آیا استفاده از ماسک، سیستم ایمنی کودکان را تضعیف می‌کند؟

به گفته کارشناسان، کودکان در ۱۵ ماه گذشته یا حتی بیشتر با عوامل بیماری‌زا برخورد چندانی نداشتند در نتیجه نتوانسته‌اند سیستم ایمنی خود را برای مقابله با موارد مختلف عفونت در پساکرونا آماده کنند.

به نقل از ایندین نیوز، به گفته کارشناسان در انگلیس، رعایت فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک به دلیل ادامه بحران کووید-۱۹ (Covid-۱۹)  ممکن است بسیاری را نجات دهد اما سیستم ایمنی بدن کودکان را نیز تضعیف می‌کند.

به گفته آنان کودکان در ۱۵ ماه گذشته تاکنون برخوردهای زیادی با عوامل بیماری‌زای آنفلوانزای فصلی نداشته‌اند به همین دلیل بدن آنان نتوانسته است مصونیت لازم، برای مبارزه با عوامل بیماری‌زا در روزهای پس از همه‌گیری (پساکرونا) ایجاد کند.

همچنین ویروس‌شناسان نگران ویروس انسدادی تنفسی (RSV) هستند که منجر به عفونت ریوی جدی و گاهی مرگ در کودکان زیر یک سال می‌شود؛ روزنامه گاردین در این مورد گزارش کرد که هیچ واکسنی برای این بیماری وجود ندارد.

کارشناسان اظهار کردند: در روزهای قبل از همه‌گیری، RSV  بیش از سایر اشکالات فصلی کودکان را روانه بیمارستان می‌کرد. با این حال، استفاده از ماسک‌ و رعایت فاصله‌ اجتماعی، کودکان را از ابتلا به این بیماری طی همه‌گیری دور نگه داشته است اما با بازگشت به حالت عادی، RSV  کشنده‌تر خواهد بود و کودکان دوباره به این بیماری مبتلا می‌شوند زیرا در نهایت ماسک‌ها، فاصله‌های اجتماعی و سایر پروتکل‌های مربوط به کووید-۱۹ لغو می‌شوند.

دکتر کاترین مور، مشاور و دانشمند بالینی در بهداشت عمومی ولز انگلستان اظهار کرد: «بیماری آنفلوآنزا من را نگران می‌کند اما برای مقابله با آن واکسن وجود دارد بنابراین افراد آسیب‌پذیر همچنان به واکسن‌ها دسترسی خواهند داشت.»

شایان‌ذکر است، قبل از همه‌گیری، سالانه بیش از ۳۰هزار نوزاد و کودک زیر پنج سال به دلیل ابتلا به RSV  در بیمارستان‌های انگلستان بستری می‌شدند.

ویلیام ایروینگ، استاد ویروس‌شناسی از دانشگاه ناتینگهام  با تکرار این دیدگاه گفت: «ما در زمستان گذشته شاهد موارد ابتلا به آنفلوآنزا نبودیم بنابراین اگر زمستان امسال دوباره آنفلوآنزا برگردد، ممکن است نتایج آن ناخوشایند باشد.»

منبع: ایسنا

مرتبط:

لزوم فیکس شدن ماسک روی صورت

تحقیقات جدید کرونا؛ استفاده از دو ماسک مفیدتر است؟