خواباندن کودکان با شیشه شیر باعث پوسیدگی دندان‌ها می‌شود

یافته‌های یک پژوهش جدید نشان می‌دهد کودکان نوپایی که با شیشه شیر می‌خوابند با خطر پوسیدگی دندان و اضافه وزن مواجه هستند.

به گزارش گروه علمی ایرنا، وبگاه سای‌تِک‌دِیلی در گزارشی آورده است: کارشناسان به والدین و پرستاران کودکان توصیه می‌کنند برای خواباندن کودکان نوپا از تغذیه آن‌ها با شیشه شیر خودداری کنند؛ زیرا میان این عادت و ایجاد حفره‌های دندانی و همچنین اضافه وزن ارتباط وجود دارد. آن‌ها همچنین توصیه می‌کنند که پس از ۱۲ ماهگی کودکان، از شیشه برای تغذیه آن‌ها استفاده نشود.

یافته‌های پژوهشگران دانشگاه سیدنی در استرالیا نشان داد: بیش از ۳۰ درصد از کودکان دوساله با شیشه شیر تغذیه می‌شوند تا به خواب بروند. کودکانی که در دو سالگی با شیشه تغذیه می‌شوند، تقریباً دو برابر بیشتر از سایرین در معرض داشتن اضافه وزن در اوایل کودکی هستند.

بر اساس این پژوهش، کودکانی که در سه سالگی با شیشه تغذیه می‌شوند تا به خواب روند، در اوایل کودکی تقریباً دو برابر بیشتر دچار پوسیدگی دندان می‌شوند.

هایلاک چِنگ (Heilok Cheng)، سرپرست گروه پژوهشی، گفت: شیر گاو و شیرخشک که برای تغذیه کودکان نوپا استفاده می‌شوند معمولاً حاوی قندهای طبیعی یا افزوده‌شده هستند که خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهند.

وی یادآورشد: هنگامی که برای آرام‌کردن یا خواباندن کودک از شیشه شیر استفاده می‌شود، کودک گرسنه نیست و بیش از حد تغذیه می‌شود و در معرض خطر افزایش وزن ناسالم قرار می‌گیرد.