روش صحیح عذرخواهی کردن چگونه است؟

شاید برای اغلب افراد سخت باشد که بخواهند از دیگران عذرخواهی کنند، اما عذرخواهی کردن خیلی سخت نیست اگر کمی از روش صحیح استفاده کنید.

در این مقاله، ما خواهیم دید که چرا عذرخواهی بسیار مهم است، و ما در مورد چگونگی بخشودگی با صداقت و فضیلت هنگام ارتکاب اشتباه نگاه خواهیم کرد ، اگر می خواهید روش صحیح عذرخواهی کردن هنگام انجام اشتباهی یا شکستن دلی را یاد بگیرید این بخش  را بخوانید.

عذرخواهی
عذرخواهی چیست؟

عذرخواهی یک بیانیه است که دارای دو عنصر کلیدی می باشد:

• نشان می دهد که دشاید برای اغلب افراد سخت باشد که بخواهند از دیگران عذرخواهی کنند، اما عذرخواهی کردن خیلی سخت نیست اگر کمی از روش صحیح استفاده کنید.ر مورد اعمال خود شرمنده اید.

• صدیق صدمه ای است که اقدامات شما به شخص دیگری زده است.

همه ما باید یاد بگیریم چگونه عذر خواهی کنیم – پس از همه اینها فراموش نکنیم که، هیچکس کامل نیست.

همه اشتباهاتی را مرتکب می شویم و همه راههای آسیب رساندن به افراد را از طریق رفتار و اقدامات خود می دانیم، چه عمدا و چه سهوا کاری غلط باشد.

همیشه عذرخواهی آسان نیست، اما این کار موثرترین راه برای بازگرداندن اعتماد و تعادل در یک رابطه زمانی که شما چیزی اشتباه انجام داده اید ،می باشد.

 دلیل اینکه باید عذرخواهی کنیم چیست؟

دلایل زیادی وجود دارد که شما باید عذرخواهی صمیمانه ای را انجام دهید، وقتی که غیر ضروری به کسی آسیب زده یا اشتباه کرده باشید. اولا عذرخواهی یک گفتگوی بین شما و شخص دیگری را باز می کند. تمایل برای پذیرفتن اشتباه می تواند به فرد دیگری فرصت دهد که با شما ارتباط و با احساساتان ارتباط برقرار کند.وقتی عذرخواهی می کنید، اذعان می کنید که شما از رفتار غیر قابل قبول خود آگاه هستید. این به شما کمک می کند اعتماد را بازسازی کنید و روابط خود را با شخص دیگری برقرار کنید. همچنین فرصتی برای بحث در مورد آنچه که قابل قبول نیست، به شما می دهد.

عذرخواهی کردن

روش صحیح و موثر عذرخواهی کردن

نحوه عذرخواهی کردن به طور مناسب:بیایید به همه مراحل نگاه کنیم.

مرحله ۱:ابراز ندامت:

هر عذرخواهی باید با دو کلمه جادویی برگزار شود:”من متاسفم” یا “عذرخواهی می کنم”. این ضروری است زیرا این واژه ها بیش از پیش اعمال شما را مورد انتقاد قرار می دهد. به عنوان مثال، می توان گفت:”من متاسفم که دیروز به شما پرخاش کردم. احساس خجالت و شرمساری را از طریق نحوه عمل من احساس می کنی.” کلمات شما باید صادق و معتبر باشد. با خود و با شخص دیگر صادق باشید، چرا که می خواهید عذرخواهی کنید.

هر زمان که انگیزه های ناخوشایند دارید، عذرخواهی نکنید، یا اگر آن را به عنوان یک وسیله ای برای پایان دادن به قائله مشاهده کنید، هرگز عذرخواهی شما درست و حتی مثمر ثمر نخواهد بود. از دست ندادن زمان نیز در اینجا مهم است. به محض این که متوجه شدید که شخص دیگری را مورد ظلم یا ناراحتی و خسارت قرار داده اید، عذرخواهی کنید.

مرحله ۲:پذیرش مسئولیت؛

سپس، مسئولیت اعمال یا رفتارتان را بپذیرید و اذعان کنید که آگاه هستید چه کاری انجام داده اید. در اینجا، شما باید با فردی که مرتکب اشتباه شده اید، همدردی کنید و نشان دهید که متوجه شدید که احساسات او را چگونه متشنج کردید. فرض نکنید – و به جای آن، سعی کنید خودتان را جای شخص قرار دهید و تصور کنید که احساسش چگونه است.

به عنوان مثال:”من می دانم که احساسات شما را دچار آسیب کرده ام، زمانی که دستانتان را گرفته بودم ، مطمئن هستم که این شما را خجالت زده می کند، به ویژه از آنجا که هرکسی دیگر در تیم وجود دارد. من اشتباه کرده بودم که با شما اینطور رفتار کردم.”

مرحله ۳:وضعیت را اصلاح کنید:

هنگامی که عذرخواهی می کنید، اقدام کرده اید تا وضعیت درست شود. در اینجا دو مثال وجود دارد:«اگر چیزی وجود دارد که برای شما انجام دهم، لطفا بخواهید.»

«من متوجه شدم که اشتباه کردم که توانایی شما را برای برگزاری جلسه کارکنان خود دست کم گرفتم. من می خواهم شما جلسه فردا را رهبری کنید تا مهارت های خود را نشان دهید.»

