۱ تیر و ۲ نشان ؛ ورزشی برای جسم ولی به نفع مغز
۱ تیر و ۲ نشان ؛ ورزشی برای جسم ولی به نفع مغز
۱ تیر و ۲ نشان یکی از روش ها برای تقویت مغز و تمرکز ذهن ورزش می باشد با بهترین و تاثیرگذارترین ورزش هایی که علاوه بر جسم، ذهن شما را دچار چالش می کنند آشنا شوید.
ورزش هایی که علاوه بر جسم ذهن را هم دچار چالش می کنند
کسانی که ورزش نمی کنند قطعا با تمرکز ذهنی ای که ورزش می تواند برای آن ها ایجاد کند آشنا نیستند و برای داشتن تمرکز نیازمند تلاش بیشتری هستند. ورزش کردن در حقیقت، نقش به خصوصی را برای ذهن شخص ایفا می کند و باعث ایجاد اعتماد به نفس در فرد می شود.
ورزش چه به صورت انفرادی و چه به صورت تیمی، در حقیقت چالشی برای ذهن می باشد. در این قسمت از بخش ورزش و تناسب اندام نمناک لیستی از چالش برانگیز ترین ورزش های ذهنی آورده شده است.
ورزش هایی که ذهنتان را نیز ورز میدهد
۱٫ بیسبال
۱ تیر و ۲ نشان علی رغم آنچه که بسیاری از افراد تصور می کنند، مقدار زیادی از قدرت ماهیچه ای در ورزش بیسبال مورد استفاده قرار می گیرد. بهترین تکنیک های را که قبل از تمرین، حین تمرین و بعد از تمرین می شناسید تجسم کنید تا ماهیچه های خود را برای اجرای هریک از آن ها آماده کنید. داشتن مشکل در انجام بعضی تکنیک ها ممکن است تمرکز شخص را متزلزل کند و به همین دلیل این ورزش به ذهن فولادی نیازمند است.
تجسم جایی که توپ را به آن ارسال می کنید به همان اندازه مهم است که بتوانید خودتان را برای گرفتن دوباره توپ به آن محل برسانید که موفقیت در انجام تکنیک ها نیازمند تمرکز بالایی است.
۲٫ گلف
ب۱ تیر و ۲ نشان بازی گلف، به عنوان یکی از چالش برانگیز ترین ورزش های جهان شناخته شده است و فارغ از این که شخص تازه کار و یا حرفه ای باشد، اگر از تمرکز خوبی برخوردار باشد، می تواند از این بازی نهایت لذت را ببرد و بازی گلف همیشه چالش برانگیز است .
تمام راز تسلط بر بازی گلف، چه برای مبتدیان و چه حرفه ای ها رسیدن به تمرکز ذهنی لازم برای این بازی است و همچنین صبور بودن در طول بازی که بسیار مهم است .
این که فرد در طول بازی چگونه عملکرد خود را ارزیابی می کند ، می تواند بر تمرکز ذهنی او تاثیر داشته باشد. کوچکترین درگیری های ذهنی می توانند روی تمرکز فرد تاثیر گذاشته و بازی او را خراب کنند و پس شخص باید آرامش خود را حفظ نموده و بر روی بازی تمرکز کند .
۳٫تنیس
۱ تیر و ۲ نشان ورزش تنیس، یک ورزش پرتحرک و تمرکزی محسوب می شود و ورزشکاران حرفه ای ورزش تنیس از تاثیرات عدم داشتن تمرکز بر روی بازیشان به خوبی آگاه اند .
بنابه گفته توماس بردیچ:تمرکز، بخش مهمی از بازی تنیس است و اگر بتوانید مثل یک ورزشکار حرفه ای تمرکز خود را در طول بازی از دست ندهید، قطعا موفق خواهید شد . مربی ذهنی من برای داشتن تمرکز لازم، چیزهای ساده ای به من آموخته است مانند ایجاد یک سیستم و روال در زندگی روزمره که به من در انجام کارم کمک می کند و نکته مهم در انجام این ورزش این است که تمرکز ذهنی خود را بر روی بازی نگه دارید و از توجه به وقایع خارج از آن خودداری کنید .
