فراخوان دومین دوره جایزه ملی «کتاب سال جوانان ایران» منتشر شد.

این جایزه با هدف نکوداشت و تشویق برترین پدیدآورندگان جوان ایران از سوی کانون فرهنگ و اندیشه ایرانیان و با همکاری معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در سال ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.

در فراخوان دومین دوره جایزه «کتاب سال جوانان ایران » آمده است: این جایزه همه جوانان مولف، مترجم و مصحح، همچنین ناشران کشور را فرامی‌خواند تا کتاب یا کتاب‌های پیشنهادی خود را معرفی کنند.

شرایط شرکت:

تنها آثار پدیدآورندگان جوان (زیر ۲۹ سال؛ متولدین سال ۱۳۶۹ و بالاتر) پذیرفته می‌شود.

داوری آثار، دربرگیرنده همه موضوعات رده‌بندی دیویی و حوزه کودک و نوجوان است. اما کتاب‌های کمک‌آموزشی پذیرفته نمی‌شوند.

کتاب‌هایی که دارای چند پدیدآورنده هستند، هنگامی در فرآیند داوری قرار می‌گیرند که دست‌کم یک پدیدآور جوان داشته باشند.

کتاب‌ها می‌بایست در بازه زمانی آغاز سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۳۹۹ و برای نخستین‌بار به چاپ رسیده باشند.

پذیرش پیشنهادها پس از ثبت‌نام از سوی پدیدآور (حقیقی) یا ناشر (حقوقی) در تارنمای رسمی کتاب سال جوانان ketabjavanan.ir و در ادامه با فرستادن دو نسخه از کتاب به همراه تصویر اسناد هویتی جوان صاحب اثر انجام می‌گیرد.

مهلت پذیرش آثار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

نشانی: تهران، پل کالج، ابتدای خیابان حافظ، خیابان بامشاد، شماره ۲، واحد ۱

کد پستی: ۱۵۹۹۶۱۷۷۱۱  تلفن: ۲۱ و ۸۸۹۴۸۸۲۰ – ۰۲۱    ۰۹۳۶۶۸۸۵۸۹۹

تماس با دبیر جایزه ملی کتاب سال جوانان؛ میثم موحدفرد: ۰۹۱۲۱۲۱۹۱۳۵

همچنین در معرفی این جایزه عنوان شده است: در ایران به مانند همه کشورهای فرهنگ‌دوست جهان، فراتر از جوایز ادبی ریز و درشت که به یادبود یک رخداد یا به پاسداشت یک فرزانه نامگذاری شده است، از چند دهه پیش آیین گزینش سالانه برترین‌های نشر در چارچوب «کتاب سال ایران»، سنجه بنیادین برای شناسایی آثار نوشتاری کشور بوده است.

کتاب سال ایران یا به بیان درست‌تر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، آیینی فراگیر و گسترده برای سنجش همه کتاب‌هایی است که در یک سال خورشیدی به چاپ رسیده‌اند و در پیشگاه مردم قرار گرفته‌اند.

به دلیل همین گستردگی و فراگیری دامنه گزینش، همیشه بسیاری از آثار که اتفاقا از جایگاهی ستودنی برخوردار بودند اما به هر روی تاب هماوردی با یلان دانشور و ادیب را نداشتند، از گردونه بیرون می‌ماندند.

فراتر از کتاب سال مرجع کشور، نمونه‌هایی چون کتاب سال‌های‌ موضوعی مانند طنز، شیدا (موسیقی)، دفاع مقدس، ولایت و …، همچنین کتاب سال‌های‌ صنفی مانند پزشکی، حوزه، دانشجویی و … یا حتی جوایز ادبی جنسیتی مانند جایزه پروین در ایران داشته‌ایم ولی تاکنون کتاب سالی برپایه رده‌بندی سنی به داوری نوقلمان نپرداخته است.

روشن است یک ورزشکار زیر ۲۰ سال که توانسته پیروزی‌های چشمگیری در رسته خود داشته باشد و سرآمد هم‌نسلان شود، در پیکار با ورزشکار سن بالاتر و لزوما پر تجربه‌تر شرایطی نابرابر دارد.

بر پایه همین نگرش، یک نویسنده تازه‌کار و نوپا در رویارویی با یک نویسنده کهنه‌کار و زبردست از توان پایین‌تری برای شانه به شانه‌شدن بهره‌مند است.

بدین‌روی سزاوارانه بود تا برای شکوفایی نسل جوان قلم‌ به ‌دست کشور، برنامه ویژه‌ای فراهم آید و پایه‌گذاری «جایزه ملی کتاب سال جوانان ایران» پاسخی به این نیاز همیشگی بود.

«کتاب سال جوانان» رویداد بزرگ فرهنگی برای گزینش برترین نویسندگان، مترجمان و پدیدآورندگان جوان – زیر ۲۹ سال – حوزه کتاب ایران است که وظیفه ‌دارد همه‌ساله به رصد بهترین آثار جوانان بپردازد.

آرمان این جایزه ملی ارج‌گزاری جوانان شیفته دانش، پژوهش و آموزش ایران، همچنین بازنمایی، دلگرمی و تشویق ایشان است.

کاری بس شایسته که سامان‌بخش گستره فرهنگ نوشتاری ایران و جوانان اهل قلم آن است و بسترساز آینده درخشان برای نسل نو میهن.

منبع: ایسنا

مرتبط:

معرفی کتاب پیکر زن همچون میدان نبرد در جنگ بوسنی

معرفی کتاب انجمن شاعران مرده

معرفی کتاب آوازی برای یک نهنگ