چگونه یک مرکز مشاوره خوب و معتبر بیابیم؟

مرکز مشاوره و لزوم آشنایی و مراجعه به این مراکز می تواند در زندگی پر مشغله امروز به افراد کمک زیادی کند. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش مشغله ها مشکلات و اتفاقات مختلفی در زندگی هر فرد ممکن است به وجود بیاید. این مسائل ممکن است در طول زمان باعث به هم خوردن نظم روحی، روانی و بروز مشکلات در زندگی روزمره هر فرد شود.

زندگی ماشینی و تکنولوژی های ارتباطی باعث تنها تر شدن افراد شده است. در جامعه نیاز به دریافت خدمات مشاوره از متخصص روانشناس در مرکز مشاوره نسبت به گذشته بیشتر شده است. روزانه در جامعه افراد زیادی برای مشاوره و راهنمایی و برای برطرف کردن مشکلات  خدمات زیادی را از مرکز مشاوره در مناطق مختلف و در زمینه های مختلف دریافت می کنند.

همان طور که پزشکان متخصص در زمینه های مختلف درمان گر جسم بیمار هستند روانشناس نیز حمایت گر و درمانگر روح مراجعه کنندگان است.

تعریف مشاوره

یک مرکز مشاوره باید متعهد به این باشد که از روانشناس های متخصص در حوزه های مختلف استفاده کند. در تعریف مشاوره می توان گفت که یک فرایند تخصصی بین مراجعه کننده و روانشناس است. مشاور یا روانشناس با دقت به تجزیه و تحلیل فرایند مسائل و مشکلات مراجعه کننده می پردازد.

مشاوره فرایند ارائه شغل یاورانه است و مشاور باید شناخت و درک بالایی داشته باشد. مشاوره رابطه حسنه بین مراجعه کننده و مشاور است که در آن مراجعه کننده به بررسی هدف های زندگی اش می پردازد و با شناخت توان ها و محدودیت هایش موفق می شود و با کمک مشاوره نحوه برقراری رابطه سالم و سازنده با اطرافیان و ارضای منطقی نیاز هایش را یاد می گیرد (دنیک مایک به پیروی از روان شناسی فردی  آدلر).سایت پی جو لیست کاملی از مراکز مشاوره در شیراز ، اصفهان ، یزد و سایر شهرهای ایران را برای شما فراهم آورده است.

مرکز مشاوره

 

مرکز مشاوره و حوزه های تخصصی آن

مرکز مشاوره یا کلینیک روان شناسی به جایی گفته می شود که متخصصان مختلف در حوزه های مختلف روان شناسی در آن بهترین و عالی ترین خدمات را ارائه می دهند. رئیس مرکز مشاوره باید بهترین امکانات را برای کارکنان خود و مراجعه کنندگان گرامی در مرکز فراهم کند. باید آرامش و سکوت در فضای مرکز مشاوره همیشه برقرار باشد.

معمولا در یک مرکز مشاوره تعداد زیادی روانشناس در حوزه های مختلف مانند حوزه سلامت، کودکان، آموزشی، افسردگی، ازدواج و … مشاوره و خدمات ارائه می دهند.

روانشناس در حوزه تخصصی خود مانند کودکان، ازدواج، آموزشی و … با استفاده از دانش و تجربه بالای خود درباره رفتار انسان به افرادی که در موقعیت های مختلف دچار مشکل شده اند بهترین راهنمایی و کمک را ارائه می دهد.

ویژگی های یک روانشناس خوب

روانشناس یا مشاوری که در یک مرکز مشاوره حضور دارد باید خود را با آموزش های روز دنیا آشنا نماید و به طور مدام اطلاعات و دانش خود را افزایش دهد. باید مهارت گفتاری و رفتاری عالی داشته باشد. با مشکل و درد مراجعه کننده همدردی کند تا مراجعه کننده حس اعتماد و احساس راحتی با روانشناس داشته باشد.

باید به اصول اخلاقی پایبند باشد و تمام مسائل مربوط به مراجعه کننده را محرمانه حفظ نماید. صبور، بردبار و قابل اعتماد باشد. باید درک و هوش بالایی داشته باشد تا بتواند تمام مسائل فرد مراجعه کننده را از همه جوانب بررسی کند تا در نهایت بهترین مشاوره را ارائه دهد. در این صورت فرد از خود، روانشناس و مرکز مشاوره رضایت کامل را خواهد داشت.

روانشناس خوب یک فرد متخصص است که به واسطه علاقه و در درجه دوم تعهدات شغلی خود به مسائل و دل مشغولی های مراجعان خوب گوش می دهد. به فرد کمک می کند تا درک بهتری از مسائل و موقعیت های خود داشته باشد. بتواند با اطلاع کامل و به راحتی با مشکلات پیش رو مواجه شود و در مواقع حساس زندگی بهترین تصمیم ها را بدون پشیمانی بگیرد.

منبع: ایسنا