به همان اندازه که برای انجام بهتر تکنیک ها در این بازی تلاش می کنید، لازم است برای تقویت تمرکزتان در این بازی نیز تلاش کنید .
ورزش هایی که برای مغز مفیدند
۴٫ ژیمناستیک
ژیمناستیک ورزشی است که به هماهنگی بالایی بین حافظه، قدرت بدنی و تمرکز نیاز دارد . حرکت آکروباتیک که در این ورزش انجام می شوند ، بیش از آنچه که سایرین تصور می کنند نیازمند قدرتند.
یکی از معمول ترین کارهایی که یک ژیمناستیک کار هنگام رقابت با خود انجام می دهد ، انتقاد از عملکرد خود برای تکنیکی است که قبلا انجام داده اما در آن لحظه از پس انجام آن برنیامده است.
در این ورزش، حرکات، دقت و زمانبندی شخص باید باهم هماهنگ باشند و برنامه های تمرینی این ورزش، ۵ روز در هفته و شامل جلسات ۳ ساعته و یا بیشتر است . یک ژیمناستیک کار برای رسیدن به موفقیت، نیازمند تمرکز ذهنی کامل است و از دست دادن تمرکز شخص حین انجام حرکات پیچیده ممکن است عواقب فاجعه آمیزی به همراه داشته باشد .
۵٫ شنا
شنا هم یکی از ورزش هایی است که به تمرکز بالایی نیاز دارد . شناگران غالبا در چیزی به نام ” چرخه خرابکاری ۷ روزه ” قرار می گیرند ، جایی که به توانایی های خود شک می کنند و دچار استرس بیش از حدی می شوند.
الکا گراهام می گوید:شناگران معمولا در تمرین ۹۰% روی قدرت بدنی و ۱۰% روی قدرت ذهنیشان اتکا می کنند اما در مسابقات اتکا به قدرت تمرکز به ۹۰% می رسد ، چراکه شخص به توانایی بدنی خود ایمان دارد.
۶٫ دوچرخه سواری
دوچرخه سواری به عنوان یکی از رشته های ورزشی که در آن فرد دائما در معرض استرس قرار دارد شناخته می شود. این ورزش به تمرکز به شدت بالایی نیازمند است و برای هرکسی مناسب نیست . ساده ترین قسمت این ورزش ، آماده سازی بدن برای مسابقه و ایجاد برنامه است اما با این حال حفظ تمرکز بالا در این ورزش کار سختی به حساب می آید .
در این ورزش ، به منظور حفظ فشار رقابتی نیاز به توسعه روانی مداوم است و نکته مهم در اینجا، توانایی کنترل اعصاب دوچرخه سوار است که اگر دوچرخه سوار نتواند اعصاب خود را کنترل کند هرگز به پتانسیل کامل خود نخواهد رسید . فشار دادن پدال ها و حرکت پا ها به بالا و پایین برای ساعت ها نیازمند آمادگی کامل جسمی و ذهنی است .
خون سردی دوچرخه سوار در این شرایط یک مهارت ذهنی برای او به حساب می آید و همچنین دوچرخه سواری یک ورزش ایده آل برای غلبه بر شکست و بهره برداری بیشتر از آن است و دوچرخه سواران از اشتباهات خود درس می گیرند و آن ها را کنار می گذارند.
علاوه بر این ، ورزش دوچرخه سواری در مورد برنامه ریزی استراتژیک و رویکرد های استراتژیک نیز است .
۷٫ قایقرانی
ممکن است این گونه به نظر نرسد اما ورزش قایقرانی نیازمند قدرت ذهنی بالایی است . آنچه که مردم اغلب از دیدن آن غافلند این است که قایقرانی، دسته ای از قدرت روانی و عملکرد های روانشناختی است که نتیجه تلاش و تعهد عظیم روانی به همراه استقامت روانی است .
