چگونگی زندگی با فرزند یا والدین ناتنی

اگر فرد جدیدی به عنوان والدین ناتنی یا فرزندخوانده وارد زندگی شما شده است با رفتارهای مناسب با آن ها کنار بیایید تا زندگی بهتری داشته باشید.

راه و چاه زندگی با فرزند یا والدین ناتنی

از دست دادن مادر یا پدر اصلی کودک و کنار آمدن آنها با جای خالی والدین سخت است . ازدواج مجدد والدین و پذیرش فرد تازه وارد به عنوان جایگزین مادر یا پدر برای کودکان بسیار مشکل است و موجب بروز رفتارهای نا صحیح از آنها خواهد شد.

زندگی با والدین ناتنی

از طرفی دیگر وقتی والدین ناتنی وارد زندگی جدید می شوند با استفاده از هر روشی استفاده می کنند تا با زندگی جدید سازگار شوند و با فرزندی که با نفرت و دشمنی به آن ها نگاه می کند؛ ارتباط برقرار کنند.

نحوه برقراری ارتباط با والدین ناتنی و برقراری ارتباط با فرزند خوانده نیازمند کسب مهارتهایی می باشد. این بخش از دو بعد به این مسئله پرداخته است، هم از بعد یک فرزند و هم از بعد والدی که به عنوان والدین ناتنی وارد خانواده ای شده است.

اگر شما فرزند هستید ؛ نحوه برقراری ارتباط با والدین ناتنی

کنار آمدن با جای خالی والدین اصلی و جایگزین نمودن فرد دیگری به جای یکی از والدین بسیار مشکل است . بعضی از فرزندان ازدواج مجدد والدین را دلیلی بر بی علاقگی پدر و مادر خود می دانند.

اگر به تازگی فردی به خانواده تان وارد شده ابتدا هیجانات خود را کنترل کنید تا رفتاری صحیح با او داشته باشید . در ادامه به نکاتی اشاره کرده ایم تا بتوانید در کنار والدین ناتنی زندگی آرام تری داشته باشید.

منطقی باشید:

خونسردی خود را حفظ کنید و اجازه بدهید منطق جای هیجانات را بگیرد تا به یک تصمیم منطقی برسید.

کینه هایی که نسبت به والد خود دارید، وارد رابطه خود و والد ناتنی نکنید:

اگر احساس بدی نسبت به مادر یا پدر خود دارید و از رفتارهای او ناراحت هستید ، این احساس را نباید وارد رابطه خود و والد ناتنی کنید و به او به عنوان یک فرد جدید و بی ربط به والد بنگرید

خودتان را آزار ندهید:

اگر والد جدید حس خوبی را به شما منتقل می کند، با او خوب رفتار کنید و فکر نکنید پذیرفتن نامادری در خانه یا قبول محبت از سوی پدرناتنی جدید نوعی خیانت به مادر یا پدر اصلی است بلکه بدانید مادر یا پدر شما که جای خالیش را حس می کنید نیز در پی بازگشت شما به زندگی عادی هستند و آرزوی خوشبختی شما را دارند.

زندگی آرام با والدین ناتنی

داشتن یک خانواده سالم به شما کمک می کند تا در ابعاد دیگر زندگی تان نیز عملکرد مفیدتری داشته باشید. برای اطلاع از ویژگی های یک خانواده سالم کلیک کنید.

احساسات خود را بپذیرید:

ناراحتی خود را بپذیرید و سعی کنید ناراحتی خود را بروز بدهید اما افراط نکنید شما نمی توانید یک شبه با حضور عضو جدید کنار بیایید. کنار آمدن با اتفاقی که افتاده می تواند در تسریع بازگشت شما به زندگی کمک شایانی کند.

هیجانات خود را کنترل کنید:

شما تنها کسی نیستید که در این دنیا از والد خود جدا شده اید و مجبور به زندگی با والد ناتنی هستید ، پس هیجاناتی مانند نفرت، خشونت و عصبانیت را کنترل کنید.

والدین ناتنی

نامه بنویسید:

اگر والدین خود را از دست داده اید و جای خالی مادر یا پدر اصلی شما اذینتتان می کند، برای آنها نامه ای بنویسید و از با والد اصلی خود درد و دل کنید و بین خود و او فاصله ای ایجاد نکنید بلکه رابطه شما باید مستمر باشد و به او بگویید سعی دارید با شرایط خانه خود را وفق دهید.

 

محبت های والد ناتنی را پس نزنید:

اگر می خواهید شرایط زندگی شما بدتر نشود ، هیچ گاه محبت های والد ناتنی خود را پس نزنید و سعی کنید پاسخ درستی به محبت های او دهید و همانگونه که او تلاش می کند تا با شما ارتباط موثر یابد، شما نیز قدمی به او نزدیک شوید.

