در کودکان کم‌توان ذهنی رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز می‌کند

یک روانشناس گفت: در کودکان کم‌توان ذهنی با توجه به محدودیت‌های ویژه آن‌ها نسبت به کودکان عادی می‌توان انتظار داشت که رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز کند.

دکتر محمدعلی سپهوندی  اظهار کرد: واژه کودکان کم‌توان ذهنی به کودکانی اطلاق می‌شود که از جهات مختلف ذهنی، جسمی، عاطفی و اجتماعی تفاوت‌هایی قابل‌ملاحظه با دیگر کودکان همسال خود دارند به‌نحوی‌که به لحاظ همین تفاوت‌های محسوس قادر نیستند از برنامه‌های درسی عادی به‌طور شایسته و بایسته بهره‌مند شوند.

وی ادامه داد: کم‌توان ذهنی، اختلالی تحولی است که بر تمام جنبه‌های تحول فرد تأثیر منفی می‌گذارد. افراد کم‌توان ذهنی علاوه بر داشتن مشکلاتی در جنبه‌های شناختی نظیر هوش، عاطفه، زبان و یادگیری از نظر ویژگی‌های رفتاری، مهارت‌های اجتماعی و سازش یافتگی نیز دچار نارسایی هستند.

سپهوندی اضافه کرد: این ویژگی‌ها موجب ایجاد خودپنداره منفی، عزت‌نفس پایین و مشکلات انگیزشی در آن‌ها می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: میزان این اختلال در پسران بیش از دختران است.

وی افزود: در کودکان کم‌توان ذهنی با توجه به محدودیت‌های ویژه آن‌ها نسبت به کودکان عادی می‌توان انتظار داشت که رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز کند.

سپهوندی گفت: این کودکان به سبب محدودیت‌های مختلف که غالباً از محدودیت‌های شناختی آن‌ها ناشی می‌شود با شکست‌های متعدی روبرو می‌شوند و پیامد همه این عدم موفقیت‌ها ناکامی است که خود سرآغاز پرخاشگری به گونه مختلف خواهد بود.

منبع:ایسنا

مرتبط:

در شرایط بحرانی چگونه می‌توانیم به کودکان کمک کنیم؟

نکاتی مهم در مورد کمردرد در کودکان

راهکارهای پیشگیری و درمان نفخ شکمی درکودکان