برخی افراد قایقرانی را کابوسی زنده توصیف می کنند و همین امر قهرمان شدن در این مسابقات را سخت می کند . اصولا قایقرانان باید در هر دقیقه حدود ۳۰ بار پارو بزنند و پارو زدن هربار باید بهتر از دفعه قبل صورت گیرد و هریک از قایقرانان باید بهتر و بیشتر از دیگری تلاش کنند و از آن جا که حرکت پارو ها با هم در ارتباط است ، یک حرکت اشتباه می تواند روی حرکت دیگران نیز تاثیر بگذارد .
این ورزش بی رحمانه اما در عین حال شگفت انگیز، نیاز به تمرکز مداوم دارد .
۸٫ صخره نوردی
بیشتر افراد به این ورزش به چشم ورزشی سرگرم کننده و آسان مانند دویدن نگاه می کنند اما با این حال این ورزش اصلا آسان نیست و تنها زمانی که شخص در انجام آن کاملا حرفه ای شده باشد راحت به نظر می رسد .
صخره نوردی فراتر از توانایی جسمی است و این ورزش یک ورزش تمرکزی است و بسیاری از تمرینات برای این ورزش شامل تمرینات ذهنی هستند .
این ورزش از آن دسته ورزش هایی است که بسیاری چیز از شکست هایی که میخورید خواهید آموخت. اما آنچه در این ورزش منحصر به فرد است این است که اشتباه کردن در آن برای شخص بی خطر است چرا که یکی از دروس صخره نوردی چگونگی سقوط ایمن است .
صخره نوردی درمورد فشار اوردن به بدن برای انجام آنچه ذهن پیش بینی کرده است و تمرکز بالا از الزامات موفقیت در این ورزش است .
۹٫ هنر های رزمی ترکیبی
هنر های رزمی ترکیبی یک ورزش رزمی تمام عیار است . این ورزش ترکیبی از تکنیک های زد و خورد است که ممکن است در حالت ایستاده و روی زمین باش . در این ورزش از تکنیک های بوکس کمتر استفاده می شود .
هنر های رزمی ترکیبی ، نمونه ای کامل از آمادگی ذهن و جسم است و اگر مبارزان از نظر ذهنی امادگی داشته باشند، می توانند ساعت ها بجنگند، در حالی که اگر از تمرکز کافی برخوردار نباشند به راحتی شکست خواهند خورد .
در این ورزش آمادگی ذهنی از ۹۰% اهمیت و آمادگی جسمی از۱۰% اهمیت برخوردار است و در این ورزش بهترین مبارز کسی که برنده می شود نیست ، بلکه کسی است که به بهترین شکل خود می جنگد .
۱۰٫ بوکس
بوکس ورزشی است که در آن دو نفر که دستکش های محافظ پوشیده اند مقابل هم قرار می گیرند و به هم مشت می زنند .
بوکس به عنوان ورزشی آزاد و نفس گیر شناخته شده است. هر مرحله، نیازمند تمرکز، قدرت ، قاطعیت ، اراده قوی و سطح آمادگی بالا برای موفقیت بوکسر ها است .
بوکس یکی از ورزش های نادری است که شخص نمی داند چه چیزی در انتظارش خواهد بود، بنابراین بوکسر ها همیشه خودشان را برای اتفاقات ناگوار آماده می کنند. در مسابقات بوکس، بوکسور ها در مبارزه از حرکات استراتژیک استفاده می کنند و این ورزش نیازمند آمادگی بالای جسمی و تمرکزی است .
مرتبط:
اضطراب ورزشی چیست؟ مقابله با اضطراب ورزشی
ورزش بتل روپ چیست و چه فوایدی دارد؟
تمرینات ورزشی در خانه فواید بسیاری دارد