرگذاری ادبیات کودک و نوجوان ایرانی بر ادبیات کودک و نوجوان جهان شده و فرهنگ اسلامی و ایرانی را توسعه خواهد داد.

نویسنده و شاعر ادبیات کودکان و نوجوانان نیز در این کارگاه ضمن بیان اصول قصه گویی برای فعالان این گفت: قصه گویی مهارت خوب شنیدن، خوب صحبت کردن و خوب مطالعه کردن را می‌آموزد.

ادبیات کودک و نوجوان

مصطفی رحماندوست با بیان اینکه مهمترین فایده قصه گویی گسترش فرهنگ مطالعه است، افزود: قصه گویی همچنین قدرت حافظه را افزایش می دهد.

وی اظهارداشت: ادبیات کودک و نوجوان، ایران توانایی جهانی شدن را دارد ولی تعامل ما با کشورهای مختلف به اندازه ای نیست که تاثیر گذار باشیم و در عوض ادبیات کشورهای خارجی برما تاثیر گذاشته است.

وی در خصوص علت گرایش کودکان و نوجوانان به الگوهای غربی گفت: متاسفانه رادیو و تلویزیون به فکر الگو سازی مناسب برای کودکان نیست و تنها اقدام به پخش یک برنامه کرده و در وسط آن کارتونی را پخش می کند که تناسبی  با روحیات کودک ندارد.

کارگاه یکروزه قصه گویی با حضور فعالان و نویسندگان حوزه کودک و نوجوان و با حضور مصطفی رحماندوست نویسنده و شاعر ادبیات کودکان و نوجوانان،با هدف آشنا ساختن فعالان این حوزه با اصول صحیح قصه گویی برای کودکان برگزارشد.

هدایت کودکان به سوی رشد و تعالی، پرورش ذوق هنری، ایجاد شوق مطالعه و دادن نظم منطقی به ذهن از اهداف ادبیات کودک و نوجوان است.

 

مرتبط:توسعه انسانی با پرورش نوجوانان آگاه ممکن می‌شود