از بزرگترها کمک بگیرید:

از آغوش پدر یا مادر بزرگ ها برای جبران محبت و تخلیه هیجانی استفاده کنید و اگر نصیحتی به شما درباره ارتباط با والد جدید دارند ، استفاده کنید. نگرانی های خود را با آنها در میان بگذارید و درباره والد ناتنی بدگویی نکنید و تصویر او را نزد آنها خراب نکنید.

به خود فرصت بدهید:

زمان به شما کمک خواهد کرد با زندگی خود کنار آیید و محبت والد ناتنی خود را احساس کنید و او را به عنوان عضوی از خانه بپذیرید.

نادیده بگیرید:

زمانی که والدین شما با همسر خود ( والد ناتنی ) ارتباط برقرار می کند و به یکدیگر محبت می کنند، عصبانی نشوید و حس حسادت، چندش، نفرت یا حتی کنجکاوی خود را نادیده بگیرید. آنها نیز حق دارند به یکدیگر محبت کرده و یکدیگر رابشناسند.

با والد ناتنی صحبت کنید:

با والد ناتنی خود صحبت کرده و درباره احساس و هیجانات خود به او بگویید. صحبت کردن شما باید در زمان مناسب و با لحن مناسب انجام شود. اگر صحبت رو در رو سختتان است، شرایط را برای خودتان ساده تر کنید و از نوشتن نامه استفاده کنید.

اگر شما والدین هستید ؛ رفتار مناسب والدین ناتنی با فرزند جدید خود

اگر به تازگی وارد خانواده ای شده اید و نقش پدر یا مادر ناتنی را دارید، با فرزند خوانده تان اینگونه رفتار نمایید.

به رفتارهای او توجه کنید:

کودکان احساس خود را با رفتارشان نشان می دهند. رفتار کودکان نشان می دهد که حالشان خوب نیست. رفتارهائی مانند شب ادراری، گویش کودکانه، دیدن کابوس، مشکلات مربوط به خواب، مشکل داشتن در مدرسه و افت تحصیلی، پرخاشگر شدن و یا بی تفاوتی معمولا نشان دهنده مشکل کودک است پس این رفتارها را جدی بگیرید.

والدین ناتنی

آنها را درک کنید:

از دیدگاه آنان به موضوع نگاه کرده و موقعیت آنان را درک کنید.

با آنها صحبت کنید:

اگر فرزند ناتنی شما واکنش زیادی نشان نمی دهد با او صحبت کنید و او را تشویق کنید تا پیرامون احساسات خویش یا مسائلی که دارند سخن بگویند. اگر آنها مایل به صحبت نیستند، بگذارید این کار با سرعتی که خودشان دارند صورت گیرد.

امنیت کودک را تامین نمایید:

فرزند ناتنی خود را در تمامی مراحل پشتیبانی نمایید و فضای خانه را امن کنید و سعی کنید نظم هائی را ایجاد کنید تا امنیت همه کودکان را تأمین نماید.

برای او وقت کافی صرف نمایید:

اگر خودتان بچه دارید و او نیز همراه شما به زندگی جدیدتان وارد شده بین فرزند خود و فرزند ناتنی تا حدالامکان فرق نگذارید و برای هر کودک تک به تک وقت صرف کنید.

به او بگویید دوستش دارید:

به او بگویید که شما جای والد از دست رفته اش را نگرفته اید و او می تواند شما را به عنوان یک دوست قبول کند ، به فرزند ناتنی خود یادآوری کنید که شما آنان را دوست دارید و همیشه حاضرید به آنان کمک کنید.

بیش از حد هدیه نخرید:

خرید هدیه زیاد برای ایجاد علاقه در فرزندان سبب فرسایش ارتباط والدین و فرزندان می شود.

از رفتار بد و بی ادبی او به راحتی نگذرید:

او را درک کنید و اگر او رفتاری از روی خشم و نفرت نشان داد و بی ادبی نمود، به راحتی نگذرید زیرا اینگونه رفتار در کودکان ادامه دار می شود.

قاطعانه رفتار کنید:

قاطعانه رفتار کنید و نظم و انضباط را در خانه برقرار کنید و از دخالت کودکان در تصمیم گیری ها جلوگیری نمایید.

از برقراری ارتباط همسرتان با فرزندش ناراحت نشوید:

همسر شما باید همراه شما باشد اما او در زندگی خود علاوه بر نقش همسری نقش والد را نیز دارد و باید با کودک خود وقت بگذرانند پس حسودی نکنید و ارتباط او و فرزندش را بر هم نزنید.

منبع:نمناک

مرتبط:

رفتارهای غلط و مخرب والدین با کودکان