کودکان در چه سنی می‌توانند از شبکه‌های اجتماعی استفاده کنند؟

بسیاری از شبکه‌‎های اجتماعی به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه ثبت حساب کاربری را نمی‌دهند. علیرغم محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کودکان از این شبکه‌ها بدون اطلاع و رضایت والدینشان استفاده می‌کنند.

زندگی ما از دهه پیش تا به حال با وجود شبکه‌های اجتماعی، متفاوت شده‌ است؛ اما آیا این تفاوت زندگی کودکان مارا تحت تاثیر قرار نمی‌دهد؟! کودکان و نوجوانان از والدین خود الگو می‌گیرند و این موضوع تا جایی پیش رفته است که با وجود محدودیت سنی، میزان استفاده کودکان زیر ۱۱ سال از شبکه‌های اجتماعی در حال افزایش است. طبق گزارش سالیانه‌ای آف‌کام( تنظیم کننده روابط انگلیس)، سرویس‌ها و دستگاه‌هایی که توسط سنین ۱۵ سال به پایین مورد استفاده است تقریبا دارای  ۲۰۰۰ اکانت شخصی در شبکه‌های اجتماعی هستند. برخلاف واقعیت، بسیاری از شبکه‌‎های اجتماعی به کودکان زیر ۱۳ سال اجازه ثبت حساب کاربری را نمی‌دهند. علیرغم محدودیت سنی برای شبکه‌های اجتماعی، بسیاری از کودکان از این شبکه‌ها بدون اطلاع و رضایت والدینشان استفاده می‌کنند.

حواسمان به کاربران کودک شبکه‌های اجتماعی باشد

کودکان ۱۳ ساله، معمولا در شبکه‌های فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، پینترست و اسنپ‌چت حساب کاربری دارند. برای استفاده از یوتیوب باید ۱۸ سال داشته باشند ولی کودکان ۱۳ ساله می‌توانند با رضایت والدین اکانت داشته باشند. تنها چند روز بعد از این یافته‌ها، مت هنوک (وزیر بهداشت انگلستان) این بیانیه‌ را منتشر کرد: «تمام شرکت‌های شبکه‌های اجتماعی از داشتن محتواهای آسیب‌زا منع هستند». این بیانیه در پی مرگ نوجوان ۱۴ ساله به نام مولی روسل بود. این نوجوان در شبکه‌ اجتماعی خود تصاویری را دنبال‌ می‌کرد که دقیقا مرتبط با خودکشی او بوده است. تصاویری که محتوای افسردگی و خودآزاری و خودکشی داشتند. این گزارش‌ها ما را از فشاری که شبکه‌های اجتماعی بر نوجوانان دارند نیز مطلع می‌کنند. ۷۸ درصد از این نوجوانان می‌گویند بیشترین فشاری که به روان آنها وارد می‌شود، محبوب به نظر رسیدن است.

راحت از کنارش نگذریم

یک سوم والدین کودکان می‌دانند کودکانشان سن مناسب استفاده از فضای مجازی را ندارد ولی توجه کافی به اهمیت این موضوع حیاتی ندارند. بهتر است والدین و سرپرستان از فعالیت‌های آنلاین کودکان و نوجوانان خود خبر داشته باشند. خوب است اگر شبکه‌های اجتماعی مخصوص به کودکان زیر ۱۵ سال را بشناسیم و آن را به فرزندان خود معرفی کنیم زیرا که فضایی امن‌تر نسبت به شبکه‌های اجتماعی بزرگسالان دارند، مانند: یورزفر (yoursphere)، فن لالا (fanlala) و گروم سوشال (grom social) شما همچنین می‌توانید لیست ده‌ها شبکه اجتماعی را که مناسب کودکان است و می‌توانند بدون هیچ ضرری از آن استفاده کنند را از گوگل پیدا کرده و با آن آشنا شوید. گزارش سالیانه آف‌کام از رشد جمعیتی استفاده از اینستاگرام، واتس آپ و اسنپ چت بین سنین ۱۲ تا ۱۵ سال خبر داد، در حالی که فیسبوک ۳۱ درصد این جمعیت را دار بر می‌گیرد و اصلی ترین گزینه است.

 

مرتبط:

تاثیر اینترنت و شبکه‌های اجتماعی بر زندگی دختران نوجوان