۱۱ نشانه اختلال اضطرابی از نظر روانشناسی

۱۱ نشانه اختلال اضطرابی از نظر روانشناسی

11نشانه اختلال

۱۱ نشانه اختلال  از نظر دکتر یاسر دادخواه اکثر افراد در برخی از مراحل زندگی خودشان اضطراب را تجربه می کنند.
۱۱ نشانه اختلال  بنابر اعلام مشاورانه، در واقع، اضطراب یک واکنش کاملا نرمال به اتفاقات استرس زای زندگی، همانند جابجایی، تغییر شغل و مواجه شدن با مشکلات مالی می باشد.

با این وجود، زمانی که علائم اضطراب طولانی مدت تر از اتفاقات محرک کننده آن باشند و در زندگی شما تداخل ایجاد کنند، این موارد می تواند نشانه دهنده یک اختلال اضطرابی باشند.

اختلال های اضطرابی

اختلال های اضطرابی می توانند ناتوان کننده باشند، ولی می توانند از طریق دریافت یک کمک مناسب از یک متخصص بالینی مدیریت شوند. شناخت علائم، اولین مرحله می باشد.

۱- نگرانی بیش از حد

یکی از رایج ترین علامت های اختلال اضطرابی، نگرانی بیش از حد است. نگرانی مربوط به اختلال اضطرابی، هیچ نوع تناسبی با اتفاقات تحریک کننده آن ندارند و معمولا در واکنش به یک موقعیت نرمال و روزانه صورت می گیرند.

به منظور اینکه یک نگرانی به عنوان علامتی از اختلال اضطراب عمومی شده در نظر گرفته شود، باید در اکثر روزها و حداقل به مدت شش ماه ادامه داشته و کنترل کردن آن سخت باشد.

افراد زیر ۶۵ سال با بیشترین ریسک مربوط به اختلال اضطراب عمومی شده مواجه هستند.

۲- ترس های غیر عقلایی

ترس های شدید نسبت به موارد خاص، همانند عنکبوت ها، فضاهای بسته یا ارتفاعات، می تواند یک علامتی از انواع فوبیا باشد.

یک فوبیا به عنوان یک اضطراب یا ترس افراطی نسبت به یک شی یا موقعیت خاص در نظر گرفته می شود. این احساس به اندازه کافی شدید می باشد که می تواند توانایی شما برای عملکرد نرمال را دچار اختلال کند.

۳- بیقراری

بی قراری یکی دیگر از علائم رایج اضطراب می باشد، به خصوص در کودکان و نوجوانان. زمانی که فردی بی قراری را تجربه می کند، در اغلب مواقع آن را به عنوان یک احساس حدی یا یک اصرار ناخوشایند برای حرکت کردن تعریف می کنند.

یک مطالعه صورت گرفته بر روی ۱۲۸ کودکی که در آنها اختلال های اضطرابی تشخیص داده شده بود، نشان داد که ۷۴% از آنها بی قراری را به عنوان یکی از علائم اضطراب اصلی شان توصیف می کنند.

در حالی که بیقراری در تمامی افراد مبتلا به اضطراب صورت نمی گیرد، ولی یک معیاری است که پزشکان در حین صورت دادن تشخیص، به صورت مکرر از آن استفاده می کنند.

در صورتی که شما بی قراری را در اغلب مواقع روزها و به مدت بیش از شش ماه تجربه کنید، این حالت می تواند نشان دهنده یک اختلال اضطرابی باشد.

۴- خستگی یکی از علائم بارز در جلسات مشاوره بیماران افسرده

در جلسات مشاوره بیماران افسرده این مورد بسیار دیده می شود. به راحتی خسته شدن می تواند یک علامت بالقوه دیگری از اختلال اضطراب عمومی شده باشد.

این علامت می تواند منجر به شگفت زده شدن برخی از افراد شود، چرا که یک اضطراب معمولا با فعالیت بیش از حد یا برانگیختگی مرتبط است.

در برخی موارد، خستگی می تواند بعد از یک حمله اضطرابی صورت بگیرد، در حالیکه در مورد سایر افراد، خستگی می تواند مزمن باشد.

۵-مشکل داشتن در تمرکز

اکثر افراد دارای اضطراب، یک سری مشکلات مربوط به تمرکز را گزارش می کنند. یک مطالعه صورت گرفته بر روی ۱۵۷ کودک و نوجوان دارای اختلال اضطراب عمومی شده نتیجه گیری کرد که بیش از دو سوم آنها دارای مشکل تمرکز هستند.

یک مطالعه دیگری که بر روی ۱۷۵ فرد بالغ دارای همان اختلال صورت گرفته بود، نتیجه گیری کرد که تقریبا ۹۰% از مشارکت کنندگان دارای مشکل تمرکز می باشند. زیاد بودن میزان اضطراب در این افراد، احتمال بروز مشکل را افزایش می داد.

۶-تحریک پذیری

اکثر افراد دارای اختلال های اضطرابی، همچنین تحریک پذیری افراطی را هم تجربه می کنند و این در جلسات مشاوره افسردگی بسیار دیده می شود.

بر اساس نتایج مربوط به یک مطالعه جدید صورت گرفته بر روی ۶۰۰۰ فرد بالغ، بیش از ۹۰% افراد دارای اختلال اضطراب عمومی شده، احساس تحریک پذیری را در زمانی گزارش کرده بودند که اختلال اضطرابی در وخیم ترین شرایط خودش قرار داشت.

۷-گرفتگی عضلات

گرفتگی عضلات در بیشتر روزهای هفته، یک علامت رایج دیگری از اضطراب می باشد.

هر چند که این علائم می توانند رایج باشند، ولی ارتباط آنها با اضطراب تا به حال مشخص نشده است. ولی همچنین این امکان وجود دارد که اضطراب منجر به افزایش سفتی ماهیچه ها شود یا یک عامل سومی وجود داشته باشد که منجر به بروز هر دو اینها شود.

۸- احساس تهییج شدن

زمانی که یک فردی اضطراب را احساس می کند، بخشی از سیستم عصب همدردانه آنها بیش از حد فعال می شود. این تاثیرات بر روی کل بدن تاثیر می گذارد که شامل:

ضربان شدید قلب،

عرق ریزی کف پا و کف دست،

لرزان بودن دست ها

خشکی دهان

دلیل صورت گرفتن این علائم، وجود داشتن این احساس در ذهن شماست که یک خطری را درک کرده اند و به همین دلیل ذهنتان تلاش می کند بدن شما را آماده واکنش نشان دادن به تهدید بکند.

بدن شما جریان خونی را از سیستم گوارشی منحرف می کند و آن را به سمت عضلاتی می فرستد که شما برای دویدن یا مبارزه به آنها نیاز دارید. همچنین این کار منجر به افزایش ضربان قلب شما می شود و احساس های شما را شدیدتر می کند.

ادامه علائم اختلال اضطرابی و مشاوره افسردگی در سایت مشاروانه قرار داده شده است.

منبع:  ایسنا

مرتبط:

چگونه استرس اقتصادی بر والدین و کودکان تاثیر می­گذارد

چگونه با قشقرق فرزندانمان کنار بیاییم

چگونگی رفتار با کودکان در روزهای کرونایی