شگرد معلمان موفق در تدریس آنلاین
برای معلم هایی که می خواهند از روش های باکیفیت تر برای تدریس آنلاین استفاده کنند چند راهکار وجود دارد، برخی نکات به افزایش کیفیت تدریس آنلاین کمک می کند.
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از دانشگاه ها و مدارس، تدریس آنلاین و مجازی را در پیش گرفتند. صدها هزار معلم باید به صورت آنلاین تدریس کنند و در نتیجه باید روش های خود را نسبت به گذشته تغییر دهند. تدریس آنلاین نیز نیازمند توجه، تلاش و صرف وقت بالا است. اگر شما جزء آن دسته از معلمان هستید که می خواهید از یک فرمول ساده تر و روش باکیفیت تر برای تدریس آنلاین استفاده کنید، حتماً راهکارهای این قسمت را تا انتها مطالعه کنید.
۱٫ تدریس خود را ضبط کنید
اگر دانش آموزان مدام برای دسترسی به اینترنت مشکل دارند و نمی توانند صحبت های شما را به صورت زنده گوش دهند، بهتر است که صدا یا ویدئوی خود را ضبط کنید و آن را به دانش آموزان ارسال کنید تا آن ها بتوانند بدون وقفه تدریس شما را مشاهده کنند.
۲٫ صورت خود را نشان دهید
تحقیقات نشان می دهد که تدریس های ویدئویی که در آن صورت معلم مشخص است و دانش آموزان به راحتی او را می بینند، تاثیر بیشتری دارد و نسبت به اسلایدشو ها نیز موثر تر است. پس تا جایی که می توانید هنگام تدریس، تصویر خود را به دانش آموزان نشان دهید.
۳٫ ویدئو های کوتاه بسازید
ویدئو های طولانی تر از ۱۵ دقیقه مشکلاتی را برای کاهش سرعت دانلود و حواس پرتی یادگیرنده ایجاد می کنند. اگر می خواهید چیز بیشتری بگویید، بهتر است که دو الی سه ویدئویی کوتاه ضبط کنید.
۴٫ اسلاید ها را تست و آزمایش کنید
قبل از اینکه اسلاید های آموزشی و یا ویدئویی خودتان را به دانش آموزان ارسال کنید، اول باید آن را روی موبایل خود تست کنید تا ببینید که صفحات کاملا واضح هستند یا خیر. سپس سایز، رنگ، الگوی روی صفحه، سرعت تغییر عکس ها را بازبینی کنید. در نتیجه قبل از ارسال متوجه هر گونه قسمت نامفهوم، جابجایی و ناواضح می شوید و فرصت دارید که آن ها را اصلاح کنید.
۵٫ از منابع مختلف استفاده کنید
اصلاً انتظار واقع بینانه ای نیست که بخواهید خودتان ویدئو های با کیفیت خیلی بالا و جدید و خلاقانه را در این تایم کوتاه آماده کنید. می توانید از منابع دیگر و دوره های آموزشی دیگر که از نظر خودتان مفید است، با قرار دادن یک لینک بهره ببرید.
۶٫ اطمینان حاصل کنید که دانش آموزان دسترسی کامل دارند
استفاده از منابع باز و گسترده باعث می شود که دانش آموزان هنگام دسترسی مشکل کمتری را تجربه کنند. اگر هرگونه منابع پیشنهادی قابل دسترسی نبودند، احتمالاً با حجم زیادی از ایمیل های دانش آموزان مواجه خواهید شد که زمان شما را هدر می دهد. پس سعی کنید منابعی را در اختیار آن ها قرار دهید که همه بتوانند به راحتی به آن دسترسی پیدا کنند.
۷٫ دستورالعمل های مشخص را برای آن ها بیان کنید
مثلاً فرض کنید که ویدئوی آموزشی شما بیش از ۱۵ دقیقه می باشد اما نکات مهم آن فقط در چند قسمت از این ویدئو وجود دارند. در چنین حالتی می توانید به آن ها اعلام کنید که فقط بخش های خاصی مثلاً دقیقه ۱۳ تا ۱۶ جزء قسمت های خیلی مهم هستند و در نتیجه دانش آموزان نسبت به این موارد کنجکاو می شوند. پس با اشاره کردن به قسمت های خاص، توجه آن ها را افزایش دهید.
۸٫ فعالیت های تعاملی انجام دهید
سعی کنید فعالیت هایی را هم در نظر بگیرید که کلاس از حالت یکنواختی خارج شود و بتوانید از طریق آن با دانش آموز تعامل بیشتری داشته باشید. مثلا از امتحان های کوتاه یا همان کوییز استفاده کنید.
۹٫ انتظارات واقع بینانه داشته باشید
زمانی که کوییز ها را طراحی می کنید، باید مطمئن شوید که همه سوالات از منابعی که در اختیار دانش آموزان قرار داده اید، طرح شده اند. همانطور که نمناک اشاره کرده است زمانی که از دانش آموز بخواهید مثلاً خلاصه تدریس ویدئویی شما را بنویسد، قطعاً روش خوبی را انتخاب نکرده اید. به جای این کار می توانید از یک کوییز ۱۵ سواله استفاده کنید که پاسخ های کوتاه دارد.
