راهی برای تبدیل شدن به یک دانش آموز نمونه

اگر می خواهید در مدرسه یا دانشگاه دانش آموز نمونه و موفقی باشید، رازها و ویژگی های دانش آموزان ممتاز را بدانید و از آن ها استفاده کنید.

معلمان بیش از هرچیز می خواهند شاهد رشد و پیشرفت دانش آموز نمونه خود باشند. آن ها می دانند که کلاس درس مملو از دانش آموزانی با توانایی منحصر به فرد است بنابراین می خواهند هر یک از آن ها مهارت خود را به بهترین نحو ممکن نشان دهند.

راز دانش آموزان موفق

وظیفه یک معلم، آموزشی عالی مرتبط با نیازهای فردی دانش آموز است. گرچه تدریس موثر بسیار مهم است اما اطمینان از عملکرد خوب دانش آموزان تنها وظیفه معلم نیست و نمی توانند میزان تلاش دانش آموزان را کنترل کنند و تنها می توانند آن ها را راهنمایی کنند.

دانش آموز نمونه باید آمادگی لازم را برای یادگیری علم و دانش داشته باشند و آنچه را که می آموزند در زندگی بکار گیرند. همه دانش آموزان در مدرسه سطح یکسانی از علم و دانش را دریافت می کنند اما هر یک از آن ها می توانند با تلاش پیشرفت کنند و ممتاز شوند.

یک دانش آموز نمونه افتخاری در محیط مدرسه، معلمان و دانشگاهیان می باشد. شما نیز با امتحان کردن راهکارهای این قسمت از رازهای موفقیت در نمناک می توانید دانش آموزی برجسته و ممتازی شوید.

۳۰ راز برای آنکه شما هم یک دانش آموز نمونه باشید
۱٫ سوال بپرسید

این راهکار بسیار ساده می باشد و تنها کافیست اگر چیزی را درکلاس درس متوجه نشدید، از معلم تان کمک بخواهید. هرگز از سوال پرسیدن نترسید و خجالت نکشید زیرا پای یادگیری و آینده شما در میان است. شک نکنید که ممکن است دانش آموزان دیگر نیز همین سوال را داشته باشند.

۲٫ مثبت فکر کنید

معلمان دوستدار دانش آموزانی خوش فکر و مثبت هستند. داشتن نگرشی مثبت مستقیما بر یادگیری شما تاثیر می گذارد. اگرچه گاهی روزهایی بد هم وجود دارد اما با تفکری مثبت می توانید برآن ها غلبه کنید. این امر، رفتن به مدرسه را برای شما لذت بخش کرده و دستیابی به موفقیت را آسان تر خواهد کرد.

۳٫ نکته برداری کنید

گوش کردن به حرف های معلم و نکته برداری از آن ها جنبه ای اساسی برای دانش آموزی ممتاز شدن است. انجام ندادن این کار منجر به اشباهاتی در یادگیری و کسب نمره پایین خواهد شد. سعی کنید زمانی که معلم در حال تدریس و توضیح چیزی به خصوص مطالب جدید است، با دقت به او گوش دهید و ازحرف های او نکته برداری کنید.

۴٫ یادداشت های خود را در زمان بیکاری مرور کنید

هر زمان که فرصت کردید یادداشت های خود را حداقل ۲ بار بخوانید و در صورتی که متوجه مطالب نشدید، از معلم بخواهید تا راهنمایی تان کند.اگر درس های سنگینی را پشت سر می گذارید، بازنویسی مطالب می تواند در یادگیری شما بسیار مفید واقع شود.شب قبل از آزمون یادداشت های خود را درست مرور کنید و صبح فردای آن روز، آن ها را دوباره بخوانید.

۵٫ قبل از خواب وسایل خود را آماده کنید

هر شب قبل از اینکه به رختخواب بروید، تمامی وسایل موردنیاز خود مثل تکالیف، خودکار، مداد و پاک کن، خط کش، دفترچه یادداشت، کتاب ها و هر چیزی که در منظم و مرتب بودن شما در مدرسه کمک می کند، آماده کنید و تغذیه سالم را فراموش نکنید.

