چگونه سلامت روان فرزندان خود را تضمین کنیم؟

یک روانشناس بالینی توضیحاتی درباره چگونگی حفظ و ضمانت سلامت روان افراد توسط والدین ارائه داد.

علی درخشان در رابطه با اخلاق و سلامت روان، اظهار کرد: هر فردی به طور کلی پنج نیاز اصلی دارد و هر رفتاری که از خودش نشان می‌دهد، برای برطرف کردن این نیازهاست که گاهی سازنده و گاهی هم نامؤثر و غیرسازنده است.

وی‌ با بیان اینکه این نیازها به ترتیب بقا، عشق و احساس تعلق، قدرت، آزادی و تفریح و سرگرمی است، گفت: معمولاً برای برطرف کردن این نیازها سه مدل رفتار ازجمله سازمان یافته، نیمه سازمان یافته و خلاقانه توسط افراد صورت می‌گیرد.

درخشان ادامه داد: افراد از زمانی که یاد می‌گیرند برای برطرف کردن نیازهای اساسی راه‌های اخلاقی بکارگیرند، خواسته‌های آن‌ها به شکل قانون مدارتر و اساسی پیش می‌رود، در واقع گذشتگان هم این موضوع را آموختند و تمدن از همان زمان شروع به شکل گیری کرد.

این روانشناس بالینی با اشاره به اینکه دین نقش بسیار پررنگ و مؤثری در معقوله ایجاد اخلاق داشته، افزود: شعر و فلسفه نیز افراد را به سمت و سوی اخلاق مداری سوق می‌دهد و با تقویت خردمندی می‌توان در افراد ارزش‌های انسانی و اخلاقی را تقویت کرد.

وی با اشاره به اینکه با بهره مندی از موضوع اخلاق می‌توانیم نقش مؤثری در تربیت بهتر فرزندان ایفا کنیم، عنوان کرد: آموزش مباحث اخلاقی از طریق گنجینه اطلاعاتی اصیل مانند کتاب و کلاس‌های روانشناختی والدین را توانمند می‌کند و باعث می‌شود که از دوران کودکی، این موضوع را در فرزند خود نهادینه کنند و نقش مؤثری در بهبود کیفیت زندگی کودک داشته باشند.

درخشان با تأکید بر نقش اخلاق والدین بر سلامت روان کودکان، افزود: والدین خوش خُلق و اهل مطالعه در این عصر اطلاعات و محرک‌های آموزشی کاذب فرزندان بسیار سالم‌تری به لحاظ روحی دارند و نباید از نقش اخلاق در جامعه غافل ماند چراکه با استفاده از این موضوع می‌توان سلامت روان کودکان را تضمین کرد.

منبع:ایسنا

مرتبط:

سه تـست روانشـناسی مهم که همه باید بشناسند

چگونه یک روانشناس نوجوان خوب پیدا کنیم؟

راه حل روانشناس برای فراموش کردن خاطرات بد