گونه دلتای ویروس کرونا چگونه کودکان را تحت تاثیر قرار میدهد؟
گونه دلتا بر خلاف سایر گونههای ویروس کرونا که تاثیر قابل توجهی روی کودکان ندارند، پیامدهای نامطلوب زیادی را بر سلامت کودکان بر جای میگذارد.
به گزارش روز دوشنبه از آکادمی آمریکایی کودکان، گونه دلتا از هند سرچشمه گرفته و از اواسط ماه ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی با سرعت در سراسر جهان منتشر و خبرساز شد.
در طول یک هفته منتهی به پنجم آگوست تنها در کشور آمریکا ۹۴ هزار کودک به این گونه از ویروس کرونا مبتلا شدند. قابلیت سرایت این گونه ویروس بیش از دو برابر سایر گونهها است و بر اساس شواهد موجود، شدت بیماریزایی آن در افراد واکسینه نشده نیز بیش از سایر گونههای ویروس است.
بر اساس آمار مرکز کنترل و بیماریهای آمریکا، ۸۰ درصد بیمارانی که در گروه آماری این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند، به گونه دلتا مبتلا هستند و انتظار میرود در نقاط مختلف جهان نیز وضع به همین منوال باشد. بر اساس آمار این گونه بسیار مسری است و به راحتی منتقل میشود؛ بنابراین احتمال میرود بیشتر موارد ابتلای جدید را به خود اختصاص دهد؛ به همین علت کودکان را که در اغلب کشورهای جهان واکسینه نشدهاند، در معرض خطر جدی قرار میدهد.
علایم اصلی گونه دلتا در کودکان
به اعتقاد محققان هنوز برای اعلام نظر قطعی در خصوص تفاوت علایم گونه دلتا با سایر گونههای ویروس کرونا زود است. با وجود این به گزارش محققان دانشگاه ییل، سرفه و از دست دادن بویایی در گونه دلتا کمتر دیده میشود، در حالی که سردرد، سوزش گلو، آبریزش بینی و تب از علایم اصلی این گونه محسوب میشوند.
در بین کودکان علایم بسیار شایع این گونه شامل تب، سرفه است و علایمی مانند آبریزش بینی، اسهال و تحریک پوست، کمتر دیده میشود. این در حالی است که گونههای قبلی ویروس کرونا کمتر موجب بروز علایم در کودکان میشدند.
یکی از پیامدهای ابتلا به گونه دلتا در کودکان بروز سندرم التهابی چند سیستم (MIS-C) است که عارضه پیچیده و ناشناختهای است که در اثر آلودگی به ویروس ایجاد میشود و چندین هفته پس از آن نیز به طول میانجامد. علایم این سندرم عبارتند از:
– درد شکم (روده)
– خونآلوده شدن چشمها
– درد در قفسه سینه و تنگی نفس
– اسهال
– خستگی
– سردرد
– فشار خون پایین
– گردن درد
– تحریک پوستی
– استفراغ
لازم است والدین به علایم بیماری توجه خاصی داشته باشند و به محض مشاهده هریک از این علایم بلافاصله به پزشک مراجعه کرده و آزمایش تشخیصی کووید ۱۹ را انجام دهند.
بر اساس مطالعات جهش دلتا در مناطقی با نرخ واکسیناسیون کمتر میتواند آسیب بیشتری به بار آورد. بهترین راهکار برای مناطقی که به طور کامل واکسینه نشدهاند، افزایش آگاهی و رعایت دقیق پروتکلهاست.
منبع: ایرنا
مرتبط:
حفظ سلامت روان در خانواده افراد مبتلا به کرونا
کرونا سبک زندگی خانواده را تغییر داده/ نقش بازی در حفظ سلامت روان کودکان