در زندگی پساکرونا با عادی جدید مواجه خواهیم بود
محققان دریافتند که در زندگی پساکرونا ما به جای بازگشت به حالت عادی با عادی جدید مواجه هستیم. بسیاری از افرادی که با دیگران قطع ارتباط کردهاند، مطمئن نیستند که دقیقا چگونه و چه زمانی میتوانند معاشرت را شروع کنند.
به نقل از سایکولوژی نیوز، مشخص نیست که جهان پس از همهگیری چگونه خواهد بود، اما به احتمال زیاد در حالت عادی جدید بسر خواهیم برد و بسیاری از افراد درباره از سرگیری زندگی با اضطراب و احساسات متفاوتی مواجه خواهند شد. در ذیل روشهای مختلفی که افراد را تحت تاثیر همهگیری قرار داده و مواردی برای کنارآمدن با زندگی پس از همهگیری ذکر شده است.
تاثیرات منفی بیماری همهگیر کووید- ۱۹
افراد بدون هشدار و آمادگی قبلی با این بیماری همهگیر مواجه شدند، در نتیجه، اکثر افراد برای پردازش وضعیت موجود زمانی نداشتند به همین دلیل افزایش احساس عصبانیت، گیجی و افزایش هورمون آدرنالین را تجربه کردند که منجر به استرسی مزمن شد و بیش از یک سال طول کشید.
رسانههای اجتماعی نیز مدام اطلاعاتی درباره تاثیر این ویروس منتشر و بسیاری از افراد با شنیدن مرگ افراد و گاهی اعضاء خانواده، دوستان و آشنایان بر اثر بیماری کووید- ۱۹، خود را نزدیک مرگ احساس کردند.
شیوع این بیماری همهگیر با خسارتهای زیادی مانند از دست دادن شغل، مرگ عزیزان و عدم ارتباطات اجتماعی همراه شد و بسیاری از افراد، احساس غم و اندوه زیادی داشتند. بیماری همهگیر منجر به خانهنشینی شد و حمایت اجتماعی از افراد برای عبور از این اوقات سخت، دشوار بود. همچنین در این مرحله، بسیاری از افراد برای خروج از این نوع زندگی و شروع معاشرت با دیگران احساس خوبی نداشتند.
استرس ناشی از بیماری همهگیر کووید- ۱۹، باعث تشدید عوامل استرسزای گذشته شد و مدیریت این شرایط سخت به علت عدم توانایی در برقراری ارتباطات اجتماعی (راهکار مهار استرس) دشوار بود. این بیماری نشان داد که زندگی در هر زمانی میتواند همراه با افزایش استرس و عدم کنترل بر بسیاری از جنبههای زندگی باشد.
بیماری همهگیر بسیاری از انتخابهای اجباری مانند «من باید کار کنم» را با «در خانهماندن با کودکان» تغییر داد و افراد احساس کردند که نمیتوانند این وظایف را بهدرستی انجام دهند. والدین با ترس و نگرانی از بیماری همهگیر، برای تامین حمایت عاطفی مورد نیاز فرزندان خود منابع کمتری داشتند و در نتیجه، بسیاری از کودکان و نوجوانان با شروع آموزش مجازی و عدم کمک والدین در برخی موارد، احساس اضطراب و غم و اندوه کردند.
در حال حاضر همچنان بسیاری از کودکان و نوجوانان برخی از فرصتهای خاص رشد را مانند ایجاد ارتباطات اجتماعی و تسلط بر چالشهای خاص تحصیلی از دست دادهاند. همچنین برگزاری برخی از مراسم مانند جشن فارغالتحصیلی و شروع تحصیل با محدودیت مواجه شده است و بسیاری از آنان برای یادگیری در مدارس مجازی از ساختار و پشتیبانی لازم بهرهمند نیستند.
تاثیرات مثبت همهگیری
بسیاری از ما از زمان شیوع این بیماری همهگیر، سرعت کندتر زندگی و لذتهای ساده مانند گذراندن وقت بیشتر با خانواده در خانه را تجربه کردیم و این مورد باعث شد تا در اولویتهایمان تغییر و تامل ایجاد شود و افراد برخی از این تغییرات را در نظر داشته باشند. افراد در هنگام کار در خانه استرس کمتری داشتند و دیگر مجبور به رفت و آمد به محل کار و برخورد بیشتر با دیگران نبودند.
پیامدهای زندگی در سال گذشته
افرادی که از دستدادن دوستان، خانواده، همکاران و کارکنان مراقبتهای بهداشتی را بر اثر این بیماری تجربه کردهاند، نسبت به زندهماندن خود احساس گناه میکنند و این احساس به عنوان «گناه بازمانده» شناخته میشود و احساس درباره زندگی در این اوضاع، در حالی است که افراد بسیاری جان خود را از دست دادهاند. همچنین، افراد زیادی بیکار شدهاند و غم و اندوه فراوان داشتهاند. افراد در تلاش برای فهم مواردی هستند که از شروع این همهگیری اتفاق افتاده است. در واقع علائم اضطراب و افسردگی در میان کودکان، نوجوانان و بزرگسالان افزایش یافته است.
کنترل اضطراب در بازگشت به زندگی عادی
با توجه به تجربه این زمان و تغییرات چشمگیر آن، تصور تجربه تغییرات دیگر، حتی موارد مثبت مانند بازگشت به تحصیل و کار و امکان معاشرت نیز میتواند دلهرهآور باشد و باید این تغییرات به آرامی انجام شود تا احساس پریشانی کمتری ایجاد کنند. باید در زندگی پساکرونا به خود فرصت دهید تا با اوضاع به وجود آمده کنار بیایید و برای برگزاری مراسم فراموششده مانند جشنتولد و فارغالتحصیلی برنامهریزی کنید.
بسیاری از افراد بعد از خانهنشینی و بازگشت به کار نگرانیهایی خواهند داشت، صبور باشید و سعی کنید در پایان هر روز فعالیتهای لذتبخش انجام دهید. روزانه استراحت کوتاهی داشته باشید همچنین برای آرامش خود، نفس عمیق، مراقبه کوتاه و پیادهروی را در نظر بگیرید.
افراد در مورد چگونگی مدیریت روابط اجتماعی مانند مدتزمان ماسکزدن و تماس با دیگران و حتی درآغوشگرفتن آنان اطمینان ندارند. باید درباره این موارد شفافسازی شود و افراد ترجیحات خود را به راحتی با دیگران در میان بگذارند، معاشرت را به آرامی شروع و نگرانیها و موارد دیگر را با خودتان حل و فصل کنید.
برخی از افراد نسبت به کاهش محدودیت و بازگشت به حالت عادی خوشحال نیستند و احساسات مختلفی دارند، باید برای بازگشت به روال گذشته به خود فرصت داد. برخی افراد نگران رفع محدودیتها هستند و بعد از مدتی که با رعایت فاصله فیزیکی و دستورالعملهای بهداشتی از خود و عزیزانشان محافظت کردهاند، از حضور در جمع و ابتلا به بیماری ترس دارند. مهمترین نکات برای شروع دوره پساکرونا میتواند شامل ورزش روزانه، تغذیه مناسب، خواب کافی، مطالعه، مدیتیشن و در میان گذاشتن احساسات با افراد مورد اعتماد باشد. البته اگر افراد احساس اضطراب، افسردگی یا ضعف شدید داشتند، باید به مراکز درمانی مراجعه کنند.
منبع: ایسنا
مرتبط: