انتخاب یک گلدان مناسب در بازار

انتخاب یک گلدان مناسب از جهات بسیار مختلف برای گیاهان حائز اهمیت می باشد، به همین دلیل بهتر است با معایب و مزایای انواع گلدان های مختلف آشنا باشید.

انتخاب یک گلدان مناسب برای یک گیاه اهمیت بسیار زیادی دارد. گلدانی که شما انتخاب می کنید، می تواند روی سرعت خشک شدن خاک، رشد صحیح گیاه و سالم بودن ریشه ها اثر داشته باشد. معمولاً سه دسته بندی مختلف از گلدان ها وجود دارد. گلدان سرامیکی، گلدان تراکوتا یا سفالی و گلدان پلاستیکی. هر کدام از این گلدان ها مزایا و معایب خودشان را دارند. به همین دلیل اگر شما هم به دنبال یک گلدان مناسب هستید، بهتر است که این قسمت را تا انتها مطالعه کنید.

مزایا و معایب گلدان

گلدان تراکوتا یا سفالی

گلدان سفالی طرفداران بسیار زیادی دارد و تقریباً اکثر افراد این گلدان را انتخاب می کنند، زیرا پیدا کردن آن ها در هر جایی آسان است و معمولا شکل و اندازه متناسبی دارند. بنابراین می توانید آن را برای گیاه خود انتخاب کنید.

مزایا:

  • گلدان تراکوتا یا سفالی به سرعت خشک می شود در نتیجه برای گیاهان سوکولنت و دیگر گیاهانی که از خیس ماندن متنفر هستند، گزینه مناسبی محسوب می شود.
  • این گلدان ارزان تر از گلدان های سرامیکی است.
  • معمولاً رنگ خنثی دارد و برای هر گیاهی متناسب جلوه می کند.
  • می توانید سطح رطوبت کنونی را بر اساس رنگ گلدان مشاهده کنید . (زمانی که گلدان سفالی آب را به داخل خودش می کشد، رنگ تیره تری پیدا می کند. )

معایب:

  • جالب است بدانید که این گلدان ها خیلی ظریف هستند.
  • این گلدان ها در مکان هایی که دمای هوای بالایی دارند و رطوبتشان پایین است، به سرعت خشک می شوند. بنابراین باید مراقب باشید که گیاه با کم آبی مواجه نگردد.
  • ممکن است در هوای سرد زمستان ترک بخورند.

گلدان تراکوتا یا سفالی

گلدان های پلاستیکی

گلدان های پلاستیکی ارزان ترین و آسان ترین گلدان برای نگهداری هستند. اکثر گیاهان موجود در گلدان های پلاستیکی به راحتی قابل نگهداری می باشند اما بهتر است که از قبل مزایا و معایب آن را بدانید و بعد تصمیم بگیرید. گلدان های پلاستیکی معمولاً آب را داخل خاک، مدت زمان طولانی تری نسبت به گلدان سفالی نگه می دارند بنابراین بسیار مهم است که گلدان سوراخ یا منففذ زهکشی در کف خود داشته باشد تا باعث پوسیدگی ریشه نشود.

مزایا:

گلدان پلاستیکی ارزان ترین گلدان موجود است که در انواع مختلفی از شکل ها، رنگ ها و سایز ها وجود دارد.

سبک تر از گلدان سرامیکی و تراکوتا یا همان سفالی است.

شستن و استفاده دوباره از آن راحت است.

معایب:

  • ممکن است در معرض آفتاب پوسیده شود یا رنگ آن از بین برود.

گلدان های پلاستیکی

گلدان سرامیکی

گلدان های سرامیکی بسیار زیبا هستند اما خیلی از افراد از آن ها استفاده نمی کنند. معمولاً شکل های بسیار جذابی دارند اما از آن جایی که سنگین هستند، فقط برای گیاهان کوچک و سوکولنت ها مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایا:

  • برای گیاهان مرطوب و گیاهانی که عاشق خاک مرطوب هستند، عالی می باشند.
  • محکم و جذاب.
  • به اندازه کافی سنگین هستند تا بتوانند گیاهانی که وزن خود را به سمت پایین می اندازند، در خودشان حفظ کنند.

معایب:

  • سایز این گلدان ها معمولاً بزرگ است.
  • اگر می خواهید مدام گیاه را جابجا کنید، بهتر است که از این نوع گلدان استفاده نکنید.
  • معمولاً گران ترین نوع گلدان محسوب می شوند.

گلدان سرامیکی

گلدان بدون سوراخ و منفذ

چنانچه در مطالب قبلی نمناک خواندید انتخاب چنین گلدانی فقط در سه مورد پیشنهاد می شود :

۱٫ اگر که شما به اندازه کافی با میزان مناسب نور و آب گیاهی که در حال پرورشش هستید، آشنا باشید، می توانید آن را در یک گلدان بدون منفذ هم قرار دهید.

۲٫ اگر بتوانید منفذ یا سوراخی در انتهای گلدان ایجاد کنید.

۳٫ اگر بتوانید یک گلدان کوچکتر حاوی منفذ، داخل گلدان اصلی بدون منفذ قرار دهید.

سوراخ یا منفذ زهکشی یک عامل بسیار مهم برای سالم نگه داشتن گیاهان است. گلدان هایی که این سوراخ را ندارند، آب را در کف خود جمع می کنند و باعث پوسیدگی ریشه می شوند که قطعاً برای گیاه مرگ آور است و دیگر نمی توان کاری برایش کرد.

انواع گلدان های سرامیکی و سفالی را می توانید با دریل های مخصوصشان سوراخ کنید. گلدان های پلاستیکی هم به اجسام تیز نیاز دارند تا در انتهای آن ها سوراخ و منفذ مناسب را ایجاد کنید.

هوشمندانه ترین راه این است که یک گلدان ارزان تر پلاستیکی و کوچکتر دارای سوراخ و منفذ زهکشی را داخل یک گلدان تزیینی بدون منفذ قرار دهید.

مرتبط:

با گیاه بادرنجبویه ، به جنگ افسردگی بروید

با گیاه انیسون ، دردها را فراموش می‌کنید

بهترین گیاهان برای اتاق کودک