علائم گرمازدگی در نوزادان و کودکان

تنفس سریع و کم عمق، بی قراری و پوست قرمز و خشک از علائم گرمازدگی در نوزادان می باشد در این مواقع سعی کنید حرارت بدن کودک را به سرعت پایین بیاورید.

علائم و راه های درمانی گرما زدگی در نوزادان و کودکان

گرمازدگی در نوزادان، یک شرایط پیچیده است و زمانی که بدن نوزاد بیش از حد گرم شود، می تواند منجر به گرمازدگی شود. گرمازدگی با گرفتگی عضلات مشخص می شود و می تواند باعث آسیب های جدی در نوزادان شود زیرا اغلب ،بیشتر آسیب های ناشی از گرمازدگی شدید هستند.

گرمازدگی نوزادان

گرمازدگی می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که بهتر است با مطالعه کامل این بخش این دلایل را یاد بگیریم و از ایجاد آن، جلوگیری کنیم.

علل و دلایل گرمازدگی در کودکان:

همانطور که پیش تر از این ذکر شد ، گرما زدگی شرایطی است که میتواند زندگی کودکان را در معرض خطر قرار دهد این ، زمانی اتفاق میافتد که بدن فرد بیش از حد گرم میشودکه به دلیل بالا رفتن دمای بدن و عدم توانایی بدن برای تنظیم و کنترل آن است.

گرما زدگی بیشتر در نوزادان و کودکان معمول است و اتفاق می افتد ؛ این اتفاق ممکن است زمانی که آنها برای مدت طولانی در خارج از منزل ، و در آب و هوای گرم قرار میگیرند، اتفاق بیفتد همچنین ، سوار یک ماشین داغ شدن و یا قرار دادن کودکان در ماشین، احتمال ابتلا به گرما زدگی را بسیار افزایش میدهد.

گرما زدگی حتی میتواند در عرض چند دقیقه اتفاق بیفتد و چندین راه وجود دارد که باعث گرم شدن بیش از حد بدن انسان میشود ولی به طور کلی ، دمای بالا علت گرما زدگی است این اتفاق زمانی که دمای بدن ،همراه با رطوبت بدن افزایش پیدا کند ، خطرناک تر است ، پوشاندن لباس های بیش از حد به کودکان ، نیز باعث افزایش درجه حرارت بدن میشود.

علائم و نشانه های گرما زدگی در کودکان و نوزادان :

کودکان علائم خفیف گرما زدگی را نشان میدهند شما متوجه خواهید شد که کودکتان به طور غیر عادی تشنه و خسته میشود ، در حالی که ظاهر پوست او سرد و مرطوب به نظر میرسد. اگر کودک میتواند صحبت کند ، ممکن است از گرفتگی معده و پاها شکایت کند ، اگر گرما زدگی گسترش یابد، ممکن است متوجه علائم زیر شوید:

  • کم آبی
  • پوست داغ، قرمز و خشک
  • درجه حرارت بیش از ۳۹ درجه سانتی گراد بدون عرق کردن
  • گیجی
  • بی قراری
  • پالس سریع
  • سر گیجه
  • حالت تهوع
  • سر درد
  • بیهوشی
  • تنفس سریع و کم عمق
  • بی حالی

اگر کودک من دچار گرمازدگی شد ،چه کاری میتوانم انجام دهم؟ بهترین روش های خانگی برای درمان گرمازدگی نوزادان چیست؟

۱٫ پایین آوردن درجه حرارت بدن:

این باید اولین کاری باشد که انجام میدهید سعی کنید درجه حرارت داخلی بدن را هر چه سریعتر کاهش دهید زیرا گرما زدگی ، خیلی سریع میتواند منجر به بی هوشی شود.هر گونه لباس های غیر ضروری را از تن در بیاورید. تا حرارت بدن را به سطح طبیعی برسانید و آن را کنترل کنید.

۲٫کودک را به یک جای خنک انتقال دهید و با ۱۱۵ تماس بگیرید:

شما میتوانید کودک خود را به یک مکان با تهویه مناسب و مطبوع یا جای که خنک است و سایه دارد ، ببرید ؛ اگر شما در موقعیتی هستید که میتوانید کودک خود را بع بیمارستان منتقل کنید ، هر چه سریعتر اقدام کنید. اگر در صورت تماس با ۱۱۵ تاخیر ایجاد شد ، میتوانید با اداره حوادث تماس بگیرید.

۳٫ با کودک خود صحبت کنید و او را آرام نگه دارید:

این مکالمه را ادامه دهید و از دادن هر گونه نوشیدنی و داروهای مختلف اجتناب کنید.

۴٫ مقدار زیادی مایعات فراهم کنید:

اگر فرزند شما نشانه های از گرما زدگی را نشان داد و افزایش پیدا نکرد، شما میتوانید از مایعات استفاده کنید.مانند شیر مادر یا شیر پاستوریزه. اگر بیش از ۴ ماه سن دارد ، میتوانید از مقداری آب استفاده کنید.

۵٫ در داخل خانه بمانید و از حمام سرد استفاده کنید:

در صورتی که نشانه های خفیف گرمازدگی را دارد این یکی از ایده آل ترین راه ها میباشد.شما میتوانید آنها را در یک وان آب سرد قرار دهید تا قبل از رفتن به پزشک به کاهش حرارت بدن او کمک کنید.

چگونه از گرمازدگی در کودکان جلوگیری کنیم:

نکات:

در همه مواقع ، بدن آن ها را هیدراته نگهدارید ، مطمئن شوید که کودک شما مایعات اضافه،در هوای گرم را دریافت میکند.کودکانی که از شیر مادر استفاده میکنند نیز ،نیاز به مایعات اضافی دارند شما به عنوان یک مادر، باید میزان مصرف مایعات را افزایش دهید، تا از کمبود آب بدن و کم آبی جلوگیری کنید.

در اوج گرما،در داخل خانه بمانید:

اطمینان حاصل کنید که در این مواقع،کودکتان در داخل اتاقی با هوا و تهویه مناسب نگه داری شود ؛ در واقع،تهویه مناسب هوا یکی از راه های جلوگیری از گرما زدگی میباشد.

نکات پیشگیری از گرما زدگی در خارج از منزل:

اگر به ناچار باید کودک خود را بیرون از منزل بیاورید،لباس های رنگی روشن و سبک بپوشد.

شما باید از عینک آفتابی،یک کلاه و کرم ضد آفتاب برای محافظت از کودک خود در برابر اشعه های خورشید، استفاده کنید.

کودک را به تنهایی، در ماشین نگذارید: از تنها گذاشتن کودکان درون ماشین اجتناب کنید.حتی اگر شیشه ها پایین باشد. زیرا ماشین ها با سرعت هر چه تمام تر،داغ میشوند و در عرض ۱۰ دقیقه به سطح بالا و خطرناکی میرسد.

اگر در ناحیه ای زندگی میکنید، که با یک بحران گرمایی مواجه شده است،بهتر است که نوزاد خود را حتما در اتاق سرد یا تهویه مطبوع نگه داری کنید.

مرتبط:

فرمول تابستانی برای رفع خستگی و تقویت بدن!

تاکید بر نوشیدن آب در روزهای گرم سال