استفاده از ماسک کودکان را در معرض خطر دی‌اکسیدکربن قرار می دهد

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که استفاده از ماسک کودکان را تنها در مدت سه دقیقه در معرض میزان خطرناکی از دی‌اکسیدکربن قرار می‌دهد و به احتمال زیاد سلامتی کودکان در سال گذشته بر اثر استفاده از ماسک آسیب دیده است.

در این مطالعه که به سرپرستی محققان لهستانی، آلمانی و اتریشی انجام شد، به بررسی این موضوع پرداخته شد که آیا فایده ماسک زدن کودکان خردسال در مدارس و سایر اماکن عمومی می‌تواند بیشتر از خطرات آن باشد.

نتایج این مطالعه نشان داد که سطوح دی اکسید کربن در تنفس برخی از این کودکان تنها پس از سه دقیقه استفاده از ماسک به ١٢ برابر حد مجاز می رسد.

داده های این مطالعه در حالی منتشر می شود که مدارس سراسر آمریکا برای سال تحصیلی ۲۰۲۲ – ۲۰۲۱ آماده می شوند. این در حالی است که هنوز بسیاری از کودکان کم سن و سال علیه ویروس کرونا واکسینه نشده اند و باید از ماسک استفاده کنند.

محققان در این مطالعه ۴۵ کودک و نوجوان را مورد بررسی قرار دارند. هر کودک برای دو دوره زمانی سه دقیقه ای مورد آزمایش قرار گرفت. برای هر کودک، یک دوره سه دقیقه ای برای شمارش دی اکسید کربن استنشاق شده، و دیگری برای تشخیص میزان دی اکسید کربن در بازدم استفاده شد.

متوسط حجم ‌دی اکسید کربن در نفس یک کودک ٤ دهم درصد و حداکثر سطح سالم آن صفر درصد است.

محققان دریافتند که میزان دی اکسید کربن در نفس کودکان در تمام گروه های سنی بسیار بالاتر از سطح سالم آن بود. همچنین میزان دی اکسید کربن در نفس کودکان کم سن به مراتب بالاتر از کودکان بزرگ تر بود.

کم سن و سال ترین کودکان مورد بررسی در این مطالعه شش ساله بودند که حدود ۱.۷ درصد دی اکسید کربن در نفس آنها ثبت شد. همچنین بزرگترین نوجوان مورد مطالعه ۱۵ تا ۱۸ ساله بودند که میزان دی اکسید کربن ثبت شده در تنفس آنها ۱.۴ درصد بود.

این مطالعه نشان داد که کمترین میزان کربن ثبت شده در این کودکان سه برابر بیشتر از حداکثر سطح سالم این گاز بود و بالاترین سطح ثبت شده دی اکسید کربن در آنها بیش از ۱۲ برابر سطح سالم بود.

محققان خاطرنشان کردند که برخی از مشکلات کودکان در طول این مطالعه، غالباً ناشی از عوارض افزایش سطح دی اکسید کربن بود.

مشروح این مطالعه جدید در مجله  Science Immunology منتشر شده است.

به گزارش ایرنا،  ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد و سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفند ۹۸ همه گیری جهانی این ویروس را اعلام کرد.

کشورهای زیادی همچون آمریکا، ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و کوبا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند.

در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید ۱۹ در حال انجام است.

منبع: ایرنا

مرتبط:

مهمترین نیاز ویتامینی بدن برای افزایش ایمنی بدن در دوران کرونا

کدام نوع واکسن در برابر تمامی جهش‌های کروناویروس کارایی دارد؟