هشدار قرمز امیکرون به کشور

اوج‌گیری امیکرون افزایش شهرهای قرمز، احتمال کمبود تخت و برپایی دوباره بیمارستان‌های صحرایی را به دنبال داشته است.

 روزنامه همشهری نوشت: «ابتلا به‌ سویه جدید کرونا یا همان امیکرون در بیشتر استان‌های کشور خیز شدیدی را نشان می‌دهد. در روزهای گذشته نقشه آبی کرونا کم‎کم تغییر رنگ داد؛ به‌ طوری که هم‌اکنون ۱۵ شهر قرمز و ۶۰ شهر نارنجی هستند و روند تغییر رنگ هم ادامه دارد. اخباری که از استان‌ها شنیده می‌شود هم حاکی از مثبت‌شدن هر روزه تعداد بیشتری از تست‌های کروناست؛ موضوعی که مدارس را به تعطیلی کشانده و موجب شده است دانشگاه‌های علوم‌ پزشکی برای جلوگیری از بحرانی‎شدن شرایط به اقدامات پیشگیرانه روی آورند. در حالی‌ که موج ششم کرونا رسما آغاز شده است، نگرانی‌ها از سریع‎الانتقال‌بودن سویه جدید ادامه دارد و به‌ گفته مسئولان در هفته‌های آینده این موج شدت بیشتری نیز خواهد یافت.

آماده‌باش در بندرعباس

قرارداشتن در کنار مرزهای ‌زمینی و دریایی گردشگرپذیر بودن و تجاری‌بودن از مهم‌ترین عواملی است که موجب شده استان‌های جنوبی کشور در همه موج‌های کرونا به‌شدت درگیر شوند. هرمزگان نیز از این استان‌هاست و اکنون سویه‎ امیکرون با سرعت زیاد در آن تاخت‌وتاز می‌کند. همین موضوع موجب شده است مسئولان بهداشتی این استان برپایی بیمارستان صحرایی را در دستور کار خود قرار دهند.

سخنگوی علوم پزشکی هرمزگان می‌گوید: موارد مثبت و سرپایی کرونا هر روز در استان افزایش می‎یابد و گر چه هنوز بیماران سرپایی از بستری کمتر هستند اما پیش‌بینی ما این است که با افزایش بیماران بستری تخت‌های بیمارستان در استان به‌سرعت پر شود و به همین دلیل بیمارستان صحرایی اداره‌ کل مدیریت بحران در بندرعباس بر پا شده است.

فاطمه نوروزیان با بیان این که بیمارستان‌های استان آماده‌باش هستند، می‌گوید: تا ۱۱بهمن تعداد بستری‌ها در استان به ۲۲۲ نفر رسید که از میان آنها ۱۰۶ نفر مثبت قطعی کرونایی بودند. این در حالی‌ است که بستری‎های استان در تاریخ چهار بهمن ۳۸ نفر بود و تفاوت اعداد به‌خوبی سرعت پیش‌روندگی سویه‌ جدید را نشان می‌دهد.

وی درباره اهمیت دریافت دوز سوم در کاهش عوارض ابتلا به کرونا می‌گوید: این موضوع بسیار مهم است که شهروندان برای دریافت واکسن اقدام کنند، زیرا این موضوع نه در ابتلا بلکه در کاهش تعداد بستری‌ها و خفیف‌شدن عوارض ابتلا مؤثر باشد.

نوروزیان درباره آمار واکسیناسیون این استان نیز می‌گوید: هم‌اکنون ۹۸.۰۳درصد از واجدان شرایط دریافت واکسن دوز یک، ۸۸درصد دوز ۲ و ۳۵درصد واجدان شرایط دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. تزریق واکسن برای کودکان هم در هرمزگان آغاز شده و در حال انجام است.

کودکان؛ دغدغه حوزه سلامت

استان مرکزی به‌ عنوان استانی صنعتی که بر سر راه چند استان قرار دارد، همیشه در معرض بروز موج‌های شدید کرونا قرار داشته است. هم‌اکنون اراک به قرمز تغییر رنگ داده و به‌ دلیل آن که هیچ شهری در استان دیگر آبی نیست می‌توان پیش‎بینی کرد تعداد بیشتری از شهرهای استان به‌زودی قرمز شوند.