۱۰٫ از قابلیت اتوماتیک حضور غیاب استفاده کنید
اگر به دانش آموزان اعلام کنید که حضور آن ها زمانی مشخص می شود که امتحان کوییز را پشت سر بگذارند، در نتیجه آن ها بیشتر از همیشه تمایل به شرکت کردن در امتحانات پیدا می کنند و شما نیز از همین روش اتوماتیک، حضور غیاب آن ها را متوجه خواهید شد.
۱۱٫ از ارتباط گروهی استفاده کنید
ارتباط گروهی نباید برای تدریس مستقیم استفاده شود. به جای آن می توانید از ابزارهای ویدئو کنفرانس هم استفاده کنید. کافی است که وارد این برنامه شوید و منتظر بقیه دانش آموزان بمانید. با این حضور جمعی و گروهی می توانید بازخورد دانش آموزان را مشاهده کنید.
۱۲٫ از دانش آموزان هم، نظر بخواهید
می توانید در فضاهای دیگری گروه های کوچکی را از دانش آموزان ایجاد کنید و از آن ها بخواهید که نظرات خودشان را به شما ایمیل کنند تا ببینید که آن ها از چه پلتفرمی رضایت بیشتری دارند و بخواهید که ابزار های مورد علاقه شان را به شما معرفی کنند و در نتیجه سطح رضایت را افزایش دهید.
۱۳٫ احساسات خود را پنهان نکنید
یک معلم که با تدریس آنلاین بتواند در بیان احساسات خود قوی عمل کند، قطعاً استراتژی خوبی را در پیش گرفته است. حتما با دانش آموزان خود از احساساتی که دارید، صحبت کنید. از آن ها به طور کاملاً شفاف بخواهید که به شما کمک کنند، کلاس را ارزیابی کنند و از شما حمایت نمایند.
۱۴٫ تکرار کنید
معلمان آنلاین دوست ندارند که تغییرات مداومی را در استایل آموزشی خود اعمال کنند. آن ها بیشتر دوست دارند که یک ساختار و فعالیت خاصی را به طور مکرر تکرار کنند. زمانی که متوجه شدید یکی از استایل های آموزشی برای شما موثر واقع شده، به راحتی می توانید در هفته های آتی هم آن ها را تکرار کنید.
۱۵٫ اطمینان حاصل کنید که ساختار و مواد آموزشی شما با یکدیگر مرتبط هستند
سعی کنید ساختار آموزشی خود را در کنار مواردی که برای تدریس استفاده می کنید، کاملا متناسب کنید. همه چیز باید شبیه به فضای واقعی اتفاق بیفتد. پس سعی کنید از قبل برای استفاده از موارد آموزشی مختلف، زمان بیشتری اختصاص دهید و کاملا آماده باشید.
۱۶٫ حتما مطمئن شوید که دانش آموزان متوجه شده اند چه انتظاراتی از آن ها دارید
دانش آموزان در کلاس های مجازی باید کاملاً بدانند که از آن ها چه انتظاری دارید. در نتیجه توجه کامل را به آن ها داشته باشید زیرا اگر چیزی را متوجه نشوند با طیف زیادی از ایمیل ها و پیام ها مواجه خواهید شد که قطعاً وقت بیشتری از شما می گیرد.
۱۷٫ پیام های یادآوری را به طور منظم به آن ها ارسال کنید
مثلاً می توانید دو بار در هفته به همه آن ها ایمیل بزنید. اولین ایمیل برای این که مفاهیم درس را به صورت خلاصه وار برای آن ها بفرستید و ایمیل دوم را نیز برای یادآوری تکالیف آن ها ارسال کنید.
۱۸٫ به مشکلات درسی دانش آموزان پاسخگو باشید
زمانی که مشکلی را در فهم یک مبحث خاص پیدا کرده اند، حتماً باید با برنامه ریزی و با سرعت به مشکلات آن ها پاسخ دهید تا بازدهی بیشتری از کلاس داشته باشید.
۱۹٫ برای دانش آموزانی که اصلاً پاسخگو نیستند، یک برنامه ریزی جداگانه انجام دهید
حتماً باید تغییراتی را برای دانش آموزانی که در کار کلاسی شرکت نمی کنند اعمال کنید. مثلاً می توانید برای این مباحث کلاسی نمره اختصاص دهید. البته مراقب باشید فضای آرامش کلاس به هم نخورد یا اینکه از دانش آموزان خاصی که خودتان مد نظر دارید، برای آماده کردن یک مبحث مهم در جلسه بعدی کمک بگیرید. حتی اگر دانش آموزانی هستند که به ایمیل شما هیچ واکنش نشان نمی دهند، بهتر است راه ارتباطی دیگری مثل شماره تلفن را از آن ها بگیرید.
۲۰٫ برای بازخورد به تکالیف، زمان بگذارید
سعی کنید بعد از ۲۴ الی ۴۸ ساعت بازخورد خود را نسبت به تمام تکالیف انجام شده ارسال کنید زیرا این فیدبک بسیار اهمیت دارد و به دانش آموزان کمک می کند تا فهم بهتری از دروس پیدا کنند و همچنین ارزش کار خود را بفهمند.
منبع:نمناک
مرتبط:
آنچه معلم فرزندتان آرزو دارد بدانید و رعایت کنید