پرحرفی کودکان نشانه چیست؟

روانپزشک کودک و نوجوان گفت: پرحرفی یکی از نشانه‌های ترس و حسادت در بین کودکان است و در صورت بی‌توجهی والدین می‌تواند زمینه ساز تغییرات عمده رفتاری و گفتاری آنان در بزرگسالی باشد.

رویا میراحمدی روز پنجشنبه  با بیان اینکه مهارت تکلم و حرف زدن کودکان بویژه در سنین پایین در حالیکه می تواند برای والدین جذاب و شیرین باشد در برخی مواقع موجب آشفتگی و واکنش منفی اطرافیان خواهد شد، اظهار داشت: پرحرفی کودک در سنین رشد امری طبیعی است اما در بیشتر مواقع از روی حس کنجکاوی و یا ابتلا به اختلال بیش فعالی است.

وی افزود: هوش و استعداد، حسادت به فرزند دوم، ترس از تاریکی و تنهایی و تقلید از والدین،‌ از جمله علل عمده پرحرفی در کودکان است و چنانچه پرحرفی بیش از حد باشد، یک نوع اختلال رفتاری محسوب می شود.

این متخصص کودک و نوجوان گفت: پدر و مادر در برخورد با فرزند پرحرف خود حتما باید صبر و تحمل بیشتری نسبت به دیگران از خود نشان دهند و از رفتار آن عصبی نشوند زیرا با توجه به استرس‌ و فشارهای روانی روزمره، طبیعی است که والدین هم کمی احساس ناراحتی کنند و از این رو در مواجهه با فرزند به ویژه بیش فعال و پرحرف، رفتاری نامناسب از خود بروز دهند.

میراحمدی به والدین توصیه کرد: بهترین روش مناسب برای مواجهه با فرزندان پرحرف، شنیدن صحبت های کودک و توجه بیشتر به او است، باید برنامه مشخصی برای گفت و گو با او تعیین و از تنبیه کودک پرهیز  کرد. برای جلوگیری از بروز بسیاری از مشکلات در دوره بزرگسالی می توان از مشاوره کمک گرفت.

منبع:ایرنا

مرتبط:

سخنی مهم با والدین در مورد حریم خصوصی کودکان

علائم بیش فعالی در همه افراد یکسان است؟

راهکارهای تغذیه‌ای برای کاهش بروز بیش‌فعالی