مهارت هایی که هر فرد بالغی باید بلد باشد
در زندگی برخی مهارت های مهم وجود دارد که تمام افراد باید سعی در یادگیری این مهارت ها کنند، مجموعه ای مهارت هایی که امروزه دانستن آن ها برای افراد بالغ نیاز است.
مجموعه ای از مهارت ها هستند که همه انسان ها باید سعی کنند آن ها را در خودشان ایجاد کنند، مهارت های زندگی که با توجه به جامعه امروزی دانستن شان نیاز است و به سادگی می توان هر کدام از آنها را آموخت پس بدون اتلاف وقت آنها را یاد بگیرید. در این قسمت همان مهارت هایی را به شما یادآوری می کنیم که هر فرد بالغی باید آن ها را داشته باشد.
۱٫ یاد بگیرید که چگونه دیگران را ترغیب کنید
بسیار مهم است یاد بگیرید که چگونه جواب بله را از دیگران بگیرید و سعی کنید به نحوه مثبت از آن ها درخواست داشته باشید. این درخواست می تواند حتی از رئیس تان در محل کار هم باشد یا درخواست ساده ای از همسایه برای این که نزدیک به پیاده رو و یا درب منزل ماشینش را پارک نکند. از طریق یاد گرفتن چنین رفتارهای انسانی و به کار گرفتن آن ها در مسیر اخلاقی، شانس شما برای رسیدن به چیزی که می خواهید افزایش پیدا می کند.
۲٫ مهارت شنیداری را یاد بگیرید
مهارت شنیداری با دقت، به معنای این است که شما نه تنها کلمات را می شنوید، بلکه سعی می کنید پیام کلی را به طور کامل دریافت کنید. زمانی که مهارت شنیداری داشته باشید به صحبت فرد مقابل گوش می دهید. وسط صحبت از کلماتی مثل خب و یا اوکی استفاده کنید. می توانید چیزی را که شنیده اید، به صورت خلاصه بیان کنید و بعد از تمام شدن صحبت، سوالاتی که در ذهن تان وجود دارد را بپرسید.
۳٫ یاد بگیرید که چگونه ارتباط مثبت برقرار کنید
برقراری ارتباط مثبت به معنای این است که شما آرامش کامل داشته باشید و بدانید که چه می خواهید. مستقیم در مورد موضوع صحبت کنید و چیزی را پشت گوش نیندازند. نیاز های خود و احساسات تان را در کمال صداقت و شفافیت بیان کنید.
۴٫ یاد بگیرید که چگونه تأثیر اولیه مثبتی داشته باشید
افراد معمولاً در عرض ۳ ثانیه در اولین ملاقات شما را ارزیابی می کنند. در این زمان کوتاه فرد دیگر عقایدش را بر اساس ظاهر شما ،زبان بدن و رفتار تان تعیین می کند که چکاره اید ؛ که مخصوصاً در پیدا کردن شغل تان تأثیر بسیار مهمی دارد. پس سعی کنید تاثیر اولیه خود را روی دیگران مثبت کنید.
۵٫ یاد بگیرید که چگونه کارهای گروهی را به طور موثر انجام دهید
بسیاری از افراد از نتورکینگ و کار گروهی متنفرند اما مهارت کار گروهی برای موفقیت بسیار مهم است. باید شبکه ای از ارتباطات تخصصی داشته باشید، افرادی که بتوانید با آن ها تماس بگیرید و از راهنمایی ها و ایده هایشان به بهترین شکل ممکن استفاده کنید و در طرف مقابل آن ها با شما تماس بگیرند و پیشنهادات، اطلاعات، مراجع و غیره را در اختیار شما قرار دهند. باید یاد بگیرید جزء یک گروه کاری مهمی باشید.
۶٫ یاد بگیرید که چگونه با دیگران کنار بیایید
بسیاری از افراد اصلا رفتار دیگران را تحمل نمی کنند اما می توانند با آن ها کنار بیایند اما این که یاد بگیرید همزمان و موازی با دیگران حرکت کنید، بسیار مهم است. در این بخش از رازهای موفقیت نمناک راهکارهایی را در این باره به شما معرفی می کنیم:
- سعی کنید نسبت به افراد دیگر علاقه نشان دهید.
- لبخند بزنید.
- نام فرد را به درستی ادا کنید زیرا مهم است که شنونده خوبی باشید.
- دیگران را تشویق کنید تا در مورد خودشان صحبت کنند.
