خرما _بهترین انرژیزا برای کودکان
خواص بینظیر و فوقالعاده خرما، تقریبا برای همه ما عیان است و کسی نیست که نداند خرما یک انرژیزای طبیعی بسیار خوب است، اما ما میخواهیم علاوه بر انرژیزا بودن در مورد ویژگیهای دیگر آن نیز حرف بزنیم .
خواص بینظیر و فوقالعاده خرما، تقریبا برای همه ما عیان است و کسی نیست که نداند خرما یک انرژیزای طبیعی بسیار خوب است، اما ما میخواهیم علاوه بر انرژیزا بودن در مورد ویژگیهای دیگر آن نیز حرف بزنیم و اینکه چه فوایدی برای کودکان دارد.
خرما میوه درخت نخل است که بیشتر از هزار سال در کشورهای خاورمیانه تولید و مصرف میشود. این میوه خشک، فیبر بالایی دارد و به دلیل برخورداری از آهن زیاد، برای رفع کمخونی بسیار مناسب است. امروزه از خرما در بیشتر کشورهای دنیا به عنوان یک شیرینکننده طبیعی در اسموتیها و آب میوهها استفاده میشود. این میوه معرکه برای کودکان هم بسیار مفید است. قابل توجه والدینی که در مورد دادن خرما به فرزندان خود مردد هستند، خرما سرشار از مواد مغذی مفید برای کودکان است. متخصصان آن را بهترین غذای دنیا میدانند. مشکلات گوارشی را برطرف میکند و بسیار انرژیزا است به همین دلیل هم مصرف کردن آن در وعده غذایی صبح بسیار خوب است. متخصصان دادن خرما به کودکان خردسال و حتی نوپا را بسیار توصیه میکنند، زیرا سرشار از ویتامینها و املاح کافی برای رشد کودکان است.
* برای رشد دندانهای کودک و استحکام آنها، خرما بسیار مناسب است. کودکانی که تازه شروع به دندان در آوردن کردهاند، اگر خرمای رسیده بخورند (هر روز یک عدد در اندازه متوسط) لثه محکمتری خواهند داشت و حتی راحتتر از بقیه کودکان دندان در میآورند و در آینده نیز دندانهای محکمتری دارند
از چه سنی میتوانم به کودکم خرما بدهم؟
متخصصان میگویند خرما را درست از وقتی که دادن غذاهای جامد به کودکان را شروع میکنید، به کودک خود معرفی کنید یا بهتر است بگوییم که بعد از تمام شدن ۶ ماهگی زمان مناسبی برای خرما دادن به آنها است. شک نکنید که اگر شروع به خرما دادن به او کردهاید، در واقع بهترین ماده غذایی دنیا را به او میدهید. قطعا ممکن است در ابتدا خوردن آن برای کودک سخت باشد پس آن را در شیر حل کنید تا به شیر طعم شیرینی بدهد و از طرفی خوردن آن نیز برای کودک راحتتر باشد. حالا بهتر است کمی در مورد خواص خرما و فوایدی که برای کودکان دارد، بگوییم:
خرما؛ منبعی فوقالعاده از مواد مغذی
خرما سرشار از ویتامینها و املاح است. برای رشد هر کودکی به این ویتامینها و املاح نیاز است. کلسیم، منیزیم و پتاسیم به رشد فیزیکی و رشد مغزی کودک کمک میکنند و بسیار مؤثر هستند.
محافظت از کودک در برابر مشکلات و اختلالات رودهای
کودکانی که خرما مصرف میکنند کمتر دچار مشکلات رودهای میشوند. خرما میتواند انواع مشکلات و اختلالات رودهای را نیز برطرف کند، البته نه مشکلاتی که در اثر بیماریهای حاد و جدی بروز میکنند.
تقویت دندانها
برای رشد دندانهای کودک و استحکام آنها، خرما بسیار مناسب است. کودکانی که تازه شروع به دندان در آوردن کردهاند، اگر خرمای رسیده بخورند (هر روز یک عدد در اندازه متوسط) لثه محکمتری خواهند داشت و حتی راحتتر از بقیه کودکان دندان در میآورند و در آینده نیز دندانهای محکمتری دارند.
