میزان نرمال دفعات سرماخوردگی کودکان در سال

سیستم ایمنی کودکان در سال‌های اولیه زندگی در حال تقویت شدن است و به همین دلیل، آن‌ها بیشتر مستعد ابتلا به عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی هستند اما سرماخوردن کودکان در سال چندبار نرمال است؟

به گزارش تابناک، سرماخوردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دوران کودکی است. کودکان به دلیل سیستم ایمنی در حال رشد و تماس بیشتر با سایر کودکان در محیط‌های اجتماعی مانند مهد کودک و مدرسه بیشتر مستعد ابتلا به سرماخوردگی هستند؛ اما سوال اینجاست که آیا تعداد دفعات سرماخوردگی در کودکان محدودیتی دارد یا این‌که آنها می‌توانند در طول سال چندین بار به این بیماری مبتلا شوند؟

تعداد دفعات نرمال سرماخوردگی کودکان

طبق نظریات یک پزشک متخصص اطفال و ثابت نشدنِ تاثیر قرص‌های ویتامین C و غذا‌های خاص در تقویت سیستم ایمنی، جایز است کودکان ۶ تا ۸ بار در سال سرما بخورند.

پیشگیری از آنفولانزا و سرماخوردگی مکرر

شما باید بعنوان والدین قبل از شیوع آنفولانزا واکسن آن را برای کودکان زیر پنج سال خود تزریق کنید؛ البته در حال حاضر تزریق این واکسن فایده‌ای ندارد. بهترین راه پیشگیری از ابتلا به بیماری این است که کودکان خود را به مکان‌های شلوغ نبرید؛ چرا که سیستم ایمنی بدن آنها هنوز بقدر کافی مقاوم نشده است.

تب چند درجه باعث تشنج کودک می‌شود؟

اگر کودکی بین ۲ تا ۵ سالگی با تب بالای ۳۸ درجه دچار پرش حرکات بدن یا کاهش هوشیاری شود، این وضعیت اصطلاحاً تب و تشنج نامیده می‌شود که معمولاً خوش‌خیم است و نگرانی چندانی نخواهد داشت. علائم تشنج متفاوت است و بستگی به قسمتی از مغز دارد که درگیر شده است. اگر تشنج تنها یک طرف بدن را درگیر کند، باید دنبال علت آن در مغز بود.

از دیگر علائم تشنج در کودکان می‌توان به اُفت هوشیاری، استفراغ و سفت شدن گردن اشاره کرد که بخصوص در کودکان زیر دو سال نیاز به تشخیص پزشک خواهد داشت.

اگر تب و تشنج مکرر و همراه با سابقه خانوادگی باشد و بیش از ۱۵ دقیقه طول بکشد، توصیه می‌شود MRI انجام شود که از عکس برداری ساده موثرتر است. لازم به ذکر است که در بیشتر مواقع با کنترل تب می‌توان از تشنج پیشگیری کرد.

والدین می‌توانند کودکان خود را با آبی که دمای آن یک درجه کمتر از دمای بدن شان است؛ پاشویه کنند. برخی اوقات لرزش بدن بر اثر سرماخوردگی است که در این صورت اگر دست کودک را بگیرید، لرزش متوقف می‌شود. هنگام وقوع تشنج بهتر است یکی از والدین با اورژانس تماس گرفته و دیگری کودک را به سمت پهلو بخواباند.