- سعی کنید مباحثی را مطرح کنید که مورد علاقه طرف مقابل است.
- کاری کنید که دیگران احساس مهم بودن داشته باشند.
۷٫ نام ها را به خاطر بسپارید
تصور کنید زمانی که برای بار دوم فردی را ملاقات می کنید و آن شخص نام شما را در ذهنش دارد ، چه احساس خوبی پیدا می کنید. همین کار را خودتان هم انجام دهید. با چنین اتفاقی حس گرمای محبت از طرف مقابل دریافت می کنید.
پس روی نام افراد تمرکز کنید.
چهره شان را به خاطر بسپارید.
در مورد علایقشان سوال بپرسید.
اگر از شما نظر خواستند، سعی کنید تا جایی که می توانید نظرات مثبت دهید اما از صداقت دور نشوید.
۸٫ از مزایای زبان بدن استفاده کنید
مطالعات نشان می دهد که زبان بدن صحیح به اعتماد به نفس بالاتر، ارتباط با دیگران، دریافت پیام به طور موثر و حتی بهبود عملکرد کمک می کند. پس نکات مربوط به زبان بدن را به بهترین شکل ممکن یاد بگیرید.
۹٫ سعی کنید ذهن افراد دیگر را بخوانید
زمانی که مهارت ذهن خوانی را در خودتان افزایش بدهید، می توانید متوجه راست و دروغ حرف های دیگران شوید. یاد بگیرید که هم موضوع را چگونه مطرح کنید تا خوشایند تلقی شود و هم با رفتار دیگران بیشتر آشنا شوید.
۱۰٫ مهارت های موثر تصمیم گیری را به کار بگیرید
تصمیم گیری یک مهارت مهم در زندگی است زیرا زندگی ما را شکل می دهد. خوشبختانه مدل های مختلفی از تصمیم گیری در دسترس هستند که در این مسیر ما را هدایت می کند.
۱۱٫ موارد پایه در مورد مدیریت زمان را یاد بگیرید
بدون داشتن مهارت های مدیریت زمان هرگز نمی توانید به چیزی که می خواهید برسید. مهارت های مدیریت زمان در حالت پایه شامل موارد زیر است:
- اولویت بندی
- نظم داشتن
- ایجاد یک برنامه
- غلبه بر به تعویق انداختن کار ها
- انجام یک کار در یک زمان مشخص با تمرکز بالا
۱۲٫ اهداف خود را تعیین کنید
اهداف مستقیماً رفتار شما را تعیین می کنند. بنابراین شما را به چیزی که می خواهید می رساند. اگر هدف نداشته باشید، زندگی تان جهت خاصی را دنبال نمی کند. پس در این مورد باید تعیین اهداف کاملا مشخص، با اندازهگیری های قبلی، کاملاً فعال، واقع بینانه و با در نظر گرفتن زمان باشد.
۱۳٫ میوه ها و سبزیجات مربوط به فصل های مختلف را بشناسید
هر شخص بالغ باید بداند که در هر فصل چه میوه و سبزیجاتی وجود دارد و آن ها را به صورت تازه مصرف کند، این مورد نه تنها به عنوان یک مهارت بلکه بخشی از زندگی سالم هر فرد بالغ اهمیت دارد.
۱۴٫ درست کردن یک غذای ساده را یاد بگیرید
هر فرد بالغی باید بتواند خودش را تغذیه کند به ساده ترین شکل ممکن و با کمترین زحمت که برخی دستور پخت ها در دسترس ترین آنها هستند. در راحت ترین حالت ممکن غذای بسیار ساده ای مثل تخم مرغ را میتوانید به دو روش درست کند.
سوخاری یا سرخ کردن مرغ یک روش کلاسیک است که همه انسان ها باید بتوانند آن را انجام دهند. همچنین یک انتخاب غذایی خوشمزه و سالم برای پذیرایی از مهمان ها در شرایط بحرانی و سخت نیز هست.
۱۵٫ مصرف سبزیجات و روش های پخت آن را یاد بگیرید
سبزیجات در وعده های غذایی، راهی آسان برای درست کردن غذاهای جدید هستند. باید روش های مختلف طبخ سبزیجات را یاد بگیرید تا بتوانید در مواقع لازم تنوع غذایی داشته باشید.
