انتشار نمایشنامه ای برای کودکان
«جینگولکا»، نام نخستین مجموعه نمایشنامه پریسا کهکش پور، هنرمند تئاتر اصفهان است که بهتازگی از سوی نشر ریشه به چاپ رسیده و موضوع آن حول محور میراث، محیطزیست و سلامتی میچرخد.
پریسا کهکش پور اظهار کرد: کتاب من شامل سه نمایشنامه با نامهای «سفرهای حسنی و ننه نازدونه»، «جشن تولد لاکی» و «جینگولکا» است که نام مجموعه را نیز از همین قصۀ آخر گرفتهام.
او ادامه داد: با توجه به اینکه سفرهای زیادی به شهرهای مختلف ایران داشتهام، در نمایشنامه نخست که سه سال قبل آن را نوشتم و در جشنوارۀ نمایشنامهنویسی اصفهان نیز رتبه سوم را کسب کرد، با اقتباس از قصۀ «حسنی و دزد مرغ فلفلی»، کوشیدم بناهای تاریخی، لباس مردم محلی و سوغات شهرهای کشور را با زبان شعر برای کودکان معرفی کنم تا آنها از همین سن پایین با زیباییهای وطن خودشان آشنا شوند.
این هنرمند تئاتر که دانشآموختۀ رشتۀ مهندسی محیطزیست نیز هست، تصریح کرد: نمایشنامۀ دومم با نام «جشن تولد لاکی»، اثری است که نوع پوشش، محیطزیست و غذای حیوانات را به کودکان آموزش میدهد. این اثر را حدود پنج سال پیش به سفارش یکی از دوستان نوشتم و در تهران هم روی صحنه اجرا شده است.
کهکش پور، موضوع سومین نمایشنامۀ خود را چنین شرح داد: «جینگولکا» روایتگر قصۀ میکروبی است که در گلوی یک بچه زندگی میکند و هر بار که این بچه شربت، میوه و خوراکیهای مفید میخورد در مبارزه با این میکروب پیروز میشود و بالعکس؛ یعنی با خوردن خوراکیهای مضر، شکست میخورد.
وی افزود: از حدود هفت سال پیش قصد داشتم نمایشنامه «جینگولکا» را روی صحنه ببرم اما به دلیل شرکت در جشنوارههای مختلف فرصت آن را پیدا نکردم. اکنون که با ویروس کرونا درگیریم و نیاز به آموزش چنین مباحثی به کودکان هست، امیدوارم خودم یا همکارانم بتوانند آن را اجرا کنند.
این هنرمند تئاتر، با بیان اینکه دغدغۀ کارگردانان تئاتر کودک باید «آموزش» باشد نه اجرای صرف، گفت: مشوق اصلی من برای چاپ این نمایشنامهها استادم بود و سعی میکنم در ادامۀ راه نمایشنامههای تئاتر خیابانی را نیز برای قشر کودک و بهویژه نوجوان بنویسم چون بر این باورم که هر گونه سهلانگاری در انتخاب الفاظ و موضوعات نامناسب، موجب به هم ریختن دنیای کودکان و نوجوانان ما میشود.
منبع:ایسنا
مرتبط: