اگر نوجوانتان با جنس مخالف ارتباط دارد
از نوجوانی بعنوان یکی از بحرانی ترین دوره های زندگی انسان یاد می کنند چراکه هویت یابی در این سن آغاز می شود و با تغییرات هورمونی و فرآیندهای رشد نواجوان دچار مشکلاتی با خانواده، دوستان و جامعه می شود.این دوره از سنین نوجوانان برای خانواده ها نگران کننده است و باتوجه به شرایط فعلی نوجوانان امکان دارد دچار رابطه های عاطفی با جنس مخالف شوند و مسأله ی مهم در این زمینه روش برخورد خانواده با نوجوان است که گاهی خانواده ها با برخورد نامناتسب در این زمینه کار را خراب تر می کنند و راه را برای به اشتباه رفتن نوجوان باز خواهند کرد.نوجوان به علت تشدید انگيزه های جنسی و ترس شدید از نتایج فعالیت جنسی نسبت به امور جنسی و جنس مخالف حساس می شود. این حساسیت مفرط که با ترشح هورمون های جنسی توام است، تمایلات جنسی نوجوان را تشدید می کند که باید از روش مشروع و قانونی با آن روبرو شد.
با نوجوان تان صادقانه حرف بزنید
آمارها نشان میدهند که نوجوانان بیشترین اطلاعات ارتباطی را از همسالان می گیرند و تنها درصد اندکی را از والدین می گیرند؛ این در حالیست که همسالان همیشه اطلاعات مبهمی از این چنین ارتباطات دارند و والدین مشخصا دقیق ترین اطلاعات را دارند.
بنابراین نسبت به ارتباطات، هیجان ها و حس هایی که اشخاص میتوانند در این دوره تجربه کنند، با نوجوان تان صحبت کنید و اطلاعات دقیق به وی بدهید. تلاش نکنید اطلاعات دلهره آور در اختیار او قرار دهید. این که این چنین ارتباطات باعث بدبختی آدم ها می شود یا ایجاد حس گناه در نوجوان، کمکی به مدیریت این شرایط نمی کند. منصف باشید و اطلاعات دقیق در اختیارش قرار دهید.
نظارت یا کنترل کردن
نظارت با کنترل کردن متفاوت است؛ شما حق این رادارید که از راه دور مواظب اعمال و رفتار فرزندتان باشید ولی حق وارد شدن به حریم شخصی نوجوانتان را ندارید؛ کنترل کردن موبایل ، کیف، وسایل شخصی و… تنها سبب سلب اعتماد می شود بنابراین تلاش کنید به جای کنترل کردن با حرف زدن بر وی نظارت کنید.
شناخت دوستان فرزند
از نوجوانتان در مورد دوستانش سوال کنید و از وی بخواهید که شمارا با آن ها اشنا کند؛ گاهی حسن نیتتان را به فرزندتان ثابت کنید و اجازه دهید که دوستانش را به منزل دعوت کند.
تعيين قوانین و مجازات ها
فرزند شما از طريق استفاده از تلفن، روحیه اجتماعی خویش را تقویت می کند و یاد می گیرد که چطور با دیگران رابطه برقرار نموده و دوست یابی کند. ولی چنانچه ضوابطی تعيين نشود، مشکلاتی بروز خواهد کرد.اگر فرزند شما اجازه دارد از تلفن استفاده کند این بدان معنی نیست که تلفن باید همیشه در اختیار وی باشد، یا در صورت داشتن گواهی نامه رانندگی نمی تواند بطور تمام وقت از ماشین شما استفاده کند.
علاقه فرزند شما به استفاده از تلفن، عامل مناسبی است که میتواند برای تغيير رفتار و تقویت حس مسوولیت در فرزندتان مورد استفاده قرار گیرد. شما میتوانید با تعيين مقررات و مجازات ها میتوانید این رفتار فرزند خویش را کنترل کنید. برای توضیح بیشتر مطلب چند مثال می زنیم. چنانچه فرزند شما خط تلفنی مستقلی برای خود داشته باشد، باید خود هزینه آنرا پرداخت کند. وی از طريق انجام کارهای منزل و همکاري با اعضای خانواده میتواند هزینه پرداخت قبض تلفن را بدست آورد.
از صحبت در این رابطه استقبال كنید
لازم نیست به فرزند خویش بفهمانید كه متوجه شكل گیری چنين رابطه ای شده اید. به خواست او احترام بگذارید اگر مایل نیست شما را از این ارتباط مطلع كنید شما هم نباید تلاش كنید به او بفهمانید كه خيلي باهوش هستید و مچ او را گرفته اید! ولی چنانچه وی تمایل به صحبت با شما در این زمینه داشت از صحبت در این رابطه استقبال كنید.
هیچوقت در این مكالمه تلاش نكنید خویش را والدی باهوش، با تجربه یا آموزگاری مجرب نشان دهید. برای او یك دوست صمیمی باشید. حرفهایش را بشنوید و صادق باشید. مطمئن باشید به این ترتیب خواهید توانست اطلاعات مفیدی در مورد چگونگی این ارتباط بدست آورید.
فرزندان نوجوان تان را نسبت به جنس مخالف بدگمان نکنید
یکی از خطاهای فاحشی که والدین برای پيشگيري انجام میدهند بدگمان کردن فرزندان به جنس مخالف است. به عنوان نمونه به پسرانشان می گویند مواظب دختران باشید تا دنبال پر کردن خلا خودشان نباشند و به دختران می گویند همه مردان از شما سوءاستفاده می کنند. والدین باید بخاطر داشته باشند که با این نوع از برخورد بزرگ ترين اسیب را به زندگی آينده فرزندانشان و دیدگاه آن ها نسبت به همسر آينده شان می زنند.
مادر و پدر گرامی! شما مالک فرزندانتان نیستید و آن ها هم ملک شما نیستند. آن ها انسان هایی با حق انتخاب کامل و دارای احساسات مثبت و منفی بسیار هستند. نقش شما جهت مثبت دادن به احساسات و انتخاب های آنهاست که یا می پذیرند یا راه خویش را میروند که پیامد آنرا خودشان می بینند. پس رابطه خویش را با فرزندانتان قوی کنید تا صحبت منطقی شما برای شان وحی منزل باشد.
با دوست عاطفی فرزندتان رابطه برقرار کنید
در صورتی که میسر باشد، با شخصی که فرزندتان با وی دوست شده، اشنا شوید. او را به منزل یا به یک گردش چند ساعته در شهر دعوت کنید. حسن نیت تان را هم به فرزندتان و هم به دوستش ثابت کنید و نشان دهید که به حس آنها احترام می گذارید. با این کار مدیریت بیشتری روی رابطه آنها خواهید داشت.
او را به حال خویش نگذارید
فرزند خویش را كاملا ازاد و بی قید نگذارید. علاوه بر ارائه اموزش های لازم به منظور شكل دهی به ارتباطات این دوران، لازم است تا وضعیت خطر آفرین را شناسایی كنید.
دوستی فرزند نوجوان شما با شخصی كه ارزش های اخلاقی و خانوادگی نامناسبی دارد میتواند خطر آفرین باشد در اینصورت به جای مقابله مستقیم، با جلب اعتماد فرزندتان و حرف غیر مستقیم میتوانید خطرات ارتباط با شخص موردنظر را به او یادآوری كنید.
به این منظور میتوانید از افرادی كه بیشتر مورد اعتماد فرزندتان هستند استفاده كنید. هیچوقت به زور ، ارعاب، تحقیر، تهدید و… متوسل نشوید و در صورت نیاز از متخصصین كمك بگیرید.
مرتبط: