نکاتی درباره ضروررت ویتامین D برای زنان باردار
ویتامین D برای دوران بارداری یک ماده مغذی ضروری است زیرا نقش کلیدی در رشد جنین و همچنین سلامت عمومی مادران دارد. مصرف این نوع ویتامین به خصوص زمانی که فصل زمستان است. روزها کوتاهتر میشوند و میزان تابش آفتاب کمتر میشود، ضروری است ویتامین D برای زنان باردار بسیار حیاتی است زیرا با مصرف آن حمایت از یک کودک سالم رشد مرتبط با استخوان سازی و ایمنی مناسب حاصل میشود.
ویتامین D نقش مهمی در موارد زیر دارد:
رشد استخوان: از جذب مناسب کلسیم و فسفر حمایت میکند و نسبت به سلامت استخوانها و دندانهای کودک اطمینان میدهد.
سیستم ایمنی: از سیستم ایمنی مادر و نوزاد حمایت کرده و به آنها در دفع عفونت کمک میکند.
پیشگیری از عوارض دوران بارداری: خطر ابتلا به دیابت بارداری، پره اکلامپسی و زایمان زودرس را کاهش می دهد. پره اکلامپسی یک اختلال فشار خون بسیار جدی است که فقط در زنان باردار بعد از هفته ۲۰ بارداری یا در اوایل دوره پس از زایمان اتفاق میافتد. این عارضه ناشی از جریان غیر طبیعی خون در جفت است.
وزن سالم هنگام تولد: تحقیقات نشان میدهد که سطوح مناسب ویتامین D به وزن سالم هنگام تولد کمک میکند و خطر وزن کم هنگام تولد را به حداقل میرساند.
عوارض کمبود ویتامین D در دوران بارداری
ماههای زمستان به معنای قرار گرفتن کمتر در معرض نور خورشید و از این رو دریافت سطح کمتری از ویتامین D است. این کمبود میتواند پیامدهای جدی برای مادر و نوزاد به این شرح داشته باشد:
برای نوزاد: کمبود این ویتامین منجر به راشیتیسم، رشد ضعیف استخوانها و سیستم ایمنی ضعیف میشود.
برای مادر: کمبود آن خطر ضعف عضلانی، درد مفاصل، خستگی و حتی عوارض در هنگام زایمان را افزایش میدهد.
تامین سطح مناسب این ویتامین در در دوران بارداری
قرار گرفتن ایمن در معرض نور خورشید: در زمستان، قرار گرفتن در معرض نور خورشید یک راه طبیعی برای افزایش سطح این ویتامین است. روزانه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، ترجیحا صبح، زیر نور خورشید بمانید. صورت، بازوها یا پاهای خود را برای حداکثر سنتز ویتامین D در معرض دید قرار دهید. اگر بیرون خیلی سرد است، نزدیک پنجرهای بنشینید که نور خورشید وارد اتاق شود.
منابع غذایی وبتامین D
مصرف را با مصرف غذاهای طبیعی غنی از ویتامین D ادامه دهید. برخی از بهترین منابع عبارتند از:
ماهیهای چرب: سالمون، ساردین و ماهی تن منابع عالی برای این ویتامین هستند.
زرده تخم مرغ: طبیعیترین منبع ویتامین D تخم مرغ است. آنها مکمل یک رژیم غذایی مبتنی بر پروتئین هستند.
غذاهای غنی شده: غذاهای متنوعی مانند شیر، غلات، آب پرتقال و ماست وجود دارد که حاوی این ویتامین افزوده شده هستند. روی برچسب این محصولات به دنبال ویتامین D اضافه شده باشید.
قارچ: برخی از قارچ ها در معرض نور خورشید قرار گرفتهاند تا به عنوان منابع گیاهی ویتامین D عمل کنند.