علت و درمان تیک عصبی در کودکان
علت و درمان تیک عصبی در کودکان
یک متخصص کودک و نوجوان گفت: فشارهای روانی و خستگی از دلایل عمده ایجاد تیک عصبی است که با بازگشت به حالت عادی تیک هم از بین میرود.
مریم زارع درباره تیک عصبی کودکان اظهار داشت: تیکهای عصبی در میان کودکان و نوجوان جزو اختلالات عصبی رشدی و اختلالات حرکتی محسوب میشود و با توجه به اینکه این علایم خود به خود رفع میشوند، اما اگر ادامه یابد و درمان نشوند، شدیدتر میشود.
وی با بیان اینکه تیک عصبی زمانی ظاهر میشود که کودک دچار فشار روانی یا خستگی شدید شده و هنگامی که به حالت عادی باز میگردد، تیک هم ناپدید میشود، افزود: با توجه به اینکه کودکان در سن رشد هستند چنانچه این فشار عصبی بیشتر از یکسال به طول انجامد حملات تیک شدیدتر و تعداد آن بیشتر خواهد شد.
این روانپزشک کودک و نوجوان گفت: در بلند مدت تیک ممکن است برای هفته و یا حتی ماهها در کودک خود را نشان ندهد، اما دوباره در یک شرایط خاص بروز میکند که در این مواقع برای درمان آن نیاز به همکاری خانواده، کودک، روانپزشک و روانشناس است.
وی با بیان اینکه فشار عصبی را نمیتوان نوعی بیماری دانست و تیک برای فرد مبتلا خطری نخواهد داشت، تصریح کرد:، اما تیک میتواند تحریک کننده باشد و پدر و مادر نباید نسبت به تیک فرزند خود واکنش غیرطبیعی نشان دهد، زیرا ممکن است به اضطراب کودک اضافه و فشار روانی آن را بیشتر کند.
زارع افزود: خانوادهها باید به این دسته از کودکان در منزل استراحت کافی دهند، خونسردی خود را حفظ و هیچگاه فرزند خود را در خانه تنها نگذارند و به لحاظ این که رفتارهای عصبی غالبا با فشار روحی تشدید میشود، از این رو موارد ناراحت کننده که تیک کودک را در مراحل زندگی میافزاید اعم از مشکلات خانوادگی، مدرسه، مهدکودک و یا مواجه با برخی دوستان، جلوگیری و بدین وسیله فشار عصبی را بر کودک کاهش و آرامش او را تامین کنند.
وی اظهار داشت: تیک ارادی نیست و به وسیله محرکی ناگهانی اعم از گفتاری یا حرکتی خود را نشان میدهد و این موارد موجب وارد شدن فشار عصبی بر کودک خواهد شد و در این چنین مواقع خانوادهها باید با صبر و تحمل و آرام کردن فرزند نسبت به کاهش فشار روانی مراقب استراحت کودک خود باشند.
این متخصص کودک و نوجوان گفت: پدر و مادر باید با نظارت بر کارهای کودک به دنبال درمان تیک و کاهش استرس و اضطراب وارد شده بر آن باشند و برای این کار باید با آموزش مهارتهای فرهنگی و اجتماعی، تقویت اعتماد به نفس، ایجاد محیط آرام و عدم تحقیر و سرزنش رفتارهای کودک، زمینه بهبودی کامل فرزند خود را آماده کنند.
منبع: http://www.ghatreh.com
مرتبط:
اگر کودک شما هم دست بزن دارد بخوانید