عملکرد بهتر کبد
برخی از کودکان بیشتر از بقیه مستعد ابتلا به عفونتهای باکتریایی و ویروسی هستند، زردی، هپاتیت، حصبه و برخی بیماریهای کبدی که معمولا در سنین پایین و در کودکی دیده میشوند، با مصرف خرما قابل کنترل هستند. میزان مصرف آن را باید پزشک فرزندتان مشخص کند. داخل خرما ترکیباتی وجود دارد که از کبد محافظت میکند.
برطرفکنــنده مــــشکلات گوارشی
بیشتر ما میدانیم که کودکان خردسال هم از اسیدی شدن معده و ریفلاکس آن رنج میبرند و این مشکلات فقط مختص بزرگترها نیست، حتی ممکن است به زخم معده دچار شوند. خرما باعث کاهش بروز این احتمالات و در صورت داشتن زخم معده، باعث ترمیم و بهبودی آن میشود. خرما را میتوان در چنین شرایطی به عنوان داروی پزشکی نیز استفاده کرد، چرا که بسیار تأثیرگذار است.
کمک به درمان اسهال خونی
نوعی از عفونت باکتریایی در روده بزرگ منجر به اسهال خونی در کودکان خردسال میشود. توصیه میشود برای چنین شرایطی، خرما را در برنامه غذایی او بگنجانید تا به بهبود او کمک کنید.
رفع یبوست در کودکان
خرما، فیبر بالایی دارد و به همین دلیل میتواند در برطرف کردن یبوست در کودکان بسیار مفید باشد.
کاهشدهنده تب
کودکان معمولا دچار انواع تبها میشوند. خرما دارای ترکیباتی است که میتواند کمک زیادی به کاهش تب کند. خرما را در شیر حل کنید و به کودک خود بدهید. به این ترتیب، به سرعت تب او پایین میآید و شرایط او به حالت نرمال باز میگردد.
برطرفکنــــــنده مشکلات وزنی
بسیاری از کودکان به اندازه کافی و مناسب غذا نمیخورند و به عبارتی به کماشتهایی زیاد دچارند. این کودکان گاهی حتی به سوءتغذیه دچار میشوند و بسیار لاغر هستند. سعی کنید هر روز یک لیوان شیر خرما به آنها بدهید تا گامی مؤثر در جهت بهبود شرایط برداشته باشید.
کمک به افزایش کیفیت سلامت
خرما خوب است، زیرا به طور کلی به حفظ سلامت بدن کمک میکند، قند مفید دارد و برای کودک شما از هر خوراکی و غذای دیگری مفیدتر است.
هنگام خرید خرما به این نکات توجه کنید
حتما خرمای رسیده خریداری کنید. خرمای نارس و کال دقیقا تاثیر مخالف دارد و ممکن است آسیبرسان هم باشد.
خرما، را آرام آرام وارد برنامه غذایی کودک خود کنید و زمان شروع آن هم درست از وقتی که به او غذای جامد میدهید، باشد.
با یک عدد خرما شروع کنید و آن را به شکل پوره و له شده در بیاورید.
حتما هسته آن را خارج کنید.
خرما آلرژیزا نیست، اما باز هم برای احتیاط بیشتر تا ۲۴ ساعت دقت کنید که آیا کودک علائم آلرژیزایی را در خود دارد یا نه.
قبل از آنکه کودک شما دندان در آورد، آن را پوره کنید. بعد از آن هم میتوانید با در آوردن هستهاش به او خرما بدهید.
قبل از شروع مصرف، باز هم نظر پزشک را جویا شوید.
همیشه خرمای با کیفیت مصرف کنید و به نکاتی مثل تاریخ مصرف و تمیزی بسته خرما بسیار توجه کنید.
خرما، برای کودکانی که به کم خونی دچارند، بهترین درمان است و سستی و بیحالی در اثر کمخونی را برطرف میکند.
خرما، در مورد بیماریهای قلبی نیز نوعی پیشگیری کننده است. شاید درکودکان این موارد چندان شایع نباشد، ولی کودکانی نیز هستند که مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی هستند.
خرما، خواص ضد سرطانی دارد و باعث کاهش رشد سلولهای سرطانی میشود. پس حتما آن را در برنامه غذایی خود و کودکتان بگنجانید.
مرتبط: