خطر درمان نشدن شکستگی بینی کودکان بعد از ۳ روز
شکستگی بینی در کودکان کمتر از نوجوانان اتفاق می افتد زیرا اکثر ضرب دیدگی ها در این دوران منجر به شکستگی نمی شود.
شکستگی بینی یک نوع شکاف در استخوان بینی می باشد که معمولاً به دلیل ضرب دیدگی اتفاق می افتد . در شکستگی بینی معمولاً استخوان پل بینی آسیب می بیند . این استخوان در نگه داشتن قسمت بالای بینی کمک کننده است و همچنین غضروف را در قسمت پایین تر نگه می دارد. شکستگی بینی همان شکاف در استخوان بینی است که جداره بینی را تشکیل می دهد. این استخوان، بینی را از سمت چپ به راست متصل می کند و بین غضروف و استخوان های دیگر قرار گرفته است.
شکستگی بینی معمولا در نوجوانان بیشتر از کودکان دیده می شود. شکستگی بینی در کودکان معمولاً سخت تر اتفاق می افتد و علت کم بودن آن این است که کودکان معمولاً در فعالیت هایی که موجب شکسته شدن بینی می شود، شرکت نمی کنند. همچنان که سن آن ها بالا می رود ، خطر این مشکل نیز افزایش پیدا می کند. پسران بیشتر از دختران در معرض شکستگی بینی می باشند. شکستگی بینی یکی از رایج ترین شکستگی ها در اجزای صورت از قسمت پایین استخوان بینی است که در این حالت قسمت پایین بینی نازک تر از قسمت بالا می باشد و راحت تر می شکند.
علت شکستگی بینی در کودکان چیست؟
ضرب دیدگی عامل اصلی شکستگی بینی می باشد که معمولاً بر اثر اتفاقاتی از جمله موارد زیر رخ می دهد:
- زمین خوردن
- ورزش های مبارزه ای
- بلند کردن وزنه های سنگین
- تصادف کردن
- تمرین جسمانی کودک
اکثر ضرب دیدگی ها منجر به شکستگی بینی نمی شوند. بسیاری از کودکان آسیب دیدگی ببینی را احساس می کنند که تنها در جداره بیرونی بینی آنها اتفاق می افتد.
علائم شکستگی بینی در کودکان چیست؟
نشانه های شکستگی بینی شامل موارد زیر می باشد:
- خونریزی بینی
- ورم
- کبود شدن بینی
- کبودی زیر چشم
- احساس سوزش هنگام لمس کردن بینی
- شنیدن صدا هنگام لمس کردن بینی
- مشکلات تنفس از بینی
- بدشکل شدن بینی
- مشهود بودن آسیب دیدن بینی
شکستگی بینی در کودکان چگونه تشخیص داده می شود؟
اول از همه باید او را نزد درمانگر ببرید و سابقه سلامت او را بررسی کنید و سپس جزئیات ضرب دیدگی از شما پرسیده می شود و بعد کودک تان را تحت معاینه قرار می دهند که معمولاً این معاینه از داخل و بیرون بینی انجام می گیرد زیرا شکستگی بینی اغلب همراه با آسیب دیدگی اتفاق می افتد و ممکن است که به دلیل جراحت دندان و چشم ها نیز به وجود بیاید.
معمولا استفاده از آزمایش های اشعه ایکس به تشخیص این مورد کمک نخواهد کرد و بهتر است که کودک را تحت آزمایش های تصویربرداری مثل سی تی اسکن قرار دهند تا اطلاعات دقیق تری از آسیب دیدگی به دست آورند.
شکستگی بینی چگونه درمان می شود؟
درمان این مشکل بستگی به نشانه های کودک مثل سن و وضعیت عمومی سلامت او دارد و همچنین بستگی به شدت شکستگی بینی هم دارد. کودکانی که بعد از آسیب دیدگی کاملاً راست بنشینند، می توانند ورم و خونریزی را کاهش دهند.
درمان اولیه نیز معمولاً مسکن و یخ می باشد. کودکانی که آسیب دیدگی های شدید تر را تجربه می کنند، باید گوش و گلو آنها علاوه بر بینی تحت درمان قرار بگیرد. گاهی اوقات مشکلات گوش و بینی بعد از چند روز بهبود می یابد و به همین دلیل باید مراقب باشید و هر گونه علائمی را به پزشک اطلاع دهید.
بسیاری از کودکان برای بهبود این مشکل نیاز به تعادل و تنظیم استخوان پیدا می کنند زیرا استخوان از محل خودش خارج می شود که معمولا در همان مرحله اول این کار را انجام نمی دهند. این درمان، استخوان بینی را به صورت فیزیکی به جای قبلی خود و صحیحش برمی گرداند. البته در موارد بسیار کمی جراحی نیاز است. جراحی بینی در این شرایط برای کودک دردناک است و به همین دلیل بیهوشی عمومی استفاده می گردد و سپس بینی را گچ خواهند گرفت.
البته بعد از جراحی بینی، ظاهر بینی مانند قبل نخواهد بود. جراحی رینوپلاستی نیز می تواند در این امر موثر باشد و همزمان اقدامات زیبایی را برای بینی کودک انجام دهد. اگر شکستگی بینی بیش از شدید باشد ، ممکن است که سریع او را به اتاق عمل ببرند و مشکلات استخوانی بینی را برطرف کنند.
خطر درمان نشدن شکستگی بینی کودک بعد از ۳ روز
سختی های بعد از شکستگی بینی در کودکان چیست؟
شکستگی بینی در کودکان گاهی اوقات می تواند توسط رعایت بعضی از نکات جلوگیری شود اما سختی های آن بستگی به شدت آسیب دیدگی دارد که در صورت درمان نشدن ، مشکلاتی را به وجود می آورد که موارد زیر را شامل می شود:
- خونریزی شدید بینی
- عفونت مغزی یا بافت اطراف مغز
- اتصال غیر طبیعی بین دهان و حفره های بینی
- بهبود نیافتن استخوان بینی
- بدشکل شدن بینی
- چرک کردن جداره بینی
- تومور جداره بینی
- بسته شدن غدد اشکی
وضعیت های بالا معمولاً نیاز به درمان های اضافه تر مثل مصرف آنتی بیوتیک ها یا جراحی های بیشتر دارد. نوزادانی که به شکستگی بینی دچار می شوند نیز همچنین ممکن است مشکلات تنفسی را تجربه کنند زیرا نوزادان دهان کوچکی دارند و نمی توانند از دهان نفس بکشند. این کودکان باید هر چه سریع تر تحت درمان قرار بگیرند.
چگونه به کودکی که دچار شکستگی بینی شده کمک کنیم؟
موثر واقع شدن درمان برای شکستگی بینی زمان بر است تا بینی به طور کامل بهبود پیدا کند. معمولاً در این زمان بینی حساس تر است و راحت تر آسیب می بیند. به همین دلیل بهتر است که کودک خود را تا مدت حداقل دو هفته از ورزش کردن محروم کنید. همچنین اجازه ندهید که با دوستانش فوتبال بازی کند یا مثلاً کشتی بگیرد و این کار را حداقل تا شش هفته ادامه دهید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر بینی شروع به خون ریزی کرد یا تب و لرز را در کودک خود مشاهده کردید که نشان دهنده ناهوشیار بودن در او است، حتما با پزشک تماس بگیرید یا به پزشک مراجعه کنید.
مرتبط:
۱۱ دلیل گرفتگی بینی و چگونگی درمان آن