۵ راهکار‌ برای سازگار‌ کردن کودکان با مدرسه

 

۵ راهکار برای سازگار‌ کردن کودکان با مدرسه در این مقاله ارائه شده است به امید اینکه برای شما مفید واقع شود

۱. برنامه‌های روز اول مدرسه را بررسی کنید

راهکار‌های سازگار‌ کردن کودکان برنامه‌های روز اول مدرسه را پیش از آغاز سال تحصیلی جویا شوید. این برنامه‌ها و مراسم را برای فرزند خود توضیح دهید و ذهن او را آماده کنید. مرور فرایند‌ها اهمیت بالایی دارد و از شوکه‌شدن کودکان جلوگیری می‌کند. تصور کنید وقتی کودک‌تان را در جایی نا‌آشنا رها می‌کنید و بی‌مقدمه از او خداحافظی می‌کنید چه حالی به او دست می‌دهد.

۲. خدا‌حافظی را طول‌و‌تفصیل ندهید

راهکار‌های سازگار‌ کردن کودکان بسیاری از مدارس، اجازه ورود به کلاس‌های درس را به والدین نمی‌دهند. آنها دلیل خوبی هم دارند: هرچه خدا‌حافظی طولانی‌تر شود، جدایی سخت‌تر و پرمسئله‌تر می‌شود. جدایی از فرزندان دردناک است اما بد نیست بدانید که گریهٔ آنها چند دقیقه پس از رفتن شما قطع می‌شود! فرزند شما به‌سرعت با فضای مدرسه سازگار می‌شود و رفتن‌ شما را فراموش می‌کند. روال امور مدرسه برای کودکان آرامش‌بخش است.

۳. فراموش نکنید مدرسه شرایط زندگی کودکان را دگرگون می‌کند

تمرکز‌داشتن و حرف‌شنوی در تمام طول روز، اولین بار در مدرسه روی می‌دهد. این تقاضا‌ها با شرایط زندگی در خانه بسیار متفاوت است. مدرسه به کودکان می‌آموزد مانند افراد بالغ رفتار کنند. این تغییر شرایط و انتظارات تأثیرات فراوانی بر وضعیت روانی و عاطفی کودکان دارد. درک این مسئله به ما کمک می‌کند فرزند خود را برای رویارویی با این تجربه آماده کنیم.

۴. کودکان باید احساس کنند مدرسه واقعا خانهٔ دوم آنها‌ست

اگر فرزند‌تان بیش از یک هفته با مدرسه‌رفتن مشکل داشت، باید اقدامات جدیدی انجام دهید. شیوه‌های آرام‌کردن فرزند‌تان در خانه را با معلمان مطرح کنید. شاید بد نباشد عکسی خانوادگی، عروسکی خاص یا حتی پتوی او را به مدرسه ببرید. اگر فرزند‌تان دل‌تنگ خانه شد،‌ این وسایل می‌توانند به او آرامش دهند. سازگار‌شدن دختر بزرگم با پیش‌دبستانی چند ماه طول کشید. یکی از عروسک‌هایش را همراهش کردم و از او خواستم هرگاه دل‌تنگم شد، عروسکش را بغل کند و بداند من به یادش هستم.

۵. روحیه خود را حفظ کنید و مثبت بیندیشید

جدا‌شدن از فرزند دردناک است، به‌ویژه اگر چشمانش گریان باشد. اما شما باید وانمود کنید که همه‌چیز مرتب است! کودکان ازنظر شهودی و عاطفی با ما ارتباط دارند و کوچک‌ترین احساسات ما را درک می‌کنند. اگر ناراحتی خود را بروز دهید، ناراحتی فرزند‌تان را چندبرابر کرده‌اید! بغض خود را نگه دارید و بعد از خروج از مدرسه بزنید زیر گریه. زمان جدایی باید لبخند به لب داشته باشید.

اگر دغدغه یا تجربه‌ای در این خصوص دارید، می‌توانید برای ما نظر بگذارید. تجربیات شخصی شما می‌تواند به والدین درگیر در چنین وضعیتی کمک کند. همگی قدر‌دان شما خواهیم بود.

 

مرتبط:

داشتن کودکانی حرف‌شنو

بازی های تعادلی برای کودکان

تخلیه احساسات کودکان با کتاب‌درمانی