 

۶٫ فضای مشخصی را برای وسایل مدرسه خود در نظر بگیرید

نگه داشتن وسایل نوشتاری، پوشه ها، کاغذها و سایر لوازم در یک ناحیه از خانه پیدا کردن آن ها را آسان تر می کند. می توانید برگه های مربوط به درس ریاضی را در پوشه ریاضی، برگه های مربوط به هنر را در پوشه ای به اسم هنر و برگه های علوم تجربی را در پوشه مخصوص خودش قرار دهید.

۷٫ وظایف و تکالیف خود را کامل و به درستی انجام دهید

تکالیف خود را به بهترین نحو و در حد توانایی تان انجام داده و به موقع به معلم تان تحویل دهید. در صورتی که تکالیف خود را انجام ندهید علاوه بر نمره پایین، فرصت های مهم یادگیری را از دست خواهید داد.

برای پیشگیری از خلا های یادگیری و کسب نمرات پایین، تکالیف خود را دقیق و به موقع انجام دهید. این یک قسمت اساسی از مدرسه و یادگیری است که دانش آموزان ممتاز و نمونه از آن چشم پوشی نمی کنند.

۸٫ سخت کوش باشید

بهترین دانش آموزان اغلب سخت کوش ترین هستند. به عنوان مثال اگر معلم نمره ای در حد ۲۰ از آن ها بخواهد، در حد ۲۵ تلاش می کنند. این دانش آموزان مدام به دنبال فرصت های یادگیری هستند و از کسب علم لذت می برند. سعی کنید از کلاس های فوق العاده ای که برگزار می شود استفاده کنید تا دانش آموز نمونه ای شوید.

۹٫ برنامه ریزی داشته باشید

یک برنامه منظم بعد از مدرسه می تواند به شما در حفظ تمرکز تحصیلی در خانه کمک کند. برنامه روزمره شما باید شامل مکان و زمان مشخصی برای مطالعه و انجام تکالیف باشد که بتوانید به آن پایبند باشید. هدف از این برنامه به حداقل رساندن حواس پرتی ها و تعهد به انجام تکالیف و اولولیت قرار دادن آن ها نسبت به سایر فعالیت ها می باشد.

۱۰٫ روش درست درس خواندن را بیاموزید

روش درست درس خواندن را بیاموزید و وقتی شروع به خواندن می کنید با تمام حواس به کتاب نگاه کنید، به عکس ها، نمودارها و جزییات توجه کنید . طوری درس بخوانید که نکته مبهمی در ذهنتان باقی نماند.

۱۱٫ اهدافی برای خود تعیین کنید

برای خود اهداف آکادمیکی تعیین کنید که هم در یادگیری کوتاه مدت و هم در دراز مدت کاربرد داشته باشد. اهداف خود را دنبال کنید تا به موفقیت برسید؛ حال این موفقیت می تواند قبولی و حضور در دانشگاه باشد یا کسب نمره بهتر در یک آزمون.

این اهداف به شما کمک می کند تا در طول تحصیلات خود تمرکز داشته باشید و همیشه به خاطر داشته باشید که برای چه کاری تلاش می کنید.

۱۲٫ تمرکز خود را حفظ کنید

دانش آموزان خوب می دانند که چگونه در برابر حواس پرتی تمرکز خود را حفظ کنند. آن ها می دانند که خود مسئول یادگیری شان هستند و اجازه نمی دهند افراد یا موقعیت های دیگر مانع این کار شوند. این دانش آموزان تحصیل در درجات عالی و دانشگاه را اولویت قرار می دهند و اهداف آکادمیک خود را طولانی مدت تعیین می کنند.

۱۳٫روزانه نیم ساعت مطالعه کنید

برای اینکه قبل از امتحان خود را برای آن آماده کنید و استرس امتحان را از خود دور کنید، هر روز پس از مدرسه کمی درس بخوانید، مطالعه روزانه را به طور منظم و نیم ساعت ادامه دهید، این مطالعه کوتاه به یادگیری شما کمک می کند.

