آموزش و پرورش با کمبود ۳۰۰ هزار نیرو
آموزش و پرورش با کمبود ۳۰۰ هزار نیرو مواجه است
رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس با اشاره بررسی راهکارهای آغاز سال تحصیلی جدید، گفت:کمبود واقعی نیروی انسانی در آموزش وپرورش حدود ۳۰۰ هزار نفر است.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان با اعلام خبر تشکیل جلسه این فراکسیون با وزیر آموزش وپرورش گفت: در این جلسه در ارتباط با نحوه فعالیت مدارس در سال تحصیلی پیش رو با توجه به شرایط شیوع بیماری کرونا گفت وگو شد.
وی افزود: کیفیت بخشی به آموزش های مجازی و دیجیتالی، زمینه سنجی میزان دسترسی دانش آموزان در اقصی نقاط کشور به آموزش های مجازی و ارائه راهکارهای عملی و جایگزین برای دانش آموزانی که زیرساخت های لازم برای بهره برداری از این آموزش ها را ندارند، به منظور تحقق عدالت آموزشی و تاکید بر حفظ و ارتقای کیفیت خدمات آموزشی و پرورشی در شرایط بحران کرونا از مهم ترین محورهایی بود که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
حاجی بابایی با اشاره به کمبود شدید نیروی انسانی در آموزش وپرورش گفت: با توجه به این که کمبود واقعی نیروی انسانی در آموزش وپرورش حدود ۳۰۰ هزار نفر است، در این رابطه نیز از وزیر آموزش وپرورش درخواست شد راهکارهای عملیاتی به منظور رفع این مشکل را در کوتاه مدت و میان مدت ارائه دهند به گونه ای که دسترسی به آموزش و پرورش چه از نظر کمی و چه از منظر کیفیت برای همه کودکان و نوجوانان کشور ساده و امکان پذیر باشد.
وی تقویت دانشگاه فرهنگیان را از اساسی ترین محورهای مورد تاکید برشمرد و عنوان کرد: دانشگاه فرهنگیان می تواند هم در حل مشکل نیروی انسانی در کوتاه مدت، میان مدت وبلند مدت راهگشا باشد و همچنین با توجه به رویکردهای جدید آموزش وپرورش، برنامه ریزی برای ارائه آموزش های منزل محور و خانواده محور را در دستور کار خود قرار دهد تا بتوانیم همه ظرفیت های موجود را برای توسعه کمی و کیفی آموزش وپرورش مدنظر قرار دهیم.
رئیس فراکسیون فرهنگیان با اشاره به نیروی انسانی به عنوان یکی از مهمترین زیر نظام های سند تحول بنیادین گفت: بعد از زیر نظام مدیریت و راهبری، زیر نظام نیروی انسانی بیشترین نقش را در تحقق اهداف سند تحول بنیادین در آموزش وپرورش ایفا می کند.
وی ادامه داد: یکی از راهکارهای سند تحول بنیادین برای ارتقای نیروی انسانی در آموزش وپرورش که در برنامه ششم توسعه نیز مصوب شده است برنامه رتبه بندی فرهنگیان است که باید با توجه به مصوبات و قوانین فرادستی در آموزش وپرورش اجرایی شود.
مدارک تحصیلی فرهنگیان از بهمن ۹۹ اعمال می شود
حاجی بابایی همچنین از مراجعات و گله مندی بازنشستگان برای تاخیر در پرداخت پاداش پایان خدمت گفت و افزود: آموزش وپرورش باید رویه ای را در پیش بگیرد که در اولین فرصت ممکن پس از صدور حکم بازنشستگی فرهنگیان پاداش پایان خدمت آنها پرداخت، شود چرا که شرایط اقتصادی جامعه به گونه ای است که هرگونه تاخیر در پرداخت این پاداش با کاهش ارزش پولی آن و درنتیجه نارضایتی فرهنگیانی که ۳۰ سال صادقانه خدمت کرده اند، می شود.
وی همچنین به مصوبه اخیر کمیسیون برنامه وبودجه برای اعمال مدرک فرهنگیان اشاره کرد و گفت: در هفته جاری ایراد شورای نگهبان برای اعمال مدارک تحصیلی فرهنگیان مرتفع و مقرر شد، پس از اعلام نظر مجدد شورای نگهبان، مدارک تحصیلی فرهنگیان از ابتدای بهمن سال ۹۹ اعمال شود.
منبع: تابناک
مرتبط:
آموزش الفبا به کودکان زیر ۷ سال و آنچه باید بدانید