اهمیت انعطاف پذیری در کار و راههای افزایش آن
انعطاف پذیر بودن در کار به معنای کنار آمدن با تغییرات و مشکلات در کار می باشد. انعطاف پذیری به شما در رسیدن به اهداف و پیشرفت سریع کمک می کند.
زمانی که انعطاف پذیر باشید، نسبت به تغییرات عکس العمل بهتری نشان می دهید. پیشرفت سریع تکنولوژی در کنار تغییرات بسیار سریع، در بازارهای جهانی و زمینه های مختلف سیاسی، یعنی این که مدام اتفاقات غیرقابل پیش بینی در راه است.
مارکت شما نیز احتمالاً تحت تاثیر این تغییرات اصلی قرار می گیرد. در نتیجه باید به دنبال مسئولیت های جدید باشید و سعی کنید کارهای تیمی گوناگون را تجربه کنید.
مطمئن باشید زمانی که در این مسیر کار می کنید، هیچ کدام از روزهای شما شبیه یکدیگر نیست. در نتیجه باید یاد بگیرید که چگونه با این تغییرات سازش پذیری داشته باشید. در این قسمت معنای انعطاف پذیری در انجام کارها به شما توضیح می دهیم و فواید آن را بیان می کنیم. همچنین خواهیم گفت که چگونه باید به آن دست پیدا کنید.
انعطاف پذیری چیست؟
انعطاف پذیری به معنای تنظیم تغییرات کوتاه مدت به شکل سریع همراه با آرامش است. بنابراین می توانید با مشکلات غیر منتظره و یا وظایف مختلف به طور موثر کنار بیایید. در این قسمت نمونه هایی از انعطاف پذیری را به شما معرفی می کنیم.
نمونه هایی از انعطاف پذیری در کار:
- سعی کنید به یک نفر از اعضای گروه مقابل پیشنهاد کمک دهید.
- سعی کنید برای انجام کارهای همکارانی که شرکت را ترک کرده اند، داوطلب شوید.
- اجازه دهید که افراد از خانه هم کار کنند تا تعادل کاری و زندگی آن ها برقرار شود.
- زمانیکه مشکلی پیش می آید، راه حل های متنوعی را ارائه دهید تا بتوانید آن ها را برطرف کنید.
چرا انعطاف پذیری در کار؟
اکثر ما تغییراتی را در محل کار در بعضی از جنبه ها تجربه کرده ایم. ما هم نمی توانیم هیچ وقت پیش بینی کنیم که تغییرات چه زمانی اتفاق می افتند به همین دلیل است که انعطاف پذیری بسیار اهمیت پیدا می کند.
زمانی که انعطاف پذیر باشید، به تغییرات محیط پاسخ بهتری می دهید و می توانید خودتان را با درخواست های غیر منتظره سازگار کنید. همچنین اتفاقات اورژانسی، مشکلات ناگهانی یا رویدادهای غیر قابل پیش بینی مانند امنیت سایبری یا مشکلات مالی را بهبود ببخشید.
افراد انعطاف پذیر معمولاً توسط مدیران و تاجران مورد تمجید قرار می گیرند. آن ها می توانند هنگام مواجهه با بحران، شرایط را آرام کنند. همچنین اهداف آن ها قابل دسترسی خواهد بود و می توانند چالش های مختلف را با همکارانشان برطرف نمایند.
چگونه انعطاف پذیری بیشتری در کار داشته باشیم؟
انعطاف پذیری به معنای طرز فکر تیمی، روشنفکری و نوعی احساس قدرت، هویتی و هدف گذاری است. در این قسمت از سبک زندگی و موفقیت نمناک مواردی را به شما معرفی می کنیم که بتوانید انعطاف پذیری را در محل کار ایجاد کنید:
۱٫ روی ارزش های هسته ای تمرکز کنید
داشتن یک مشخصه هایی که تغییر نکند و ثابت باشد، باعث می شود که شما در دوران تغییر بهتر عمل کنید. یعنی باید ارزش های مرکزی و هسته ای خود را بشناسید، آداب و رسوم شرکت را بدانید، در نتیجه بتوانید با در نظر گرفتن مشخصه های شرکت و همچنین ویژگی های خودتان، یک تصمیم گیری درست داشته باشید و ببینید که با شرایط غیر منتظره باید چگونه رفتار کرد.
مسئولیت یک پروژه که تیم شما را به هدف نزدیکتر کند، بسیار مهم است اما باید سعی کنید که در وهله اول همه چیز را واضح و شفاف بررسی کنید.
۲٫ ذهن خود را باز نگه دارید
اول از همه باید شرایط را بفهمید و آن را مدیریت کنید و از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار دهید، مثلاً اگر به دنبال تولید یک محصول جدید هستید، اول باید از دیدگاه های مختلف آن را تجزیه و تحلیل کنید.
مثلاً باید ببینید که خود آن محصول در بازار جهانی چگونه است؟ چه تاثیری روی فرایند تولید می گذارد؟ فروش شما چقدر افزایش پیدا می کند؟ مشتریان چگونه به آن واکنش نشان می دهند و غیره؟
اول از همه باید سعی کنید دیدگاه مردم را بشناسید یا اگر مدیر، یک پروژه اورژانسی را به شما پیشنهاد کرد، اول باید فواید آن را برای کار تیمی بررسی کنید و خیلی سریع پاسخ منفی ندهید.
