نشانههایی که ثابت می کندکودک شما باهوش است
۱۰ علامتی که نشان میدهد کودک شما باهوش خواهد بود. از زمانی که کودک به دنیا میآید، ممکن است متوجه شوید که او فوق العاده است.
اگر فکر میکنید کودک شما در آینده یک مخترع، دانشمند یا مهندس موفقی خواهد شد بهتر است نشانههای اولیه باهوش بودن کودکان که در ادامه بیان خواهیم کرد را مورد بررسی قرار دهید.
حافظه آنها استثنایی است:
معمولا کودکانی که در آینده افراد باهوشی میشوند، حافظه قوی در دوران کودکی خود خواهند داشت. بر اساس مطالعات انجام شده، اگر کودک شما بتواند رویدادهای گذشته را به خاطر بیاورد یا بتواند به سرعت صورتها و موقعیتها را شناسایی نماید، فرد باهوشی خواهد بود. در حقیقت، داشتن یک حافظه خوب به عنوان مهارت مفید در نظر گرفته میشود.
آنها به خوبی نگاه میکنند و میبینند:
شاید فکر کنید کودک شما تمرکز کافی در مورد اتفاقاتی که در اطرافش رخ میدهد ندارد.
یکی از متخصصان این حوزه بیان کرده است که کودکان باهوشتر در روزهای اولیه زندگی خود همه چیز را به دقت میبینند و به آن توجه میکنند. خب حالا سوال اینجاست که چگونه میتوان بین تمرکز و از روی تعجب و ترس نگاه کردن تمایز قائل شوید؟ به خاطر داشته باشید که کودکان با هوش چیزهای زیادی از محیط اطراف خود جذب میکنند و اغلب بزرگسالان در مورد چیزهایی که آنها میدانند شگفت زده و متعجب میشوند. این کودکان اغلب چیزی بیشتر از سن خود میدانند.
آنها ارتباط آموزنده برقرار میکنند:
به عنوان یک فرد بزرگسال، اگر ببینید فردی سوار خودرو شده است اولین چیزی که به ذهنتان خطور میکند این است که آنها در حال رفتن به یک مکان هستند. اگرچه درک چنین شرایطی برای بزرگسالان بسیار ساده است، اما کودکان هنوز مهارتهای کافی برای درک چنین مواردی را ندارند.
بر اساس گفته متخصصان، توانایی برای ارتباط برقرار کردن یا پیش بینی فعالیتها نشان دهنده هوش و ذکاوت است. به عنوان مثال کودک باهوش شما میتواند به خوبی حدس بزند که شما برای انجام چه کاری به آشپزخانه میروید.
آنها دوست دارند با افراد بزرگتر از خودشان در ارتباط باشند؟
حتما برای شما نیز پیش آمده است که ببینید کودک کم سن و سال شما دوست دارد با افرادی ارتباط برقرار کند که از لحاظ سنی از خودش بزرگتر هستند. معمولا کودکان باهوش دوست دارند با کودکان بزرگتر یا بزرگسالان ارتباط داشته باشند.
آنها میتوانند مکالمه و گفتگو را خیلی زود آغاز کنند:
بیشتر والدین دوست دارند فرزندشان هرچه سریعتر صحبت کند و با سایر افراد خانواده ارتباط برقرار نماید. باید به خاطر داشته باشید که داشتن مهارتهای زبانی نقش مهمی در هوش کودک بازی میکند.
بر اساس مطالعات انجام شده، استفاده سریع و اولیه از زبان یکی از مواردی است که نشان میدهد کودک باهوشی خواهید داشت. پس اگر کودک شما چنین نشانهای داشت حتما به آن توجه کنید.
آنها به خوبی نمیخوابند:
اگر کودک شما خواب خوبی ندارد ممکن است برای کل خانواده دردسرساز باشد. اما باید بدانید که دیر خوابیدن در شب یکی از نشانههای مهمی است که باید مدنظر داشته باشید. معمولا کودکان باهوش خواب ضعیفی دارند، زیرا مغز آنها خیلی سریع تحریک میشود و همین امر خوابیدن را دشوار میسازد.
شخصیت برجستهای دارند:
همیشه متمایز بودن چیز بدی نیست. برخی از شخصیتهای تاریخی با سایر افرادی که در اطرافشان بودهاند متمایز بودهاند. توسعه مهارتهای اجتماعی میتواند نشانهای از کودکان باهوش باشد.
احساس قوی تری دارند:
در برخی از موارد کودکانی که هوش خوبی دارند احساس شدیدتر و قوی تری نسبت به دیگران دارند. این احساس ممکن است کمی برای افراد آزاردهنده باشد، اما باید بدانید که حساس بودن به شرایط موجود میتواند نشانه خوبی از هوش کودکان باشد. این کودکان نسبت به افرادی که در اطرافشان حضور دارند حس همدلی و یکدلی دارند.
آرام و قرار ندارند:
اگر کودک شما مدام در حال حرکت است و ارام و قرار ندارد ممکن است در اینده فرد باهوشی شود. متخصصان بر این باورند که نیاز به تحریک روحی و جسمی یکی از نشانههای هوش و ذکاوت است؛ بنابراین اگر کودک شما دوست دارد به طور مداوم موقعیت خود را تغییر دهد یا به سرعت خسته میشود ممکن است در اینده فرد باهوشی شود.
آنها عاشق سرگرمی هستند:
آیا کودک شما به یک موضوع خاص علاقهمند است یا دوست دارد در مورد یک موضوعی اطلاعات بیشتری کسب کند؟ اگر پاسخ شما به این سوالات مثبت است باید نشانههای دیگری را بررسی کنید. اگر کودک کم سن و سال شما استعداد خاصی همچون توانایی هنری یا شمردن اعداد را دارد ممکن است فرد باهوشی باشد. به همین خاطر مراقب استعدادهای کودک خود باشید و سعی کنید آن را پرورش دهید.
آنها به کتاب علاقهمندند:
چنین کودکانی دوست دارند کتاب بخوانند. آنها علاقه و تمایل شدیدی به خواندن کتاب قبل از رفتن به مدرسه دارند و طرفدار پرو پا قرص کتاب هستند. در چنین شرایطی سعی کنید کتابهای مناسبی برای او تهیه کنید. او را در خواندن یاری نمایید و تشویق کردن را فراموش نکنید.
منبع: مجله سلامت
مرتبط: