اسباب بازی هایی که باعث افزایش هوش فرزندتان میشود
در اینجا چند اسباب بازی رایج را به شما معرفی میکنیم که با کمک آنها تمام ظرفیتهای هوشی فرزندتان پویاتر عمل میکند و در زندگی فردی و اجتماعی آیندهاش موفقتر میشود. پس سعی کنید به کمک چند اسباب بازی فکری مناسب هوش فرزندتان را تقویت کنید.
۱٫ پازل، اسباب بازی فکری برای هوش کودک
بطور کلی پازل های مقوایی یک نوع معمای تصویری هستند که «هوش تصویری» را به طور مؤثری تقویت میکنند. به آنها جورچین هم میگویند. این روزها پازل های مختلف در ابعاد و اشکال گوناگون و برای تمام گروههای سنی در اسباب بازی فروشی ها دیده میشود. پازل هایی با قطعات زیاد برای کودکان بزرگتر مناسبتر هستند.
بعضی از جورچینها قطعاتی از جنس فوم دارند که به علت نرمی، بیصدا و مقاوم بودن برای کودکان کم سن و سال کاملاً مناسب هستند. ضمن اینکه داخل جعبه بعضی از این پازل ها تعدادی نخ رنگی هم وجود دارد تا کودکان بتوانند قطعات را با نخ به هم متصل کنند. این بازی ها برای هماهنگی چشم و دست، تشخیص جاگذاری، طبقهبندی و تقویت مهارت دستی هم سرگرمی خوبی به شمار میروند. برای گروههای سنی کودک پازل های گوناگونی در کتابفروشی ها وجود دارد. حتی برای کودکان ۱ و ۲ ساله هم پازل هایی متناسب با سن شان پیدا میشود.
۲٫ خمیر رنگی، اسباب بازی مناسب برای همه کودکان
جعبههای پر از خمیر رنگی برای بسیاری از کودکان سرگرمی جذابی هستند. البته گروهی از این خمیرها ابزارهایی دارند که به فرزند شما کمک میکند با استفاده از آنها خمیر را صاف کند یا اشکالی را بسازد و از سلولهای مغزش بیشتر استفاده کند. بههرحال این اسباب بازی کودک به پروش هوش جسمی- حرکتی و البته تقویت خلاقیت کودکان در سنین پیش از دبستان کمک میکند و او یاد میگیرد که از انگشتانش برای انجام کارهای ظریفتر هم کمک بگیرید.
بازی با حلقهها برای کودکان ۲ تا ۳ سه ساله سرگرمی خوبی است
۳٫ حلقه هوش، اسباب بازی فکری برای تقویت هوش
این بازی شامل یک محور عمودی و تعدادی حلقه است که کودک باید حلقهها را بر اساس اندازهشان از بزرگ به کوچک روی هم قرار دهد. چنین وسیلهای به کودک شما کمک میکند که خیلی زود با منطق و اصول اولیه ریاضی آشنا شود، مفهوم بزرگ و کوچک را یاد بگیرد و در کنار آنها با رنگهای مختلف هم آشنایی پیدا کند. بازی با حلقهها برای کودکان ۲ تا ۳ سه ساله سرگرمی خوبی است.
۴٫ تخته جادویی، اسباب بازی فکری همه فن حریف
یکی ازاسباب بازی های جالبی که میتواند کودکان را بهراحتی سرگرم کند، تخته جادویی است. کودکان کوچکتر میتوانند با قلم مخصوص هر چیزی را که دوست دارد روی آن نقاشی کند و بعد با کشیدن یک دکمه، همه محتویات روی تخته پاک میشود. علاوه بر این در مورد کودکان بالای ۷ سال، اگر از کودک بخواهید که حروف یا کلماتی را روی تخته بنویسد، به تقویت هوش زبان شناختی او کمک میکنید. حتی میتوانید برای آموزش حروف الفبا، یادگیری واژگان جدید، تمرین دیکته و … از این وسیله بهرهمند شوید.
۵٫ تقویت هوش کودک با عروسکهای نمایشی انگشتی
چند نمونه از این عروسکها را بخرید و بعد همراه با کودک نمایش عروسکی ترتیب دهید. بهتر است ضمن بازی داستانی را تعریف کنید و دفعه بعد به کودک فرصت بدهید تا این قصه را بازگو کند. هر بار با قصههای تازه، واژههای جدیدی را به کودک بیاموزید و از او بخواهید آنها را در بازی های بعدی آنها را تکرار کند. با این بازی مهارتهای گفتاری و همینطور هوش زبان شناختی او تقویت میشود. کودکان بالای ۲ سال میتوانند با این اسباب بازی، بازی کنند.
حتی میتوانید خودتان برای ساخت عروسک انگشتی دست به کار شوید و با نمد و وسایل تزئینی کوچک اسباب بازی جالبی برای کودکان تهیه کنید.
مرتبط: