آسیب های طلاق بر کودکان
در این مطلب میخواهیم درباره آسیب های طلاق بر کودکان توضیح دهیم. طلاق زوجین و جدایی آنها، تغییرات بسیار مهمی در زندگی روزمره خانواده ایجاد می کند. اقامت فرزندان، کمک به نگهداری آنها ، ترک خانه و … تنها چند مورد از مواردی است که قبل از طلاق توافقی باید برای آنها برنامه ریزی شود.
ما در این مطلب شما را آسیب های طلاق بر کودکان آشنا می کنیم. با ما همراه باشید.
آسیب های جبران ناپذیز طلاق بر کودکان چه آسیب هایی است؟
آسیب های از جمله اضطراب، استرس، احساس رها شدن و مشکلات رفتاری مهم ترین آسیب هایی است که بر رشد کودکانی که والدینشان طلاق می گیرند می تواند تأثیر بگذارد. ما به دو آسیب با عواقب کوتاه مدت و عواقب بلند مدت اشاره می کنیم.
آسیب های طلاق بر کودکان با عواقب کوتاه مدت
از هم پاشیدگی خانواده برای فرزندان یک دشواری بزرگی است. پس از طلاق توافقی ، برخی آسیب ها می تواند فوری باشد ولی عواقب آن در طولانی مدت احساس شود. در چند ماه اول پس از جدایی، بسیاری از احساسات می توانند ظاهر شوند.
ایجاد منبع اضطراب در کودکان
جدایی می تواند به سرعت در کودکان ایجاد اضطراب کند، خصوصاً در کودکان کوچکتر که بسیار به والدین وابسته هستند. کودکان تمام احساسات منفی مشاهده شده در اطرافیان را جذب می کنند. این به پدر و مادر بستگی دارد که به آنها اطمینان دهند و خود را آرام نشان دهند و باید مشکلات خود را هنگامی که با آنها هستند کنار بگذارند، تا از ایجاد احساس اضطراب در آنها جلوگیری کنند.
طلاق باعث استرس مداوم می شود
کودکان اغلب معتقدند که آنها عامل طلاق والدین خود هستند. این فکر می تواند یک منبع بزرگ استرس و فشار باشد. والدینی که قصد طلاق دارند باید برای اطمینان به انها توضیح دهند که کودک هیچ ارتباطی با تصمیم آنها ندارد.
طلاق والدین می تواند منجر به افسردگی شود
افسردگی در بین کودکان طلاق بسیار شایع است و آنها احساس می کنند که دیگر هیچ اتفاقی در زندگی آنها نمی افتد. اگر غم و اندوه برای مدت طولانی همراه کودک بماند، می تواند به افسردگی کامل تبدیل شود. علیرغم جدایی ، لازم است که نسبت به همه علائم (نوسانات خلقی ، استرس ، اضطراب ، کاهش اشتها ، خستگی شدید و غیره) توجه داشته باشید تا در سریع ترین زمان ممکن واکنش نشاد دهید.
عدم موفقیت در مدرسه، نتیجه ای احتمالی
در بحبوحه این وضعیت، ممکن است تمرکز در مدرسه برای کودک طلاقی که دانش آموز است به شدت سخت باشد و در نهایت علاقه خود را به دروس از دست بدهد. کار در خانه و انجام تکالیف نیز هنگام مشاجره والدین می تواند دشوار باشد.
استرس ، اضطراب ، افسردگی ، عدم اعتماد به نفس:تمام این عواقب مستقیم طلاق ، در طولانی مدت ، می تواند منجر به عدم موفقیت کودک در مدرسه شود. اطمینان حاصل کنید که فرزند شما با وجود طلاق یک مکان ساکت برای درس خواندن و تمرکز دارد و از کمک کردن به او در تکالیفش دریغ نکنید.
طلاق توافقی چیست ؟
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق، طلاق توافقی است که در متون قانونی تعریف نشده است طلاق توافقی که در آن زن و مرد توافق می کنند از یکدیگر جدا شوند و این توافق در حکم دادگاه ثبت می شود و ضمانت اجرای قانونی پیدا می کند. در واقع همانطور که از نام این نوع طلاق بر می آید طلاقی است که همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر برای اینکه از یکدیگر جدا شوند یکسری توافقاتی را انجام می دهند که این نوع طلاق ، طلاق باین می باشد .
در طلاق توافقی زن و شوهر می بایستی در مورد کلیه مسائل مربوط به مهریه، نفقه، حضانت فرزندان و زمان و نحوه ملاقات، جهیزیه و اجرت المثل و … توافق کنند تا زودتر به هدفشان برسند. دادگاه هر توافقی در این موارد را در حکمی که صادر می کند درنظر می گیرد و آن را در گواهی عدم امکان سازش که اعتبار این گواهی عدم امکان سازش ۳ ماه است و یکی از مهم ترین مدارک برای طلاق توافقی است، ذکر می کند.
طلاق توافقی در دوران عقد
طلاق توافقی در دوران عقد یا اصطلاحاً نامزدی چگونه است؟ این سوال برای کسانی که در این دوران هستند و گاهاً به جدایی و طلاق فکر می کنند بسیار مهم است. اگر منظور از دوران عقد عدم رابطه زناشویی بین زوجین باشد رویه و رویکرد دادگاههای خانواده در تهران بدین شکل است که زوجه باید گواهی بکارت از سوی پزشکی قانونی جهت اثبات باکره بودن خود ارائه دهد و در صورت تایید بکارت و عدم نزدیکی این گواهی در رأی دادگاه تاثیرگذار خواهد بود.
منبع :ره جویان عدالت
مرتبط:
کودکان طلاق و محافظت از معصومیت آنان