۶ تمرین برای کودکانی که مشکلات تکلم دارند

مشکلات تکلم کودکان یکی از بزرگترین چالش هایی است که والدین باآن مواجه هستند، با شناسایی به موقع این مشکل در کودکان با این تمرینات ساده در منزل به دلبندانتان کمک کنید.

کودکانی که مبتلا به مشکلات تکلم هستند باید از یک متخصص و خانواده شان کمک بگیرند این تنها راه برای پیشرفت وبهبود یافتن در طول زمان است ، اجازه ندهید که کودک نزدیک شما به دلیل توانایی های زبانی اش مورد آزار و اذیت قرار بگیرد.

مشکلات تکلم کودکان

بسیاری از کودکان ،دارای اختلالات زبان هستند که لزوما برای صحبت کردن در زندگی بزرگسالیشان دچار مشکلات دائمی نمیشود تمرینات خاصی برای غلبه کردن کودکان بر این مشکلات وجود دارد.

اول از همه،مهم است که اشاره شود, کودکانی که در پیشرفت زبانی خود تاخیر داشته اند,در سایر جنبه های پیشرفتی خود مشکلی نخواهند داشت ؛ واقعیت این است ,کودکانی که مشکلات صحبت کردن دارند,دلیل بر کم هوش و یا ناتوان بودن آنها نیست اگرچه باور کردن این موضوع ،سخت به نظر میرسد که نوجوانان و بزرگسالانی، با مهارتهای صحبت کردن عالی , زمانی که کوچکتر بودند، مشکلات زبانی داشتند و این مشکل،آنها را در پیشرفت کردن و داشتن بزرگسالی نرمال محدود نمیکند. کلید کمک کردن به کودکان با مشکلات زبان، این است که بدانید چگونه به آنها کمک کنید و چه تمرینات و ورزش هایی میتواند به کودکان با مشکلات زبانی کمک کند؟

تمریناتی برای رفع مشکلات تکلم کودکان در منزل

۱٫کارت ها :

اول از همه,کارتهایی که به صداها اشاره میکنند،میتواند به کودک در تلفظ صحیح هر هجا کمک کند بهترین راه برای انجام این کار ,این است که این تمرین را به یک بازی تبدیل کنید و زمانی که کودک هر صدا را درست تلفظ میکند به او جایزه دهید.

۲,تمرینات آیینه :

قدم بعدی تمرین آیینه است که بسیار مناسب است , برای کودکانی که در تلفظ کردن کلمات و صداها مشکل دارند ،آیینه به آنها کمک میکند،که راه مناسب حرکت زبان خود و ایجاد صدای هرکلمه را یادبگیرند.

۳٫تکرار:

تکرار کلمات بار ها و بار ها یکی از موثر ترین تمرینات برای کمک به کودکانی است که،مشکلات زبانی دارند و تکرار،باید به آرامی انجام شود به این ترتیب,کودک قادر خواهد بود، که به آنها گوش دهد و تمام فنون ها را بشنود.

۴٫با کودکان صحبت کنید:

والدین و سایر افراد فامیل،باید به طور مرتب با کودکانی که در صحبت کردن تاخیر دارند،ارتباط برقرار کنند این ترویج ارتباط کلامی است،که به کودک این فرصت را میدهد تا کلمات جدید را بشنود,آنها را یادبگیرد و قادر به برقراری ارتباط صحیح بشود.

۵٫صحبت کردن آنها را تقویت کنید :

برای تقویت توانایی صحبت کردن کودکان کوچک,در صورتی که چیزهایی را که میخواهند به آنها بدهید که کلمات را درست تلفظ کنند نه درصورتی که فقط با حرکات دست نشان بدهند این کودکان را تشویق میکند، برای چیزی که میخواهند, راهی برای استفاده از زبانشان پیدا کنند.

۶٫خواندن :

خواندن، یک منبع قوی برای تقویت توانایی های صحبت کردن کودکان است بعداز همه اینها,با خواندن،آنها،کلمات جدیدی را توسعه میدهند. با خواندن ,آنها یاد میگیرند که عبارت ها را بهتر بسازند و کلماتی را که برایشان دشوار تر است، را تلفظ کنند برای مثال داستان ها, به تحریک تقویت تخیل و خلاقیت آنها کمک میکند.

لکنت زبان

چگونه اختلالات زبان و تکلم کودکان تشخیص داده میشود

یکی از بزرگترین چالش هایی که والدین باآن مواجه هستند،این است که شناسایی کنند، آیا فرزندان آنها مشکلات زبان دارند یا نیاز به حمایت متخصص دارند؟ بااین حال,مهم است که تاکید کنیم که هر کودک، توانایی تغییرات خود را در پیشرفت گفتار دارد. برخی از موقعیت هایی که شناسایی می کنند، که آیا کودک دارای مشکلات زبان است, شامل موارد زیر است:

  • تا۱۸ماه, کودک یک کلمه واحد نگفته است, به اشیا اشاره نمیکند و هیچ علاقه و قصد ارتباطی را نشان نمیدهد.
  • یک کودک ۱۸ماهه دستورالعمل های ساده، حداکثر سه کلمه را متوجه نمیشود.
  • اگرکودک در ۲سالگی تنها چیزی که میشنود را تکرار کند ،شما نمیتوانید متوجه شوید،که آنها چه میگویند.
  • اگر کودک در ۳سالگی فرم های مختلف را تشخیص نمیدهد و از ضمایر استفاده نمیکند.
  • اگر کودک در ۴سالگی حروف بی صدا را اشتباه تلفظ می کند ,صداهای درون بینی را میسازد یا افعال را در هنگام صحبت متوقف نمیکند.

لکنت زبان

توصیه هایی برای والدین کودکان با مشکلات تکلم و زبان

اول از همه,پدر مادر باید در نظر داشته باشند،که کودکان با تقلید و گوش دادن به مردم اطرافشان، زبان را یادمیگیرند به همین دلیل,مهم است که با آنها زیاد صحبت کنید. این کار را با زبان ساده و واضح انجام دهید . در طی تغذیه با شیر مادر, مهم است که وقت خود را به برقراری ارتباط کلامی با کودکان اختصاص دهید ؛ باورکنید یا نه,این بهترین زمان، برای شروع به آموزش زبان اشاره و تقلید از صداها و حرکات است .

به طور مشابه, از ۶ماه به بعد، والدین باید هرروز باکودکان خود بخوانند ؛ برای تحریک پیشرفت زبان داستان هایی که تصاویر دارند ، بسیار ایده آل هستند. برای تقویت زبان و صحبت کردن، از زمان حمام کردن استفاده کنید و لباس های خود را عوض کنید این یک موقعیت ایده آل ،برای یادگرفتن نام اشیاء,انواع لباس و قسمت های بدن است.

والدین و سایر افراد اطراف کودکان نباید به اشتباهات آنها بخندند ، به طور طبیعی,مسخره کردن کودکانی که مشکلات زبان دارند، میتواند باعث آسیب های روانی عاطفی در آنها شود.

مرتبط:

درمان لکنت زبان در کودکان

بهترین برخورد با لکنت زبان کودک