سخنگوی علوم پزشکی استان مرکزی می‌گوید: تعداد مبتلایان مثبت استان هم‌اکنون ۷۹۱ نفر است و متأسفانه در شبانه‌روز گذشته دو نفر مبتلا به کرونا در استان فوت کرده‌اند. آمار مبتلایان به کرونای استان در ۱۵روز گذشته حدود ۳۵نفر بود و رشد سریع مبتلایان در آمار کاملا مشخص است.

یاسر قربانی با بیان این که در ۱۰ روز گذشته ۹۲ نفر افراد کمتر از ۱۷سال به بیمارستان امیرکبیر اراک مراجعه کرده‌اند، می‌گوید: از این تعداد کرونای ۲۹نفر مثبت شده است. این موضوع نشان می‎دهد کودکان که هنوز به‌ طور کامل واکسینه نشده‌اند بسیار در معرض خطر هستند.

او با تأکید بر این که کودکان دغدغه مهم سیستم درمان در سویه امیکرون هستند، می‌گوید: خواهش مهم ما از خانواده‌ها این است که تزریق واکسن و زدن ماسک برای کودکان را جدی بگیرند.

هجوم امیکرون به دیگر استان‌ها

آن چه درباره‌ هرمزگان و مرکزی گفته شد در دیگر استان‌ها نیز اتفاق افتاده است. وضعیت ابتلا به کرونا در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، زنجان، تهران، البرز، مازندران، گیلان، خوزستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، کرمان، یزد، اصفهان و دیگر نقاط کشور روند صعودی شده، در بوشهر وضعیت بحرانی است، در گلستان، مرکزی، هرمزگان، کردستان‌ و چند استان دیگر مدارس غیرحضوری شده‌اند و به دستگاه‌های دولتی نیز توصیه شده است کارمندانی که کوچک‌ترین علامت مشابه سرماخوردگی دارند را دورکار کنند.

موج ششم در کشور تاخت‌وتاز می‌کند، تعداد بیماران در حال افزایش و کادر درمان دوباره پرکار شده است. همچون موج‌های گذشته کلید اما در دست مردم است که با رعایت پروتکل‎ها و دریافت واکسن از عوارض شدید بیماری کاسته و جلوی بحران سیستم درمان را بگیرند.

جدیدترین رنگ‌بندی کرونایی

بنا بر اعلام آخرین وضعیت رنگ‌بندی کرونایی شهرهای کشور و با افزایش شمار شهرهای قرمز، ۱۵ شهر در وضعیت قرمز، ۶۱ شهر نارنجی، ۲۷۴ شهر زرد و ۹۸ شهر در وضعیت آبی قرار دارند. دماوند و فیروزکوه (تهران)، تربت‌ حیدریه (خراسان رضوی)، کهنوج و زرند (کرمان)، رامسر (مازندران)، اراک (مرکزی)، جاسک (هرمزگان) فردوس (خراسان جنوبی)، قم، دستجرد و سلفچگان (قم)، کاشان (اصفهان)و میبد و مهریز (یزد) در وضعیت قرمز قرار گرفته‌اند و خوی (آذربایجان غربی)، بیرجند، طبس (خراسان جنوبی)، بردسکن، تایباد، سبزوار، نیشابور (خراسان رضوی)، دامغان، گرمسار (سمنان)، بوئین‌زهرا، قزوین (قزوین)، الیگودرز (لرستان)، آمل، بابل، بهشهر، جویبار، ساری، نکا (مازندران)، دلیجان، محلات (مرکزی)، حاجی‌آباد، رودان، میناب (هرمزگان)، شهرکرد (چهار محال و بختیاری)، کامیاران (کردستان)، صحنه (کرمانشاه)، رودبار (گیلان) در وضعیت نارنجی هستند.

منبع: ایسنا

مرتبط:

رونمایی از چهره واقعی امیکرون