۳٫ خوش بین باشید
مثبت نگری هنگام مواجهه با یک پروژه اورژانسی و بزرگ کار سختی است اما همیشه باید جنبه مثبت ماجرا را ببینید و روی چیزهای مثبت تمرکز کنید که به شما کمک می کند تا منعطف بمانید. تغییر بسیار کم در روتین، یک فرصت جدید برای یادگیری مهارت های جدید، کار کردن با همکاران مختلف و ساپورت کردن مشتریان جدید است.
۴٫ مجموعه مهارت های خود را ارتقا دهید
اگر نمی خواهید برای یادگیری مهارت های جدید تلاش کنید، زمانی که اتفاقات غیر منتظره رخ می دهد، به اندازه کافی برای آن آماده نخواهید بود. پس سعی کنید در مورد هر چیزی که در اطراف شما اتفاق می افتد، کنجکاو باشید.
همیشه خودتان را آپدیت نگه دارید و با آخرین و به روزترین وقایع صنعتی آشنا باشید. آخرین نوآوری ها و تحقیقات را مطالعه کنید و اطلاعات و مهارت خود را در این زمینه گسترش دهید.
۵٫ آرامش داشته باشید
زمانی که انتظارات شما به طور ناگهانی تغییر می کنند، احتمالاً دچار استرس و اضطراب می شوید. اثرات استرس روی از دست دادن تمرکز و مشکلات تصمیم گیری اثر می گذارد. پس باید دوباره آرامش خود را بازیابی کنید و راه حل ها و تکنیک هایی را به کار بیندازید تا استرس تان را بهتر مدیریت کنید.
۶٫ از قبل برنامه ریزی کنید
حتی اگر نمی توانید آینده را پیش بینی کنید، باز هم می توانید برای اتفاقات غیر منتظره برنامه ریزی کنید. همیشه خطرات را قبل از انجام هر کاری را مورد بررسی قرار دهید و خودتان را برای آن ها آماده کنید. مثلا اگر قرار است یک محصول جدید را به مشتری بفروشید ، با خودتان مرور کنید که او چه سوالاتی را از شما می پرسد ، سپس پاسخ های خودتان را آماده کنید.
۷٫ یک شبکه حمایتی قوی داشته باشید
دارا بودن یک تیم پایدار و قوی در اطرافتان بسیار ضروری است. یعنی فرقی ندارد که با چه سختی هایی روبرو می شوید، در هر صورت افرادی هستند که بتوانید روی کمک آن ها حساب باز کرده و به آن ها اعتماد کنید.
تقویت روابطتان با همکاران و ساخت اعتماد به شدت به شما کمک می کند. مثلاً می توانید به آن ها پیشنهاد دهید که چند کار اضافه تر انجام دهند و به همکار خود کمک کنید تا کارهای سخت را با مشورت یکدیگر به انجام برسانید.
انجام این کار نه تنها سطح همکاری را بالا می برد، بلکه یک احساس مثبت در بین کار تیمی ایجاد می شود و باعث می شود که همکارانتان نیز بخواهند این لطف شما را جبران کنند.
۸٫ بپذیرید که این تغییرات اجتناب ناپذیر هستند
یکی از مهم ترین چیزهایی که می توانید انجام دهید، افزایش انعطاف پذیری برای قبول این است که تغییر همیشه اتفاق می افتد. اگر چه تغییر می تواند به دلیل یادگیری تجربه های هیجان انگیز و جدید برای شما مفید باشد و زندگی شما را به طور کلی دچار پیشرفت کند.
پذیرش تغییراتی که به زندگی شما می آیند، قطعاً ترس و اضطراب شما را کاهش می دهد و همچنین به شما کمک می کند که استراتژی های موثر و جدیدی برای حل مشکل داشته باشید.
۹٫ اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید
بارها در مطالب مختلف بهش موفقیت و روانشناسی نمناک عنوان کرده ایم که اعتماد به نفس شما را نسبت به آینده امیدوار می کند و باعث می شود که اتفاقات بعدی را بهتر مدیریت کنید.
پیدا کردن راه هایی برای ایجاد احساس راحتی باعث می شود که نسبت به تغییرات غیر قابل پیش بینی آگاهی پیدا کنید. اگر از قبل کنترل و برنامه ریزی های لازم را انجام داده باشید، پس با اعتماد به نفس بیشتری به مقابله با مشکلات می پردازید.
۱۰٫ اهدافی را تعیین کنید و خودتان را به چالش بکشید
اهداف بلند مدتی را تعیین کنید که نیاز به تلاش بیشتر دارند. باید مطمئن شوید که در راه رسیدن به این اهداف ثابت قدم هستید و در این بین، اهداف کوتاه مدتی هم هستند که با دستیابی به آن ها انگیزه بیشتری پیدا می کنید و باعث می شود که عادات مثبت را برای رسیدن به موفقیت در خودتان ایجاد کنید.
۱۱٫ تا جایی که می توانید به محدودیت های خود غلبه کنید
با غلبه کردن به محدودیت های شغلی و تمرین های مختلف و شرکت کردن در کلاس های تمرینی، می توانید انعطاف پذیری را افزایش دهید و مهارت های حل مشکل را بالا ببرید. هر چقدر که مهارت بیشتری در انجام کار داشته باشید، قطعاً راه حل های بیشتری را انجام خواهید داد.