تاریخچه پیشاهنگی استان فارس
شکل خاص زندگی خانوادگی در دنیای امروز مانع از شکل گیری ارتباطات اجتماعی وسیع که در نوع خود زمینه ساز رشد اجتماعی نسل جدید می شود، شده است. به عبارت دیگر ارتباط اجتماعی دایره ای محدودتر یافته است و کارکرد عمده ی آن در دنیای مجازی اتفاق می افتد که نمی تواند مهارت های لازم زندگی جمعی را به کودکان و نوجوانان آموزش بدهد.
یکی از روش های مناسب برای زدودن این موانع رشد، احیای نهادهای اجتماعی فراموش شده است که ظرفیت آموزشی و تربیتی اجتماعی خود را پیش از این به منصه ی ظهور رسانده اند. نمونه ای این گونه نهادهای سازمان یافته«فعالیت های پیشاهنگی» به ویژه در قالب اردوهای آموزشی و تربیتی است.
در حقیقت با شکل گیری اولین گروه پیشاهنگی، کودکان و نوجوانان ضمن تجربه نمودن محیطی سالم و پرشور، آموزش ها را در طبیعت به اجرا می گذارند. هدف از اجرای این اردوها بارور کردن خلاقیت و حس مسئولیت پذیری از سنین پایین است که از طریق رده بندی پیشاهنگی است.
پیشاهنگی فارس
از این رهگذر فارس توانسته است در احیای این مهم پیشگام باشد و به همت «علیرضا قاجار» مدیر دفتر ایرانگردی و جهانگردی «گشت تور» با تجربه ی نزدیک به سه دهه خدمات توریستی به عنوان نخستین مجری کمپینگ های تخصصی در ایران مهمترین گام در این خصوص برداشته شده است. ایشان در پی آشنایی با سازمان پیشاهنگی در تهران از سال ۱۳۸۸فعالیت های لازم را جهت راه اندازی این اردوها با دعوت از پیشکسوتان این عرصه و همچنین جمعی از جوانان مستعد و علاقمند آغاز کردند.
هم اکنون اردوی پیشاهنگی فارس با فعالیت در رده ی سنی ۸ تا ۱۶سال اقدام به برگزاری اردوهای نیم روزه، یک روزه و دو تا سه روزه جهت آموزش دوره های درجه ۳ و درجه ی ۲نموده است؛ از جمله فعالیت های انجام شده عبارت است از همکاری با سازمان پیشاهنگی کویت و برگزاری اردوهای مشترک جهت آموزش مربیان و پیشاهنگان، دعوت از دبیرکل سازمان یونسکوو بازدید از خانه ی پیشاهنگان برشمرد.
سازمان پیشاهنگی فارس توانسته است از طرف سازمان پیشاهنگان ایران به عنوان قطب آموزشی پیشاهنگان ایران برگزیده شود و با ایجاد فضایی آموزشی در محیطی غیرتکراری و خارج از فضای خانه و مدرسه جذابیت های آموزشی لازم را در روند یادگیری مهارت های اجتماعی به وجود آورد.
کلیپ توانمندیهای پیشاهنگی استان فارس