در کودکان کمتوان ذهنی رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز میکند
یک روانشناس گفت: در کودکان کمتوان ذهنی با توجه به محدودیتهای ویژه آنها نسبت به کودکان عادی میتوان انتظار داشت که رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز کند.
دکتر محمدعلی سپهوندی اظهار کرد: واژه کودکان کمتوان ذهنی به کودکانی اطلاق میشود که از جهات مختلف ذهنی، جسمی، عاطفی و اجتماعی تفاوتهایی قابلملاحظه با دیگر کودکان همسال خود دارند بهنحویکه به لحاظ همین تفاوتهای محسوس قادر نیستند از برنامههای درسی عادی بهطور شایسته و بایسته بهرهمند شوند.
وی ادامه داد: کمتوان ذهنی، اختلالی تحولی است که بر تمام جنبههای تحول فرد تأثیر منفی میگذارد. افراد کمتوان ذهنی علاوه بر داشتن مشکلاتی در جنبههای شناختی نظیر هوش، عاطفه، زبان و یادگیری از نظر ویژگیهای رفتاری، مهارتهای اجتماعی و سازش یافتگی نیز دچار نارسایی هستند.
سپهوندی اضافه کرد: این ویژگیها موجب ایجاد خودپنداره منفی، عزتنفس پایین و مشکلات انگیزشی در آنها میشود.
این عضو هیئتعلمی دانشگاه لرستان خاطرنشان کرد: میزان این اختلال در پسران بیش از دختران است.
وی افزود: در کودکان کمتوان ذهنی با توجه به محدودیتهای ویژه آنها نسبت به کودکان عادی میتوان انتظار داشت که رفتارهای سازش نیافته بیشتری بروز کند.
سپهوندی گفت: این کودکان به سبب محدودیتهای مختلف که غالباً از محدودیتهای شناختی آنها ناشی میشود با شکستهای متعدی روبرو میشوند و پیامد همه این عدم موفقیتها ناکامی است که خود سرآغاز پرخاشگری به گونه مختلف خواهد بود.
منبع:ایسنا
مرتبط:
در شرایط بحرانی چگونه میتوانیم به کودکان کمک کنیم؟