چگونه کودکی سخت کوش و زرنگ تربیت کنیم؟
سختکوشی بزرگترین هموار کنندهی راه موفقیت است که تاثیر آن حتی در مقایسه با استعداد نیز ثابت شده است.در راه موفقیت آیندهی فرزندان مان، بزرگترین وظیفهی والدین، نهادینه کردن خصیصهی تلاش و سخت کوش بودن در آنهاست. اما چطور باید کودکی سختکوش پرورش دهیم؟
همهی مادر پدرها دوست دارند در تربیت کودک سخت کوش و موفق، درست و پیروزمندانه عمل کنند. اما باید دانست که قهرمان اصلی در تبدیل رویاها به واقعیت، کسی نیست جز خود انسان.
تلاش و سختکوشی بزرگترین هموار کنندهی راه موفقیت است.
در راه موفقیت آیندهی فرزندان مان، بزرگترین وظیفهی والدین، نهادینه کردن خصیصهی تلاش و سختکوشی در آنهاست.
اما چطور باید کودکی سختکوش پرورش دهیم؟
کودک سخت کوش بدون خستگی و تنبلی برای رسیدن به رویاهایش مبارزه و آنها را به واقعیت تبدیل می کند.
روشهای کلی تربیت کودک سختکوش
۱. سختکوشی تو برای من مهم تر از هوش توست.
اولین نکتهی حائز اهمیت این است که به عنوان یک والد بدانید که داشتن یک کودک تلاشگر خیلی موثرتر از داشتن کودک باهوش ولی بدون پشتکار است.
۲. من از تو برای این تلاشت تقدیر می کنم.
در این مسیر لازم است تا در زمانهای مناسب، رضایت خود از سختکوشی کودک را به زبان آورید و از این بابت از او تقدیر کنید.
۳. ببین! من هم یک فرد سختکوش هستم.
برای نهادینه کردن پشتکار و سختکوشی در کودکان ابتدا باید شما والد سختکوشی باشید تا فرزندتان این موضوع را به عینه مشاهده کند.
در کنار این موضوع نیاز است تا در روزهای شلوغ زندگی، به جای شکایت کردن از حجم کارها، به کودک از اهمیتهای سخت کوشی و تلاش برای تبدیل رویاها به واقعیت بگویید. بعد از رسیدن به هر موفقیتی، پیش چشم کودک، از خود برای دستیابی به آن موفقیت تقدیر کنید تا کودک علاوه بر اهمیت تلاش، شیرینی دستاورد آن را نیز ببیند و این خصیصه در او نهادینه گردد.
۴. مسئولیتها پایهی سخت کوشی را بنا میکنند.
برای تربیت کودک سختکوش و فرزندی که از تلاش نترسد؛ لازم است تا از کودکی به فرزندتان مسئولیتهایی واگذار کنید که میدانید مناسب سن اوست و از پس آنها بر خواهد آمد. این کار به کودک کمک میکند تا ندانسته به تلاش کردن در زندگی عادت کند و کوشش برای رویاهایش را سخت نداند.
۵. مثبت اندیشها راحتتر موفق میشوند!
به کودکان قدرت جملات را بیاموزید. به او یادآوری کنید که هیچ موفقیتی آسان به دست نخواهد آمد و غر زدن در مقابله با مشکلات یا دست کشیدن از تلاش، هیچ کمکی به پیشرفت او نخواهد کرد. وقتی عبارات مثبت تکیه کلام می شوند، سخت کوش بودن میسر می شود.
۶. همنشین درست انتخاب کن.
داشتن دوستان سخت کوش، به ویژه در سنین نوجوانی کمک زیادی به پرورش هرچه بیشتر سخت کوشی در کودکان خواهد کرد.
۷. هر شکست، زمینهی موفقیت است.
اگر فرزند شما یک شکست را تجریه کرد، لازم است تا شما به عنوان یک والد کنار او باشید تا به جای ناامیدی، از خطایش درس بگیرد. این درس گرفتن و تجربه، زمینه ساز موفقیتهای بعدی او ست. این کار اراده کودک را تقویت خواهد کرد و را را سخت کوش بار می آورد.
۸. حسادت؛ دشمن موفقیت!
فرزند شما باید بداند که با مقایسه خودش با دیگران، آوردهای به جز تلف کردن وقت و کاهش اعتماد به نفس نخواهد داشت.
۹. شنبهای که منتظرش هستی، هیچوقت نمیآید.
همانطور که میدانید، منتظر ماندن برای بهترین زمان مناسب شروع یک کار، فقط موجب اتلاف وقت است. فرزند شما باید بداند که اگر رویایی دارد، بهتر است از همین حالا و همین ساعت برای رسیدن به آن تلاش کند. او نباید روزهای خود را با انتظار برای رسیدن زمان مناسب شروع، هدر دهد. سخت کوش بودن می طلبد که کار امروز را به فردا نیاندازیم.
۱۰. برنامهریزی، آسان کنندهی سختیها
کودک را به برنامهریزی داشتن عادت دهید. برای این کار خودتان هم باید برنامهریزی داشتهباشید و در خانه قوانینی را وضع کنید.