۱۴٫ منظم بمانید

سازماندهی کردن امور بر میزان موفقیت شما در مدرسه تاثیر می گذارد. کمد و کوله پشتی خود را مرتب نگه دارید و کارها و قرار های مهم تان را در یک دفتر یادداشت ثبت کنید. این امر باعث می شود هنگام رفتن به مدرسه همه چیز را راحت پیدا کنید.

۱۵٫ کتاب بخوانید

دانش آموزان خوب معمولا زیاد مطالعه می کنند و خواندن را اساس یادگیری خود قرار می دهند. آن ها با خواندن کتاب هایی سرگرم کننده و چالش برانگیز به دنبال فرصت هایی برای افزایش تسلط و درک مطلب هستند. برای خود اهدافی تعیین کنید، قدرت درک مطلب خود را افزایش دهید تا مهارت خواندن را بهبود ببخشید.

فراموش نکردن درس-یادگیری درس

۱۶٫ سخت و پیوسته مطالعه کنید

پرورش مهارت های مطالعه جامع، راهی عالی برای دانش آموز نمونه شدن است. یادگیری با انتقال اطلاعات آغازو پایان نمیابد. از هر فرصت برای مطالعه استفاده کنید زیرا مغز شما با یادآوری آن ها ،اطلاعات جدید را به حافظه طولانی مدت منتقل می کند. مطالعه به شما کمک می کند تا یادگیری را بهتر درک کنید و آنچه اکنون می آموزید، در آینده نزدیک به شما کمک خواهد کرد.

۱۷٫ زمان را غنیمت بشمارید

درس ها و تکالیفتان را در زمان مشخص خودشان انجام دهید و به وقت دیگری موکول نکنید. اگر خواندن یک مبحث، برایتان مشکل است، خواندن آن را در اولویت قرار دهید و مثبت فکر کنید و بارها جملات مثبت و امیدوارکننده را با خود تکرار کنید.

۱۸٫ دروس را جلوتر مطالعه کنید

برای اینکه با مطالب درس آشنا شوید و آن ها را به آسانی درک کنید، دروس را جلوتر و قبل از رفتن به کلاس مطالعه و سوالات خود را آماده کنید.

۱۹٫ برای خود آزمون های آزمایشی طرح کنید

از چند روز قبل از روز امتحان شروع به خواندن کنید و خواندن برای آزمون را به شب امتحان موکول نکنید و اجازه دهید تا مغز شما اطلاعات را با خیال راحت هضم کند. زمانی را برای نوشتن مسائل و سوالات متنوع درباره دروس در نظر بگیرید و سوالات مختلفی طرح کنید. هرچقدر بیشتر در مورد اطلاعات پرسش و پاسخ کنید، بهتر آن ها را یاد می گیرید.

۲۰٫ در کلاس های چالش برانگیز شرکت کنید

سعی کنید هنگام به چالش کشیدن خود احساس راحتی کنید زیرا مقداری چالش سالم، مغز شما را پرورش می دهد. بهتر است کمی سختی تجربه کنید. خود را برای رسیدن به اهداف تان تحت فشار قرار دهید زیرا دستیابی به آن ها دوره های آسانی را برایتان فراهم خواهد کرد. اگر توانایی دارید، کلاس های چالشی ثبت نام کنید تا واقعا شما را به فکر فرو برد.

دانش آموز نمونه

 

۲۱٫ از نقشه های ذهنی استفاده کنید

برای ایجاد یک نقشه ذهنی، موضوع اصلی را در مرکز بنویسید و ایده های خود را در اطراف آن قرار دهید و هر یک را با یک خط به موضوع اصلی وصل کنید. نقشه های ذهنی به شما کمک می کنند تا بین اطلاعات قدیمی و جدید در ذهنتان یک پل ایجاد کنید و آن ها را بهتر به یاد بیاورید.

۲۲٫ تکالیف خود را در صورت غیبت انجام دهید

اگر می خواهید شاگردی فعالی باشید حتما در کلاسی غایب بودید، تکالیف و یادداشت ها را از یک دوست قابل اعتماد دریافت کنید. درس را مطالعه کنید و از معلم خود بخواهید مشکلات و سوالات شما را برطرف کند.

