افراد موفق استرس خود را چگونه کنترل می کنند؟
یکی از موانع پیشرفت و موفقیت استرس می باشد. افراد موفق به خوبی می دانند که چگونه با استرس در کار و زندگی شان مقابله کنند و به موفقیت برسند.
انسانها در این دنیا دو دسته هستند:افرادی که معتقدند سرنوشت شان به دست خودشان رقم می خورد و دسته دوم که منتظر می مانند تا دیگران برای آنها سرنوشت را تعیین کنند.
گروه اول بر این باورند که نتیجه زندگی و کارها کم و بیش بر عهده خودشان است و راه دیگری ندارند اما گروه دوم همیشه منتظرند تا فردی از راه برسد و در زندگی آنها تغییر و تحول ایجاد کند.
علاوه بر این گروه اول بخوبی می دانند چگونه استرس خود را کنترل کنند به همین دلیل در این بخش به ارائه راه کارهای کنترل استرس از دیدگاه افراد موفق می پردازیم.
عادات افراد موفق برای قوی تر شدن در برابر استرس
خود گفتاری مثبت دارند:
خود گفتاری صرفاً گفتگوی درونی است. افراد موفق بر این گفتگو تسلط کامل دارند و از آن به نفع خود استفاده می کنند. خود گفتاری ممکن است مثبت یا منفی باشد، اما باید سازنده و مبتنی بر واقعیت باشد.
همیشه توجه به نقاط قوت و ضعف به شما کمک می کند با اطمینان پیشرفت کنید و پیش بروید. سرزنش و بدبینی نسبت به خود از عوامل شکست است بنابراین آنها را شناسایی کنید و کنار بگذارید. به طور مثال:
“من تمام تلاشم را انجام دادم. چه چیزی یاد گرفتم؟ دفعه بعد چه کار دیگری انجام خواهم داد؟ ”
وقتی خود گفتاری سازنده باشد حتی نقص های شخصی و شکست های بزرگ دارای ارزش می شوند.
به آرام بخش های واقعی پناه می برند:
تکنولوژی یکی از دستاوردهای مهم در این روزگار است، اما اگر زندگی خود را بر پایه آن بنا کنیم، ما را در برابر عوامل گوناگون و شرایط اضطراری که لازمه آن صبر است آسیب پذیر می کند.
یکی از رازهای افراد موفق این است که روز خود را بدون استفاده از تکنولوژی شروع کرده و در عوض مدیتیشن انجام می دهند، نماز می خوانند یا پیاده روی می کنند تا در برابر استرس ها مقاوم تر باشند. نباید اجازه دهید عوامل خارجی اولویت های شما را تعیین کنند.
داشتن تمرکز اهمیت زیادی دارد بنابراین قبل از اینکه حواستان معطوف مسئال دیگر شود برنامه خود را تنظیم کنید. یکی از راه های ایجاد نظم،نوشتن الویت های خود است بنابراین، برنامه روزمره خود را بنویسید و سپس شروع به انجام کار کنید تا تمرکز بهتری روی کارهای خود داشته باشید.
بر روی یک چیز تمرکز میکنند:
با برنامه ریزی و تقسیم کارها تمرکز راحت صورت می گیرد. به عنوان مثال، دو بار در هفته را برای پاسخ دادن به ایمیل در نظر بگیرید.اگر جز آن دسته افرادی هستید که نمی توانید چندین کار را همزمان انجام دهید ابتدا تمرکز و سپس الویت بندی کنید تا انجام کارها با سهولت بیشتری صورت بگیرد.
توصیه ما این است مهمترین وظایف روز را اولویت بندی کرده و ترتیب انجام هر کار را یادداشت کنید. این کار به شما کمک می کند تا منظم باشید و اضطراب را نسبت به انجام کارها کاهش دهید و بدون آنکه متوجه باشید با استرس مقابله کنید.
برای آینده برنامه دارند:
منبع اصلی استرس، نداشتن اطمینان خاطر کافی است. افراد موفق نگران آینده نیستند زیرا برای آن برنامه ریزی کرده اند. این افراد برای هر هدف، یک استراتژی و برای هر استراتژی، یک جدول زمانی دارند و در هر جدول زمانی، کارها را اولویت بندی می کنند.
با پیش بینی مشکلات آینده و برنامه ریزی بلند مدت تا حدی زیادی می توانید احتمال شکست را کاهش دهید و تصمیمات درستی بگیرید.
استراحت کافی دارند:
افراد موفق می دانند استراحت مزایای ذهنی، جسمی و عاطفی زیادی دارد. ممکن است فکر کنید خوابیدن یا استراحت به نوعی وقت را هدر می دهد اما درست نیست زیرا در این زمان مغز افکار پراکنده را سازمان دهی و اطلاعات را اولویت بندی می کنند و باعث خلاقیت می شود.
سپری کردن تعطیلات در کنار خانواده، تنش و استرس را از بین می برد و روابط را تقویت می کند. علاوه براین خلوت و تأملات ذهنی، جسم و روح را بهبود می بخشد.
به استقلال می اندیشند:
ناامیدی و اضطراب را کنار بگذارید. اگرچه ما توانایی جلوگیری از وقوع رویدادهای منفی را نداریم اما بر این اساس می توان لیستی از تغییرات احتمالی را تهیه کرده و همه روش های مثبت را یادداشت کنید.
نعمتهای خود را یاد میکنند:
علاوه بر اینکه سپاسگزاری از نعمت های خداوند لازم است، اضطراب را نیز کاهش می دهد. تحقیقات نشان می دهد افراد با شکر گزاری روزانه، سطح کورتیزول را کاهش می دهند که باعث بهبود خلق و خو، افزایش انرژی و کاهش اضطراب قابل توجهی می شود.