به دقت در مورد این مرحله فکر کنید. حرکات بیخودی و حیله گرانه یا وعده های خالی، آسیب بیشتری نسبت به همراهانتان ایجاد می کنند. از آنجا که شما احساس گناه می کنید، ممکن است وسوسه شوید که اضواع بیشتر از آنچه مناسب است، باشد بنابراین در آنچه که پیشنهاد می کنید، لطفا اعتدال را رعایت کنید.

مرحله ۴:وعده ندهید که این اتفاق دوباره هرگز نخواهد افتاد:

آخرین مرحله این است که توضیح دهید که شما این عمل یا رفتار را تکرار نخواهید کرد. این مرحله مهم است، زیرا به شخص اطمینان میدهید که قصد تغییر رفتارتان را دارید. این به شما کمک می کند اعتماد را بازسازی کنید و رابطه را تعمیر کنید. اما شما می توانید بگویید:«از حالا به بعد استرسم را کنترل میکنم ،تا به شما و بقیه تیم ضربه نزنم، و من می خواهم که اگر دوباره این کار را انجام دادم ، به من یادآوری کنید» اطمینان حاصل کنید که در چند روز یا چند هفته آینده این تعهد را قبول می کنید. اگر قول بدهید رفتار خود را عوض کنید، اما در عمل از آن پیروی نکنید، جلوی دیگران حُسن شهرت و اعتماد خود را زیر سوال قرار می دهید.

آموزش عذرخواهی

راهبردهای بیشتر برای عذرخواهی موثر:

علاوه بر چهار مرحله فوق، زمانی که عذرخواهی میکنید، در ذهن داشته باشید،که:

در عذرخواهی بهانه تراشی نکنید:

در طول عذرخواهی، بسیاری از مردم وسوسه می شوند که دلیل انجام اعمالشان را توضیح دهند. این می تواند مفید باشد، اما توضیحات پشت سرهم اغلب می توانند عذر و بهانه باشند، و این می تواند عذرخواهی شما را تضعیف کند. هنگامی که در تلاش برای کاهش مسئولیت هستید، بخشی از سرزنش را متوجه کسی یا چیز دیگری نکنید.

نمونه ای از استفاده از بهانه تراشیها در عذرخواهی:” متاسفم که دیروز، در هنگام ورود به دفتر من، به شما پرخاش کردم. کار من بسیار زیاد بد بود، و رئیس من تقاضای گزارش پروژه یک ساعت قبل از برنامه را داده بود. ” در این مورد، واقعیت این است که شما رفتار زننده ی خود را به «بهانه» استرس توجیه می کنید، و تصور می کنید که فرد دیگری گناهکار است، زیرا او در یک روز پرمشغله ناراحت شده. این باعث می شود شما ضعیف باشید.

نکته مهم در مورد عذرخواهی:

هنگام عذرخواهی اطمینان حاصل کنید که با خودتان رو راست هستید.

تعادل خوبی بین مسئولیت کامل و مسئولیت بیش از حد وجود دارد.

انتظار نداشته باشید فراموشی فوری رخ دهد!

به یاد داشته باشید که ممکن است فرد مقابل آماده نباشد که آنچه اتفاق افتاده است را ببخشد.

به آن فرد وقت بدهید تا بهبود یابد و او را عجولانه تحت فشار قرار ندهید.

به عنوان مثال، پس از اینکه عذرخواهی کردید، می توانید بگویید:”من می دانم که ممکن است آماده نباشید که من را ببخشید، و درک می کنم که چه حسی دارد.

فقط می خواستم بگویم متاسف هستم. زمان آن رسیده رفتار خود را تغییر دهم.

در مورد مشکلات حقوقی آگاه باشید:

در نظر داشته باشید که قانون در برخی کشورها و مناطق ممکن است عذرخواهی را به عنوان پذیرش مسئولیت یا گناه تفسیر کند. قبل از اینکه از طرف سازمان خود از کسی عذرخواهی کنید، ممکن است لازم باشد با رئیس خود صحبت کنید یا مشاوره بیشتر حرفه ای قانونی از یک وکیل کسب کنید با این حال، این را به عنوان بهانه ای برای عذرخواهی نکردن نیاورید، مگر اینکه خطر قابل توجهی باشد.

نکته ۱ در عذرخواهی:

زمانی که عذرخواهی می کنید منصف و صادق باشید ؛اگر با تهاجم یا بی عدالتی رفتار کنید، ممکن است احترام خود را از طرف کسی که از وی عذر خواهی میکنید، و همچنین اطرافیانتان را از دست بدهید.

نکته ۲ در عذرخواهی:

تقاضای بخشش یا عذرخواهی دوباره از شخص نکنید، ممکن است فرد به راحتی از مسئله رد شده باشد، و شما به راحتی می توانید یک نزاع پر خشم، بی ثمر و ناکافی را به پایان برسانید.

امتیاز کلیدی عذرخواهی چیست؟

عذرخواهی، بیانیه ای است که دیگران را مجذوب می کند، زمانی که شما اشتباه کرده اید. ممکن است عذرخواهی دشوار باشد، اما میتواند به بهبود روابط و بازسازی اعتماد کمک زیادی کند.

وقتی عذرخواهی می کنید، این مراحل را دنبال کنید:
  •  ابراز پشیمانی
  •  مسئولیت پذیری
  •  سعی در جبران
  •  قول بدهید که دوباره اتفاق نخواهد افتاد

وقتی عذر خواهی می کنید، بهانه تراشی نکنید در غیر اینصورت، به نظر میرسد که شما سعی میکنید فقط خودتان را از دست فرد یا مسئله ای خلاص کنید.

مرتبط:

آموزش عذرخواهی به کودکان با شیوه صحیح

آموزش مهارت عذرخواهی کردن به نوجوانان