اورژانس دندانپزشکی در مشهد راه‌اندازی می‌شود

 رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از راه‌اندازی  اورژانس دندانپزشکی در مشهد خبر داد.

دکتر ناصر سرگلزایی امروز در نشست خبری که در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: دانشکده دندانپزشکی مشهد در سال ۱۳۴۴ تاسیس شده و این دانشکده که درحال حاضر در آن هستیم در سال۱۳۵۳ به بهره‌برداری رسیده است.

وی با بیان اینکه ما ۱۱۲ عضو هیات علمی دایم، ادامه داد: ۹۰۰ دانشجو در دانشکده دندانپزشکی مشهد تحصیل می‌کنند. دانشجویان ما سه گروه هستند؛ گروه اول دانشحویان عادی را شامل می‌شود که از طریق کنکور وارد دانشگاه می‌شوند. گروه دوم دانشجویان اتباع و گروه سوم دانشحویان گروه پردیس خودگردان هستند. همچنین ۹۰ رزیدنت روزانه و ۴ رزیدنت اتباع داریم.

رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه دو طرح مهم در دانشکده درحال پیگیری است، بیان کرد: یکی از طرح ها با معاونت بهداشت استان در حال انجام است و یه زودی تفاهم‌نامه آن امضا می‌شود. این طرح در مورد حاشیه شهر است. باوجود امکانات در حاشیه شهر و وجود مراکز بهداشت اما امکانات مسکوت مانده و افراد از آن بهره‌مند نمی‌شوند.

وی افزود: سه مرکز بهداشت را به عنوان پایلوت در این طرح در نطر گرفتیم که دانشجو و اعضاء هیأت علمی را بفرستیم. در این طرح علاوه‌بر آموزش‌های پیشگیری به مردم درخصوص موارد درمانی هم کمک خواهیم کرد.

سرگلزایی عنوان کرد: طرح دوم اورژانس دندانپزشکی است. با بیمارستان امام رضا در این زمینه صحبت داشتیم.  ۱۵ یونیت‌ خریداری و مکان هم در بیمارستان امام رضا در نظر گرفته شده و این اورژانس به زودی افتتاح خواهد شد. امیدواریم این طرح تا ۲۲ بهمن و دهه فجر به بهره‌برداری برسد.

رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص ضرورت ایجاد اورژانس دندانپزشکی تصریح کرد: مشکلی که داریم این است که اگر فردی دچار ترومای دندانپزشکی شود؛ مثلا در تصادفی دندان فرد شکسته یا فک او آسیب ببیند، این موضوع معمولا در کلینیک‌ها و مطب‌ها مدیریت نمی‌شود و نیازمند امکانات و تخصص خاص است  که برای دسترسی ساده‌تر مردم به این درمان‌ها اورژانس دندانپزشکی را ایجاد کرده‌ایم تا درمان‌های اولیه در این اورژانس انجام شود و افراد برای درمان‌های تخصصی‌تر به دانشکده دندانپزشکی ارجاع داده می‌شوند.

وی درخصوص نظارت‌ها بر مراکز دندانپزشکی در مشهد گفت: ضعف نظارت بر تمام قسمت‌ها نه فقط در بخش دندانپزشکی را در مشهد احساس می‌کنیم. حتما باید این موضوع جدی گرفته شود و بیشتر از قبل به آن  بپردازیم.

پوشش بیمه‌ای باید برای ترمیم دندان‌ها و جرمگیری باشد نه کشیدن دندان

دکتر فتح‌الله فانی، مدیر گروه تخصصی سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بخش دیگری از این نشست خبری عنوان کرد: در معاونت بهداشتی چند اولویت داریم. اولین اولویت ما  مراقبت دهان و دندان مادران باردار و شیرده است. مراقبت گروه سنی زیر سه سال، مراقبت دهان و دندان کودکان سه تا پنج سال، آموزش و  مراقبت از دهان و دندان  افراد ۶ تا ۱۴ سال  و طرح‌ عاری از پوسیدگی دانش‌آموزان ششم و هفتم از دیگر اولویت‌های ماست. پنجمین هدف ما ارایه خدمات بهداشت دهان و دندان برای سایر افراد در برنامه پزشک خانواده روستایی و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر است. از پنج گروه هدف اولویت اصلی مادر باردار است.