۱۶٫ یاد بگیرید که چگونه در عکس خوب بیفتید
در دنیای دیجیتال، همه انسان ها باید بلد باشند که چگونه بهترین حالت خود را در عکس نشان دهند. اصلا لازم نیست که ظاهر خیلی جذابی داشته باشید. فقط باید ژست متناسبی را برای خودتان تعیین کنید، درست بایستید ، زاویه صورت خود را متناسب با دوربین نگه دارید و جلوی لنز دوربین ریلکس باشید.
۱۷٫ یاد بگیرید که چگونه از ابزارآلات استفاده کنید
همه انسان ها باید کار فنی را تا حدی بلد باشند تا در مواقع لازم کار خود را بدون نیاز به فرد دیگر انجام دهند. این مسئلهبرای آقایان اهمیت بیشتری دارد پس با قرار گرفتن در شرایط مختلف مهارت فردی استفاده از ابزارهای این چنینی را افزایش دهید.
۱۸٫ تمیز و منظم باشید
بسیاری از افراد زمانی که به سنین جوانی و بلوغ می رسند، هنوز نمی دانند که چگونه باید بهداشت شخصی و فضای اطراف خود را رعایت کنند. تمیز کردن منظم خودتان و محیط اطراف، یک عامل بسیار ضروری است که هر فردی باید آن را یاد بگیرد که شامل تمیز کردن لباس ها، لوازم خانه، محیط زندگی و خودتان می باشد.
۱۹٫ یاد بگیرید که چگونه یک دکمه بدوزید
هیچ چیز استرس آور تر از افتادن دکمه لباس هنگام مصاحبه شغلی، آن هم ۱۵ دقیقه قبل از شروع جلسه نیست. خوشبختانه می توانید با یک نخ و سوزن این مشکل را برطرف کنید ؛ به شرطی که بدانید چگونه باید دکمه بدوزید.
۲۰٫ یاد بگیرید که چگونه یک مصاحبه شغلی خوب داشته باشید
اگر می خواهید شرکت تجاری خودتان را تاسیس کنید، باز هم باید از کارهای پایین تر شروع کنید.
- پس همیشه برای داشتن یک مصاحبه شغلی آماده باشید.
- به موقع برسید.
- از قبل در مورد آن کمپانی و شغلی که می خواهید تحقیق کنید
- لباس مناسب بپوشید.
- شجاعت داشته باشید.
- فقط به نکته موجود در سوال پاسخ دهید.
- سوالات رایج مصاحبه را از قبل تمرین کنید.
- بعد از مصاحبه حتماً یک پیام تشکر ارسال کنید.
۲۱٫ یاد بگیرید که چگونه شکایت و گله خود را به طور موثر بیان کنید
شکایت داشتن از هرچیزی کاملاً طبیعی است اما گاهی اوقات انرژی و زمان شما را هدر می دهد. اگر در مورد شخصی شکایت دارید، باید آن را از یک راه موثر بیان کنید. یکی از راه های موثر نتیجه بخش بودن این رفتار، این است که اول اعتماد به نفس خود را بالا ببرید و به خودتان هم نگاهی بیندازید.
۲۲٫ یاد بگیرید که چگونه عذرخواهی کنید
گاهی اوقات از روی قصد و غرض و گاهی اوقات هم بدون منظور از طرف شما به دیگران صدمات روحی و روانی وارد می شود. مثلاً تولد دوستتان را فراموش می کنید، تند حرف می زنید، گاهی اوقات بی ادب می شوید و … .
- همه این ها ممکن است طرف مقابل را ناراحت کند.
- پس باید مهارت عذرخواهی کردن را در خودتان بالا ببرید.
- برای عذرخواهی، اول باید اشتباه خود را بپذیرید.
- یک توضیح کوتاه و قانع کننده داشته باشید.
- شرمندگی و پشیمانی خود را ابراز کنید.
- سعی کنید در صورت امکان آسیب را جبران کنید.
۲۳٫ استفاده از اتومبیل و رانندگی را یاد بگیرید
باید بدانید که یک ماشین چگونه استارت می خورد. انجام این کار بسیار ساده است اما بعضی از افراد آن را بلد نیستند و شاید هم آن را فراموش کردند. پس حتما باید این کار را بلد باشید.
۲۴٫ یاد بگیرید که چگونه لاستیک ماشین را عوض کنید
عوض کردن لاستیک ماشین، یکی دیگر از مهارت های ضروری مخصوصاً برای افرادی است که زیاد رانندگی می کنند زیرا احتمال پنچری برای همه وجود دارد و بسیاری از اوقات هم کسی در اطرافتان نیست که به شما کمک کند. پس اگر تعویض لاستیک را باید باشید، کارتان جلو می افتد.
