عدالت آموزشی با مدارس تعطیل محقق نمی‌شود

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، رازو جرگلان و گرمه و جاجرم در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر دنبال عدالت آموزشی و تحول آموزشی هستیم نمی‌توان با مدارس بسته این مهم را محقق کنیم.

محمد وحیدی، در گفت‌وگو با با اشاره به اینکه ما شبکه شاد را یک فرصت برای آموزش و پروش می‌دانیم و آموزش مجازی یک فرصتی بود تا خیلی از آموزش های برتر در آن دیده شود، اضافه کرد: اما تحصیل حضوری و بازگشایی کلاس های درس مهمترین رویکردی است که باید در نظام آموزشی کشور دنبال شود، اگر دنبال عدالت آموزشی و تحول آموزشی هستیم نمی‌توان با مدارس بسته این مهم را محقق سازیم.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی بیان کرد: رویکرد تعطیلی همگانی یا بازگشایی همگانی آفت‌هایی به دنبال داشته است که یکی از این آفت‌ها، افت تحصیلی دانش آموزان کشور است، عدم دسترسی دانش آموان به شرایط آموزشی برابر یکی از علل این موضوع است، برای مثال یک دانش آموز در روستایی زندگی می‌کند که به اینترنت دسترسی ندارد، یا یک دانش آموزش تلفن همراه هوشمند و یا تبلت ندارد، یا اینکه شرایط رفت و آمد معلم در نظر گرفته نمی‌شود.

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس شورای اسلامی افزود: امسال تاکید داشتیم تا در جلسه‌ای با حضور وزرای بهداشت، وزارت علوم و سرپرست وزارت آموزش و  پرورش در کمیسیون آموزش یک تصمیم منطقی اتخاذ شود تا دیگر آن سیاست “همه یا هیچ” سالهای گذشته تکرار نشود.

وحیدی اظهار کرد: اکنون هم نباید گفته شود کلاس‌های مدارس تعطیل بماند، ما در کشور ۱۱۳ هزار مدرسه کد دار داریم، ۴۵ هزار عدد از این تعداد مدارس در مناطق مرزی، عشایری، روستایی و حاشیه‌ای هستند که کمتر از ۷۵ دانش آموز دارند، بسیاری از این مدارس هم به لحاظ دسترسی به اینترنت و امکانات اولیه آموزش مجازی دچار مشکل هستند، پس باید برای بازگشایی اینگونه مدارس در قالب رعایت پروتکل‌های بهداشتی شرایط متفاوتی قائل شویم، از سوی دیگر قرار است تا پایان شهریور ماه همه معلمان واکسینه شوند، با توجه به این موضوع می‌توان به بازگشایی مدارس توجه کرد، از سوی دیگر بهورزهای مناطق روستایی می‌توانند ناظر بر رعایت پروتکل‌ها در منطقه خود باشند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما در خصوص مدارس پرجمعیت نگاه ترکیبی داریم، چرا که در این مدارس پرجمعیت امکان حضور همه دانش آموزان وجود ندارد، برای مثال سه روز در هفته نیمی از دانش آموزان سه روز دیگر نیمی دیگر از دانش آموزان حاضر شوند، ولی معلمان در طول هفته حضور داشته باشند تا آموزش به صورت مستمر ادامه پیدا کند، ولی ترکیب و نوع حضور دانش آموزان نسبت به شرایط تنظیم شود تا دانش آموزان با معلمان ارتباط حضوری از نزدیک داشته باشند، چرا که عدم وجود این ارتباط به خصوص در مقاطع ابتدایی موجب افت تحصیلی شدید می‌شود، پس این ارتباط باید میان دانش‌آموز و معلم برقرار باشد.

وحیدی افزود: با بازگشایی مدارس استفاده از کودکان به عنوان نیروی کار هم کنترل می‌شود، ولی بازگشایی  مدارس به صورت فراگیر تابع واکسیناسیون اولیای دانش آموزان و معلمین به صورت کلی خواهد بود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای گفت: با توجه به قول وزیر بهداشت پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان مهر ماه این واکسیناسیون به صورت همگانی انجام شود.

منبع: ایسنا

مرتبط:

افت تحصیلی و افسردگی دانش آموزان در پی تعطیلی مدارس