وی با بیان اینکه جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۵ میلیون و ۳۰۰ نفر  است، بیان کرد: برای گروه‌های نامبرده شده سه نوع خدمت ارائه می‌دهیم. خدمات سطح یک شامل آموزش و فرهنگ‌سازی است که حدود ۳۰۰۰ نفر درگیر انجام خدمات این سطح هستند.  خدمات سطح دو مراقبت، نظارت، آموزش و درمان است که توسط دندانپزشکان انجام می‌شود. حدود ۱۲۰ دندانپزشک در مراکز جامع سلامت داریم که خدمات این سطح را انجام می‌دهند.خدمات سطح سه، تخصصی است و توسط دانشکده دندانپزشکی و مطب‌ها انجام می‌شود.

مدیر گروه تخصصی سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: قرار است تفاهم نامه‌ای برای حاشیه شهر امضا شود. گروه‌های هدف ما در حاشیه شهر ۲۵ درصد جمعیت تحت پوشش را می‌شود. در این طرح آموزش‌های لازم به گروه‌های هدف داده می‌شود.

فانی افزود: سیاست ما در حال حاضر برای مادران باردار این است که طی دوران بارداری سه بار معاینه شوند. در سه ماهه اول و آخر بارداری هیچ کاری به جز آموزش برای آنها انجام نمی‌دهیم. در سه ماهه دوم تمام کارهای دندانپزشکی به جز برخی خدمات که ممکن است انجام انها در دوران بارداری مضر باشد، انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه چندچالش اصلی داریم، گفت: ۴۰ هزار مادر باردار داریم که اگر هر کدام چهار دندان پوسیده داشته باشند. ۱۶۰ هزار دندان می‌شود که اگر تمام دندانپزشکان  مشهد یک سال کار انجام دهند باز هم نمی‌توانند این تعاداد دندان را پر کنند.

مدیر گروه تخصصی سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه مراجعات دوره‌ای به دندانپزشکی بسیار مهم است، گفت: خیلی از دندانپزشکان برای معاینه هزینه دریافت نمی‌کنند. خدمات دندانپزشکی گران است اما باید مراجعه کرد؛ زیرا اگر افراد مراجعه نداشته باشند، دچار بیماری‌هایی می‌شوند که بعدا باید چند برابر آن هزینه کنند.

فانی با تاکید بر اینکه نمایندگان مجلس باید با تصویب طرحی پوشش بیمه‌ای دندانپزشکی را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: درحال حاضر پوشش بیمه‌ای بیشتر برای کشیدن دندان است؛ یعنی ما داریم مردم را بی‌دندان می‌کنیم. پوشش بیمه‌ای باید برای ترمیم دندان‌ها و جرمگیری باشد. درحال حاضر برای جرمگیری پوشش بیمه‌ای خیلی اندک است و بسیار اندک هم داده می‌شو؛ یعنی پزشک رغبتی ندارد که از پوشش بیمه‌ای جرم‌گیری استفاده کند.

وی با تاکید بر کمک خیران، عنوان کرد: خیران در حوزه درمان کار می‌کنند اما در حوزه بهداشت وارد نمی‌شوند. درخواست داریم خیران به این حوزه هم وارد شوند.

مدیر گروه تخصصی سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: در مراکز  جامع خدمات سلامت ۵۰ درصد تعرفه دولتی را از گروه‌های هدف دریافت می‌کنیم، اما در مراکز روستایی زیر ۲۰ هزار نفر از گروه‌های هدف هزینه‌ای دریافت نمی‌شود.

منبع: ایسنا

مرتبط:

چه زمانی به فوریت‌های دندان پزشکی نیازمندیم؟ ۸ نشانه هشداردهنده