آیا امکان انتقال ویروس کرونا با شیردهی به نوزاد وجود دارد؟

آیا امکان انتقال ویروس کرونا با شیردهی به نوزاد وجود دارد؟

آیا امکان

 

انتقال ویروس از مادران شیرده به نوزاد

این روزها ویروس کرونا افراد و خانواده‌های زیادی را دچار استرس کرده است به ویژه مادران شیرده از لحاظ روانی تحت فشار هستند و با دیدن کوچک ترین علائمی گمان می کنند که به این بیماری مبتلا شده اند و نگران انتقال ویروس به نوزاد خود هستند. در این مقاله هر آنچه که مادران شیرده باید در خصوص روش های پیشگیری از انتقال این ویروس به نوزادان بدانند گردآوری شده است.

انتقال ویروس کرونا از طریق شیردهی به نوزاد:
کرونا نوعی ویروس شایع است که باعث ایجاد عفونت در بینی، سینوس ها یا دستگاه تنفس فوقانی شما می شود. بیشتر ویروس های کرونا خطرناک نیستند اما برخی از انواع آنها جدی هستند.  این روزها برخی مادران از لحاظ روانی تحت فشار هستند و با دیدن کوچک ترین علائمی گمان می کنند که به این بیماری مبتلا شده اند.

مطمئنا مادران باردار و شیرده باید بیشتر از افراد عادی، نکات بهداشتی را رعایت کنند. مادری که سالم است و به ویروس کرونا مبتلا نیست، می تواند بدون هیچ اضطرابی به نوزاد خود شیر بدهد.

البته نباید از تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی بدن هم غافل شد. بهترین راه برای مقابله با ویروس کرونا و شکست‌دادن آن، رعایت همین دو توصیه است.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا می گوید که تا کنون مدرکی که نشان دهنده انتقال ویروس کوید ۱۹ از طریق شیر مادر وجود ندارد. ضمنا انواعی از مواد ایمنی بخش علیه کوید ۱۹ در نمونه های شیر مادران یافت شده که خبرخوبی است و این یعنی مادران موادایمنی بخش علیه ویروس کرونا می سازند و از طریق شیر به شیرخواران خود منتقل می‌کنند و ایمنی او را در برابر ویروس بالا برده بدون اینکه ویروس از راه شیر به شیرخوار انتقال یابد.

مادران مشکوک به کرونا هستند باید مراقب باشند و حتما با پزشک مشورت کنند.

زمانی که ابتلای مادر به کرونا تایید شد برای جلوگیری از تماس با نوزاد نباید به او شیر بدهد چرا که این بیماری از طریق تماس منتقل می شود. اگر مادر به طور قطعی مبتلا به کرونا باشد، هر گونه تماس با نوزاد ممکن است او را به این بیماری مبتلا کند و این محدود به شیر دادن نوزاد نمی شود. مادرانی که به طور قطع به کرونا مبتلا شده اند باید خود را ایزوله کرده و با نوزاد تماس نداشته باشد.

مادران شیرده میتوانند شیر خود را بدوشند و همچنین، هنگام دوشیدن شیر با شیردوش هم باید دست‌های خود را خوب بشویند و در صورت امکان، از فرد سالمی بخواهند که شیر دوشیده‌شده را به نوزادشان بدهد.

درصورتیکه هیچ فرد سالم دیگری برای مراقبت از نوزاد در اتاق نباشد، مادری که ابتلا به ویروس کرونا در او ثابت شده یا مشکوک و تحت بررسی است و مراقبت از نوزاد را بعهده می گیرد، باید قبل از هر شیردهی و یا هر تماس دیگری با نوزاد طبق دستورالعمل های مربوطه ماسک صورت بپوشد و دستها را بشوید.

بیماری کووید ۱۹ در کودکان معمولا مانند یک سرماخوردگی ساده نمود پیدا می‌کند و تا کنون هیچ کدام از نوزادان عوارض شدید نداشتند.

کودکان ممکن است بدون علامت به کرونا مبتلا شوند و آن را به سایرین انتقال دهند. آن ها عفونت های تنفسی را به راحتی با خود حمل کرده و به بزرگسالان منتقل می کنند؛ به همین دلیل تا حد ممکن نباید کودکان را از خانه بیرون برد و هم چنین به طور مرتب دست هایشان را شسته و نکات بهداشتی را درمورد آن ها رعایت کرد.

آیا امکان

آیا مادر مبتلا به ویروس کرونا می تواند به نوزادش شیر دهد

آیا مادران شیرده مستعدتر در ابتلا به ویروس کرونا هستند؟
در این رابطه هیچ مقاله علمی وجود ندارد و از نظر علمی ارتباط موضوعی با هم ندارند. کسانی بیشتر در معرض ابتلا هستند که بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی و دیابتی داشته باشند. اما مادری که سالم است هیچ دلیلی ندارد که به خاطر شیردهی به نوزاد مستعد در ابتلا به کرونا باشد.

مادرانی که مشکوک به کرونا ویروس هستند چه کارهایی باید انجام دهند؟
– پوشیدن ماسک صورت مناسب
– شستشوی صحیح دست ها قبل و بعد از شیردهی
– تمیز کردن سطوح با ضدعفونی کننده ها طبق توصیه هاهای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری
– بهتر است شیر مادر از طریق شیشه و سرشیشه ضدعفونی شده به نوزاد داده شود

 

مرتبط:

۴ روش اندازه گیری تب کودک و نوجوانان

خشکی دهان به شرایطی اطلاق می شود که در آن غدد بزاقی

علائم دیابت در دوران نوجوانی + نحوه مدیریت دیابت در نوجوانان