مسابقه کتابخوانی «مغز کودک من»

یازدهمین دوره مسابقه کتابخوانی «کتاب و زندگی» با محوریت مجموعه کتاب «مغز کودک من» ویژه والدین برگزار می‌شود.

این مسابقه با همکاری مرکز رسانه‌ای شیرازه، شبکه پویا، شبکه نهال و انتشارات مهرسا و با محوریت مجموعه کتاب «مغز کودک من» ویژه والدین، از پانزدهم دی‌ماه ۱۴۰۰ شروع به‌کار کرده است.

جوایز این دوره از پویش پویا، ۱۰۰ میلیون ریال جوایز نقدی خواهد بود که با قرعه‌کشی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

علاقه‌مندان برای تهیه کتاب و سؤالات مسابقه می‌توانند عدد ۳ را به ۵۰۰۰۵۴۶۰ ارسال کرده، یا با مراجعه به کتاب‌فروشی‌های سراسر کشور آن را تهیه کنند.

در معرفی این کتاب آمده است: کتاب «مغز کودک من؛ از بارداری تا یک‌سالگی» جلد اول از مجموعه‌ای است که مسیر رشد مغز کودک شما را از قبل از تولد تا بلوغ بررسی می‌کند. این کتاب به صورت اختصاصی قصد دارد به تحولات مغزی نوزاد از دوران جنینی تا پایان ۱۲ ماهگی بپردازد. در بخش اول کتاب «مغز کودک من»، تحول مغز در دوران جنینی و وظایف مادر در این دوران، شرح داده می‌شود. همچنین تأثیر عواملی مانند استرس مادر، نوع رژیم غذایی او و مصرف سیگار در جنین نیز بررسی خواهد شد. سپس در بخش دوم، به تکامل مغز نوزاد و شکل‌گیری توانایی‌های او تا یک‌سالگی اشاره شده، همچنین پیشنهادهایی برای بهینه کردن رشد مغز نوزاد به والدین ارائه می‌شود. در بخش آخر این کتاب نیز بیماری‌هایی معرفی می‌شوند که ممکن است رشد مغز کودک را دچار چالش کند.

کتاب «مغز کودک من؛ از یک‌سالگی تا چهارسالگی» جلد دوم از همین مجموعه است که تلاش می‌کند با زبانی ساده، والدین را با پیچیدگی‌ها و شگفتی‌های مغز کودک آشنا کرده و راهکارهایی را ارائه کند تا والدین رفتارهای خودشان را متناسب با آن‌ها تنظیم کنند. آگاهی از مغز شگفت‌انگیز و در حال رشد کودکان، به ویژه برای کسانی که در ارتباطی نزدیک با آن‌ها قرار دارند، مسئله‌ای مهم و حائز اهمیت است و تلاش برای کسب این آگاهی افراد را با مسائلی پرسش‌آفرین و چالش‌برانگیز مواجه می‌سازد. نویسندگان این کتاب به منظور هموارتر ساختن این مسیر با زبانی ساده و صمیمی، مفاهیم پیچیده مغز و ویژگی‌های خاص مغز کودکان یک تا چهار سال را بیان می‌کنند و از چگونگی ارتباط‌گیری با آن‌ها مطابق با مفاهیم ارائه‌شده سخن می‌گویند. آنچه در اثر پیش رو ارائه شده، زمینه رشد و آگاهی را فراهم می‌آورد و در نتیجه، به شکل‌گیری روابطی شایسته میان بزرگسالان و کودکان می‌انجامد. در نهایت این آگاهی، فرزندپروری صحیح و باکیفیتی را به دنبال می‌آورد.

به طور کلی، مغز کودکان در سال نخست زندگی، بیشترین اثرپذیری را از محیط خود دارد. اما تنها سال نخست زندگی کودک برای رشد مغز او مهم نیست. بلکه مغز او در سال‌های بعد، به ویژه تا پنج‌سالگی نیز همچنان در حال رشد و تکامل است. اما نقش طلایی دوران بارداری و سال نخست بعد از تولد در تکامل مغز کودک انکارناپذیر است. تعامل بین ژن‌های به‌ارث‌رسیده و تجارب محیطی، ساختار مغز را شکل می‌دهند.

منبع: ایسنا

مرتبط:

چگونه یک کتاب خوب را تشخیص دهیم؟