۲۳٫ از کتاب های کمک آموزشی استفاده کنید

برای اینکه در درسی یا درسهایتان تسلط کامل داشته باشید، در خانه تمرین زیادی حل کنید و از کتاب های کمک آموزشی استفاده کنید.

۲۴٫ معلم خصوصی بگیرید

اگر احساس می کنید که درک یک درس یا مفهوم برایتان دشوار است، گرفتن معلم خصوصی می تواند به شما کمک کند و به یاد داشته باشید که نیاز به کمک اضافی هیچ مشکلی ندارد. اگر شرایط مناسب برای داشتن معلم خصوصی را ندارید از معلمان و دوستانی که در زمینه ی مورد نظر شما اطلاعات خوبی دارند کمک بگیرید.

۲۵٫ به خودتان جایزه دهید

اهداف و برنامه هایتان را طوری تنظیم کنید که بتوانید آن ها را به خوبی انجام دهید. یک بازه زمانی مشخصی را برای انجام تکالیف مدرسه در نظر بگیرید و به خودتان قول بدهید که اگر آن ها را به موقع و کامل انجام دادید به خود جایزه دهید. این کار در شما انگیزه خوبی برای دنبال کردن اهدافتان ایجاد می کند.

تشویق کودک-دانش آموز نمونه

۲۶٫ تمام عواملی که باعث حواس پرتی می شوند را از خود دور کنید

برای مطالعه و یادگیری بهتر در یک زمان مشخص، مطالعه مفید داشته باشید و از تمام عواملی که باعث حواس پرتی می شوند (تلفن همراه، تلویزیون، صدای زیاد آهنگ و…) دوری کنید. مکان مطالعه شما باید آرام باشد.

۲۷٫ در فعالیت های کلاسی شرکت کنید

نقشی فعالی در فعالیت های گروهی داشته باشید. مزیت کار گروهی یا مطالعه گروهی رقابت با سایر دوستانتان است، در این نوع فعالیت هر دانش آموزی در گروه سعی می کند از دیگر هم گروهی خود بهتر باشد. رقابت سالم تاثیر مثبتی در سبک خواندنتان و موفقیت شما می گذارد.

۲۸٫ استراحت را فراموش نکنید

در مطالب قبلی نمناک گفتیه شد که مغز برای هضم اطلاعات به استراحت نیاز دارد پس همیشه بعد از هر یک ساعت مطالعه، ۱۰ دقیقه استراحت کنید تا انرژی بیشتری برای اتمام دروس داشته باشید.

از یک تایمر استفاده کنید تا بعد از هر یک ساعت، زمان استراحت را به شما یادآوری کند. برای اینکه بدنتان برای شروع دوباره، انرژی لازم را به دست آورد، در زمان استراحت بعضی حرکات کششی برای پاها، کمر و بازوها و یا برخی ورزش های سبک را انجام دهید.

۲۹٫ خواب ۷ یا ۸ ساعته داشته باشید

برای اینکه عملکرد خوبی در مدرسه داشته باشید، باید سعی کنید شب ها به مدت ۷ تا ۸ ساعت خواب مفید داشته باشید زیرا کمبود خواب می تواند بر توانایی و تمرکز شما تأثیر منفی بگذارد.

یک ساعت قبل از خواب به تلفن همراه نگاه نکنید و تلویزیون تماشا نکنید. کتاب خواندن یا یک دوش آب گرم قبل از خواب، می تواند سبب آرامش شما زمان خواب شود.

۳۰٫ غذای مغذی بخورید

مصرف غذاهای سالم و مغذی در یادگیری شما تاثیرگذارند. پس برای یادگیری بهتر از انواع غذاهایی که حاوی پروتئین، کربوهیدرات و چربی های سالم هستند، غذاهای سرشار از چربی های امگا ۳ مانند ماهی های چرب، گردو، تخم کتان، اسفناج و ریحان ، میان وعده های غذایی مثل میوه های تازه، سبزیجات یا آجیل استفاده نمایید.

مرتبط:

تربیت کودک مسئولیت پذیر از راه درست و موثر

تکنیک های ساده برای یادگیری و فراموش نکردن درس