شرطی کردن دانشآموزان رفتار درستی نیست
یکی از رفتارهای اشتباه والدین در برخورد با دانشآموزان این است که به جای اینکه آنها را برای کارهای خوبی که کردهاند تشویق کنند، در ازای کارهایی که هنوز نکردهاند به آنها وعدههایی میدهند و شرطی می گذارند. مثلا در فصل امتحانات به فرزندشان قول می دهند که اگر درسهایت را خوب بخوانی و کارنامهات قابل قبول باشد، برایت فلان چیز را میخرم که به نظر کارشناسان این رفتار درست نیست.
با تاکید بر اینکه شرطی کردن دانشآموزان عواقب بدی در پی دارد، تاکید کرد: شرطی کردن دانشآموزان باعث میشود آنها برای انجام کارهای خود مدام به فکر تشویق شدن باشند که این مسئله مانع پیشرفت و موفقیت آنها میشود.
این مشاور تحصیلی با بیان اینکه شرطی کردن دانش آموزان شیوه تربیتی درستی نیست، ادامه داد: فرزندان ما خیلی زود بزرگ می شوند و سطح توقع و درخواستهای آنها هم تغییر میکند و خیلی زود این وعده و وعیدهای کوچک جای خود را به انتظارات بزرگتری مثل خرید ماشین و خانه میدهد و وقتی خانواده از پس این انتظارات برنمیآید، فرزندان به مشکل برمیخورند.
این کارشناس علوم تربیتی با بیان اینکه خانواده ها باید به رفتارهای مثبت فرزندانشان توجه کنند، تاکید کرد: خانواده ها باید یاد بگیرند که فرزندانشان را برای کارهای خوبی که کردهاند و یا نمره های خوبی که گرفتهاند، تشویق کنند و اینگونه او را به انجام کارهای خوب تشویق کنند.
مرادی ادامه داد: وقتی خانواده ها برای کارهای خوب فرزندانشان اهمیتی قایل نیستند و آنها را تشویق نمی کنند، اما در مقابل به محض اینکه خطای کوچکی کند و یا مثلا نمره کمی بگیرد در پی رفع مشکل و نقاط ضعف او بر می آیند، با این کار خود عملا به فرزندشان می فهمانند که اگر کار اشتباهی کند مورد توجه بیشتر قرار خواهد گرفت.
منبع: ایسنا