درمان خانگی آبریزش بینی کودکان
آبریزش بینی کودکان اغلب به دلیل سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژی می باشد که می توانید بدون دارو، با روش های خانگی و مواد طبیعی آبریزش بینی کودک را قطع کنید.
آبریزش بینی یک مشکل رایج در بین کودکان است. سیستم ایمنی نابالغ آن ها می تواند عامل ایجاد این مشکل باشد. همچنین لمس کردن اجسام جدید و قرار دادن آن ها داخل دهان باعث می شود که کودک بیشتر در معرض عفونت های مختلف قرار بگیرد.
دارو های بدون نسخه هم در دسترس هستند که اصلاً استفاده از آن ها را برای کودکان پیشنهاد نمی کنیم زیرا عوارض جانبی زیادی را به همراه خواهند داشت. اگر به دنبال درمان خانگی موثر برای آبریزش بینی کودک خود هستید، با توجه به محدودیت های سنی فرزندتان میتوانید از روش های پیشنهادی این بخش استفاده کنید.
علل آبریزش بینی در کودکان چیست؟
طبیعی است که کودکان در طول سال، ۶ الی ۸ بار دچار سرماخوردگی یا تب شوند. همان طور که بالاتر هم گفتیم، این اتفاق به دلیل سیستم ایمنی ضعیف کودکان رخ می دهد. کم کم با رشد کودک سیستم ایمنی او نیز قوی تر می شود ؛ به شرطی که یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنند.
- اگر کودک شما از سرماخوردگی رنج می برد، احتمالاً علائمی مثل درد قفسه سینه، تب، سرفه، عطسه و آبریزش بینی را از خود نشان دهد.
- اگر کودک از آنفولانزا رنج ببرد، با علائمی مثل کاهش اشتها، سرفه، علائم سرماخوردگی شدید مثل آبریزش بینی همراه خواهد بود.
- اگر از آلرژی رنج ببرد، احتمالاً با خارش پوست، حساسیت روی بدن، آبریزش چشم و آبریزش بینی همراه خواهد بود.
این ها دلایل رایج برای آبریزش بینی در کودکان است. اگر فکر می کنید یکی از این دلایل برای کودک شما صدق نمی کند، به متخصص مراجعه کنید.
چگونه آبریزش بینی را در کودکان متوقف کنیم؟
کودکان بسیار حساس هستند و هر زمان که شرایط راحتی را احساس نکنند، بی قراری می کنند. آبریزش بینی باعث می شود که کودک شما احساس ناراحتی زیادی داشته باشد. در این قسمت راه های موثری را برای متوقف کردن آبریزش بینی در کودکان به شما معرفی خواهیم کرد.
۱٫ مصرف مایعات را برای کودک افزایش دهید.
کودکی که از آبریزش بینی رنج می برد، احتمالاً از دهان نفس می کشد. نفس کشیدن از دهان باعث خشکی و کم آبی بدن می گردد و بنابراین بسیار مهم است که مصرف شیر چه شیر مادر و چه شیر خشک را افزایش دهید. اگر کودک شما بالای ۶ ماه است، می توانید کمی آب و مایعات دیگر هم به او بدهید و البته حتما از پزشک متخصص برای مایعات مناسب سوال کنید.
۲٫ ساکشن کردن حباب
آبریزش بینی باعث ایجاد خلط در بینی کودک می شود که تنفس را دچار مشکل می کند. ساکشن حباب برای خارج کردن این مخاط از بینی کودک مناسب است و به او کمک می کند که بهتر نفس بکشد. این ساکشن به راحتی در هر داروخانه ای وجود دارد و می توانید بدون نسخه پزشک هم آن را بخرید. هر بار قبل از استفاده از این وسیله حتما باید آن را تمیز کنید.
۳٫ بالا قرار داشتن سر
بالا نگه داشتن سر کودک یکی از راه های موثر برای داشتن احساس بهتر است. نه تنها به خارج شدن راحت تر مخاط کمک می کند، بلکه از ایجاد آن در گلو جلوگیری می کند. پس حتماً یک حوله بسیار نرم و لطیف یا ۲ عدد حوله را زیر سر او قرار دهید تا چند سانت بالاتر بیاید. مراقب باشید که سر کودک را بیش از حد مرتفع قرار ندهید که باعث ناراحتی او شود.
۴٫ وازلین
رطوبت دائمی زیر بینی، پوست کودک را حساس می کند. کافی است یک لایه بسیار نازک از وازلین را زیر بینی او بزنید تا از این قسمت مراقبت کند و عامل ایجاد حساسیت و بیماری تنفسی نشود.
راهکارهای گیاهی برای بهبود آبریزش بینی در کودکان
در این بخش از نمناک درمان های خانگی را برای آبریزش بینی و کودکان معرفی می کنیم که با توجه به سن فرزندتان می توانید از آنها استفاده کنید، توجه داشته باشید که استفاده از هر یک از روش های درمانی زیر تنها با اجازه ی پزشک مجاز است چراکه هر یک از این موارد علاوه بر مفید بودن برای برخی از کودکان می تواند برای کودکان دیگر مضر باشد و تنها کسی که این مضر بودن را با اطمینان به شما خواهد گفت پزشک اوست.
عسل و زنجبیل
ترکیب عسل و زنجبیل یک راه مناسب برای بهبود آبریزش بینی است. یک عدد ریشه زنجبیل را پوست بکنید و آب آن را بگیرید و سپس به آن عسل اضافه کنید و این ترکیب را دو الی سه بار در روز به کودک بدهید.
روغن خردل
روغن خردل یک راه برای مبارزه با آبریزش بینی در کودکان است. کمی روغن خردل را با حبه های سیر و دانه های کاروم گرم کنید و سپس آن را به کمر و سینه کودک با روغن ماساژ دهید و بعد، شاهد بهبود علائم بعد از دو بار ماساژ خواهید بود.
کافور و روغن نارگیل
یکی از تاثیرگذارترین درمان های خانگی هندی برای آبریزش بینی نوزادان در کودکان، استفاده از کافور و روغن نارگیل است. این دو ماده را با یکدیگر ترکیب کرده و کمی گرم کنید و سپس به آرامی آن را به قفسه سینه کودک، کمر و گردن او بمالید و ماساژ دهید. با این کار نه تنها سینه او پاکسازی می شود، بلکه آبریزش بینی او هم بهبود پیدا می کند.
در کنار همه راهکار هایی که گفتیم، باید مطمئن شوید که کودک شما در ماه های سرد زمستانی به اندازه کافی لباس پوشیده است و همچنین استفاده از دستگاه های بخور در داخل خانه و رطوبت متعادل هوا نیز می تواند به جلوگیری از آبریزش بینی کمک کند. اگر با همه درمان های بالا، کودکتان احساس بهبودی پیدا نکرد، حتما به متخصص مراجعه کنید.