میزان چربی شکمی ضریب هوشی شما را مشخص میکند
نتایج تحقیق جدید که حاصل بررسی اسکن MRI اندازهگیری چربی شکمی و جریان خون در مغز تقریبا ۱۰ هزار نفر است، به عنوان شاخصی برای اندازهگیری ضریب هوشی استفاده میشود.
به نقل از سایکولوژی نیوز، هرچه افراد چربی شکمی بیشتری داشته باشند، نمرات آنان در آزمونهای عملکرد شناختی پایینتر است. چربی بیشتر شکم به کندی مغز در پردازش اطلاعات مرتبط است که یکی از عوامل مهم در ضریب هوشی محسوب میشود.
در این مطالعه تقریبا ۱۰ هزار نفر برای اندازهگیری چربی شکم و جریان خون در مغز تحت اسکن قرار گرفتند.
پروفسور سونیا آناند، محقق این تحقیق، اظهار کرد: نتایج ما نشان میدهد راهبردهای جلوگیری یا کاهش چربی بیش از حد بدن ممکن است عملکرد شناختی را حفظ کند.
در این تحقیق مشخص شد اثر افزایش چربی بدن حتی پس از تعدیل همچنان بر افزایش عوامل خطر قلبی عروقی مانند دیابت، فشار خون بالا و آسیب عروقی مغز ادامه دارد و باید محققان بررسی کنند که کدام مسیرهای دیگر ممکن است چربی اضافی را به کاهش عملکرد شناختی مرتبط کند.
دکتر اریک اسمیت، دیگر محقق این تحقیق، گفت: وزن سالم کلید مغز سالم است و حفظ عملکرد شناختی یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از زوال عقل در سنین بالاست.
نتایج این مطالعه نشان میدهد یکی از راههایی که تغذیه خوب و فعالیت بدنی از زوال عقل جلوگیری میکند، حفظ وزن سالم و درصد چربی بدن است.
در تحقیقات اغلب تغذیه با عملکرد شناختی مرتبط شده است. برای مثال نتایج مطالعهای روی موشها نشان داد غذاهای پرچرب میتواند هوش را تنها در ۹ روز کاهش دهد.
محققان دریافتند عملکرد شناختی پس از مصرف یک رژیم غذایی پرچرب در مدت کم(بیش از یک هفته) ۲۰ درصد کاهش مییابد. این مطالعه روی موشها با رژیم غذایی معادل غذاهای ناسالم انسانی انجام شد.
مطالعه دیگری در موشها نشان داد رژیمهای غذایی سرشار از چربیهای اشباع شده میتواند عملکرد مغز را کند کند.
در مقابل رژیمهای غذایی سالمتر بارها و بارها با عملکرد شناختی بهتر ضریب هوشی بالاتر و خطر کمتر زوال عقل مرتبط بود. به عنوان مثال نتایج تحقیقی نشان داد افرادی که از سنین پایین رژیم غذایی سالمتری دارند، از بهره هوشی بالاتری نیز برخوردارند.
حتی خوردن غذاهای ارگانیک در دوران کودکی با ضریب هوشی بالاتر مرتبط است.
در نهایت رژیم غذایی MIND میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا بیش از ۵۰ درصد کاهش دهد و سلامت مغز شما را بهبود بخشد.
منبغ: ایسنا