۲۵٫ پارک دوبل رو بهتر یاد بگیرید
بسیاری از افراد هستند که اصلاً ماشین خود را خوب پارک نمی کنند و مشکلات زیادی را برای خودشان و دیگران ایجاد می کنند. اگر در سطح شهر رانندگی می کنید، باید بدانید که چگونه موازی پارک کنید.
۲۶٫ یاد بگیرید که چگونه با پلیس رفتار کنید
همه شما در زندگی مخصوصاً در رانندگی در جاده به دلیل تخلفاتی مثل سرعت بالا، رد کردن چراغ قرمز و غیره توسط پلیس متوقف می شوید. باید یاد بگیرید که آرامش و احترام خود را حفظ کنید و رفتار مناسبی با پلیس داشته باشید.
۲۷٫ تایپ کردن را یاد بگیرید
این روز ها یادگیری مهارت های تایپ کردن از خودِ خواندن و نوشتن مهم تر است. یاد بگیرید که چگونه تایپ کردن را با دقت بالا انجام دهید و در زمان تان صرفه جویی کنید.
۲۸٫ یک بودجه مالی مشخص داشته باشید
در بخش های قبلی سبک زندگی نمناک خواندید که بعضی از افراد هرگز نمی دانند که چگونه پول خود را خرج کنند به همین دلیل همیشه به مشکل برمی خورند. داشتن یک بودجه مالی مشخص با برنامه ریزی، اولویت بندی و نظم مالی به شدت موثر خواهد بود.
۲۹٫ یاد بگیرید که چگونه با کامپیوتر کار کنید
همه انسان ها در طول زندگی با مواردی روبرو می شوند که نیازمند استفاده از کامپیوتر است. اولین مرحله، یادگیری نصب یک برنامه آنتی ویروس است که به صورت اتوماتیک آپدیت می شود و ویروس را شناسایی می کند. باید یاد بگیرید که چگونه آنتی ویروس را نصب کنید و از آن ها به طرز صحیح استفاده کنید و از کامپیوتر خود چه از لحاظ سخت افزاری و نرم افزاری مراقبت نمایید.
۳۰٫ یاد بگیرید چگونه به طور موثر از گوگل استفاده کنید
اگر کار کردن با گوگل را یاد بگیرید، پاسخ به بسیاری از سوالاتتان راحت تر خواهد بود. هنوز تعداد زیادی از افراد در دنیا هستند که نمی دانند چگونه از گوگل استفاده کنند اما بهتر است شما جزء این دسته از افراد نباشید.
۳۱٫ یاد بگیرید که چگونه ریلکس کنید
مطالعات نشان می دهد که ۹۰ درصد از بیماری ها به دلیل استرس است. افرادی که نمی دانند چگونه استرس را خودشان دور کنند، بیش از بقیه مستعد مشکلات زیر هستند:
- بیخوابی
- اضافه وزن یا کاهش وزن شدید
- مشکلات تمرکز
- کلافگی
تکنیک های مدیریت استرس مثل انجام یوگا، مدیتیشن، داشتن نظم در زندگی، نگاه واقع بینانه و غیره، به شدت در آرامش روحی روانی شما موثر است.
۳۲٫ یاد بگیرید که چگونه از جعبه کمک های اولیه استفاده کنید
همه انسان ها روزی به لوازم داخل این جعبه نیاز پیدا می کنند. پس زمان کوتاهی را اختصاص دهید و یاد بگیرید که چگونه از لوازم داخل جعبه کمک های اولیه استفاده کنید.
۳۳٫ یاد بگیرید موسیقی بنوازید
در سنین جوانی بهتر است یکی از دستگاه های موسیقی ایرانی را یاد بگیرید یا آواز بخوانید و روش های مختلف تولید یک صدای زیبا را بیاموزید.
۳۴٫ کاردستی های زیبا درست کنید
چیزهای متعددی هستند که می توانید آن ها را یاد گرفته و با دستتان خلق کنید. مثل طراحی کردن، مجسمه سازی، انجام کار با چوب، ساخت جواهرات و غیره.
۳۵٫ یک رشته ورزشی را یاد بگیرید
یک رشته ورزشی مورد علاقه را انتخاب کنید، در آن تمرین کنید و تناسب اندام تان را از طریق آن حفظ کنید که یکی از بهترین راه های سبک زندگی سالم است.