افزایش ۳۶درصدی تعداد عناوین کتاب‌های کودک و نوجوان در بهمن

افزایش ۳۶درصدی تعداد عناوین کتاب‌های کودک و نوجوان در بهمن

افزایش

در بهمن ماه سال جاری ۲هزار و ۷۶۵ عنوان کتاب با موضوع کودک و نوجوان منتشر شد که در مقایسه با بهمن ماه سال گذشته ۳۶درصد افزایش را نشان می‌دهد.

آمار نشر کتاب نشان می‌دهد در بهمن ماه امسال تعداد ۱۲هزار و ۴۸۳ عنوان کتاب منتشر شده که در مقایسه با ۱۱هزار و ۸۴۹ عنوان کتاب در دوره زمانی مشابه سال گذشته، ۵درصد افزایش داشته است.

از مجموع ۱۲هزار و ۴۸۳ عنوان کتاب منتشر شده در بهمن ماه امسال که از سوی هزار و ۵۸۸ ناشر منتشر شده، موضوع کودک و نوجوان از سایر موضوعات سبقت گرفته و با ۲ هزار و ۷۶۵عنوان پیشتاز است و در مقایسه با بهمن سال گذشته، ۳۶درصد افزایش را نشان می دهد. موضوعات ادبیات با ۲هزار و ۴۷۹ عنوان، کمک درسی با هزار و ۹۵۸عنوان و علوم عملی با هزار و ۳۳۱ عنوان در رده‌های بعدی قرار دارند. در حوزه تالیف، موضوع کمک درسی در صدر قرار دارد و موضوعات کودک و نوجوان و ادبیات جایگاه‌های بعدی را از آن خود کرده‌اند.

در  بهمن ماه در حوزه ترجمه بیشترین تعداد کتاب‌ها نیز به موضوع کودک و نوجوان اختصاص داشت و موضوعات ادبیات و علوم عملی در رتبه‌های بعدی قرار داشتند.

از میان ۱۲هزار و ۴۸۳ عنوان کتاب منتشر شده در بهمن ماه سال جاری، ۶هزار و ۶۷۲ عنوان چاپ اول و مابقی چاپ دوم بوده اند. همچنین از تعداد کل کتاب های منتشر شده در این ماه، ۹هزار و ۹۰۱عنوان در تهران و ۲هزار و ۵۸۲عنوان در استان های دیگر منتشر شده اند. در این ماه، بیشترین شمارگان کل با ۴ میلیون و ۷۲۳هزار و ۳۷۰ نسخه به موضوع کودک و نوجوان و پس از آن به کتاب‌های کمک درسی و ادبیات اختصاص دارد.

بر اساس تعداد و درصد کتاب های چاپ اول منتشر شده در بهمن ماه سال جاری، در استان تهران، ۴هزار و ۹۴۱ عنوان کتاب منتشر شده  است که این میزان ۷۴ درصد عناوین منتشر شده کل کشور را در برمی‌گیرد. بعد از استان تهران، استان قم در رتبه دوم قرار دارد که ۵۳۲ عنوان کتاب در این بازه زمانی منتشر کرده است. این استان ۷ درصد کتاب‌های منتشر شده کل کشور را به خود اختصاص داده است.

بر اساس آمار نشر کتاب در  بهمن ماه سال ۱۳۹۸،  انتشارات الطیار، دیدمان، نایاب، پارسیان البرز، آقای کتاب، سرمستان، سیب سرخ، سایلاو، مکتوب آخر و حباب  در فهرست ۱۰ناشر عمومی پرکار به ترتیب بیشترین تعداد چاپ اول قرار گرفتند.

همچنین انتشارات میچکا، آیدا کتاب، آواگران، قدیانی، دانش گویا، الطیار، یارمانا، سروش و ستاره، امیرالبیان و تازه ها ۱۰ناشر پرکار کودک و نوجوان به ترتیب بیشترین تعداد کتاب های چاپ اول در بهمن ماه  شناخته شدند.

از جمله ناشران آموزشی و کمک آموزشی پرکار بهمن ماه می توان به انتشارات رهپویان شریف، یارمانا، کارآفرینان، حلی، کاگو، خیلی سبز، نویسندگان آزاد، اسفندیار، اخوان ورنوس و گل واژه اشاره کرد.

کتاب های «گلستان شکوفه ها:ویژه دانش آموزان ابتدایی»، «سه دقیقه در قیامت: تجربه ای نزدیک به مرگ»، «کودک(۶ساله): آموزشگاه، خانه و خانواده» و  «ایران، میهن»، «موجودان اطراف ما»، «مناسک مصور حج(ویژه آقایان)»، «من و اطرافیانم»، «من و طبیعت(آفرینش)»، «درسنامه اسرار حج» و «سفر به شهر سلیمان» در فهرست پرشمارگان ترین کتاب های بهمن ماه سال ۱۳۹۸ قرار گرفتند.

اسامی کتاب های برتر در موضوعات «کودک و نوجوان» به شرح زیر است:

گروه داستان تألیف:

«ملکه آب انبار»، تألیف فریده خرمی، تهران:پیدایش.

«سلام بر وحی»، تألیف سید مهدی شجاعی، تهران: کتاب نیستان.

«به مرده بستنی بده: داستان دانشمندان و فیلسوفان از زبان احمق ها»، تألیف شهرام شفیعی، تهران: داستان جمعه.

«مجموعه نیما نابغه»، تألیف آتوسا صالحی، تهران: نشر افق (کتاب های فندق).

گروه داستان ترجمه:

«آخرین قایق»، تألیف لورل اسنایدر، ترجمه راضیه خشنود، تهران: پرتقال.

«کله خرها»، تألیف جولین کلئری، ترجمه بهار اشراق، تهران: موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان.

«کتاب‌های تاک، درخت آرزوها»، تألیف کترین اپلیگیت، ترجمه شقایق علی پور، تهران: تیرگان.

گروه علوم و فنون:

«پستانداران ایران: خرس ها و دیگر گوشت خواران»، تألیف علی گلشن، تهران: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان.

گروه دین:

«چراغ نیایش: روایتی داستانی از زندگی علی بن حسین مشهور به امام سجاد(ع)»، تألیف محسن هجری، تهران: سوره مهر.

گروه کلیات:

«چگونه یک شاهکار ادبی بنویسیم»، تألیف الدرید یوهانسن و استفن سوروم، ترجمه منیژه آزادی، تهران: هوپا.

گروه شعر:

«حرف بی آخر»، سروده حسین تولائی، تهران: سوره مهر.

«یک کتاب آفتابی»، سروده بهروز اقبالی درخشان، تهران: سوره مهر.

«کی بود؟ کی بود؟ یه آچار، کجا تو جعبه ابزار»، سروده ناصر کشاورز، مشهد: به نشر.

منبع : خبرگزاری ایلنا

مرتبط:

راه اندازی کتابخانه ملی دیجیتال برای کودکان و نوجوانان

آثار کودک و نوجوان کتابخانه ملی، در اختیار مخاطبان قرار گرفت

تلاش کانون پرورش فکری برای پر کردن اوقات فراغت کودکان