کودکان بهبودیافته از کرونا در معرض دیابت هستند

گزارش جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نشان می‌دهد کودکانی که از عفونت کووید ۱۹ بهبود یافته‌اند، نسبت به کودکانی که سابقه عفونت ویروسی ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند.

 چندی پیش یک گروه بین‌المللی از محققان دریافتند کووید ۱۹ می‌تواند موجب شیوع دیابت در بین افراد سالم شده و افراد مبتلا به دیابت را دچار عوارض و مشکلات جدی کند.

این تحقیقات که در قالب پروژه بین‌المللی CoviDiab Registry و با مشارکت ۱۷ متخصص دیابت پیشرو از سراسر جهان انجام گرفت، نشان‌دهنده یک رابطه دوجانبه بین کووید ۱۹ و دیابت است؛ از یک طرف دیابت موجب افزایش ابتلا به کووید ۱۹ و تشدید علایم و مرگ ناشی از آن می‌شود در واقع بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افرادی که جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست دادند، دچار دیابت بودند و از طرف دیگر در افراد مبتلا به کووید ۱۹ موارد جدیدی از شیوع دیابت و همچنین بروز مشکلات متابولیک غیرعادی در افرادی که پیش از کووید ۱۹ دچار دیابت بوده‌اند، مشاهده شده است.

گزارش جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نشان می‌دهد کودکانی که از عفونت کووید ۱۹ بهبود یافته‌اند، نسبت به کودکانی که سابقه عفونت ویروسی ندارند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت هستند. این مطالعه در بازه زمانی مارس ۲۰۲۰ میلادی تا ژوئن ۲۰۲۱ میلادی، به بررسی دو پایگاه داده بزرگ آمریکا پرداخت و میزان تشخیص‌های جدید دیابت در افراد زیر ۱۸ سال و مبتلایان به کرونا و غیرمبتلایان را بررسی کرد.

این مطالعه با بررسی سوابق بهداشتی بیش از ۱.۵ میلیون کودک نشان می‌دهد احتمال ابتلا به دیابت در مبتلایان به کرونا، در مقایسه با غیرمبتلایان، ۱۶۶ درصد بیشتر است.

این مطالعه تاثیر چاقی و اضافه وزن را بررسی نکرده و هیچ تفاوتی بین دیابت نوع یک و دو قائل نشده است؛ ولی آنچه مسلم است این است که کودکان مبتلا به کرونا پس از بهبودی باید به طور منظم تحت غربالگری دیابت قرار گیرند. محققان خواستار مطالعه بیشتر در مورد ارتباط بین کرونا و دیابت هستند.

منبع: ایرنا

مرتبط:

نکات مهم درباره مراقبت از کودک دیابتی در برابر اُمیکرون

درمان دیابت با حذف سلول‌های ناکارآمد